Mens en Dier

Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid noemt vaccineren ‘vorm van naastenliefde’

Help door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen week kondigde staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, ChristenUnie) triomfantelijk aan dat hij zijn eerste prik mocht halen. “Voor mezelf en voor mijn omgeving,” schreef hij op social media. “Want ik vind vaccineren ook een vorm van naastenliefde.”

Hij plaatste een foto van zichzelf met een pleister op zijn arm en op de achtergrond een bord met daarop de tekst ‘Nederland stroopt de mouwen op’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Grootst mogelijke kolder

Verschillende artsen geven Blokhuis de wind van voren. “Hoe is het toch mogelijk dat mensen in de Tweede Kamer zo ontzettend onwetend zijn, en bij herhaling de grootst mogelijke kolder uitslaan? Zou je daar eens op kunnen reflecteren, beste Paul?” vraagt neuroloog Jan Bonte.

“Misschien moet je eerst de relevante medische literatuur raadplegen. Vaccineren doe je allereerst en bovenal voor jezelf. Zeker als het gaat om een vaccin dat de keten van transmissie niet of nauwelijks onderbreekt,” voegt hij toe.

Walgelijk

De neuroloog krijgt bijval van huisarts Els van Veen. “Ik vind het walgelijk, meneer Blokhuis, dat u deze vaccins – experimentele gentherapie – een ‘daad van naastenliefde’ noemt. Een vaccin neem je voor jezelf. Omdat je bang bent om de desbetreffende ziekte te krijgen. En het is een privéaangelegenheid. Bah. Met uw ChristenUnie.”

Ook anderen reageren kritisch. Zo schrijft gezondheidswetenschapper Yvonne Simons: “Een goed product verkoopt zichzelf.” Mensen lopen niet bepaald warm voor de prikken. Van de 1,5 miljoen mensen die op basis van een medische indicatie de afgelopen weken zijn opgeroepen voor een coronavaccinatie, hebben er slechts 670.000 een afspraak gemaakt, berichtte het AD afgelopen week. Dat is minder dan de helft.

Het RIVM ‘tast in het duister’ over de reden waarom zo weinig vaccinatieafspraken worden geboekt door deze mensen. Een woordvoerder suggereert dat het ‘aan de meivakantie zou kunnen liggen’.

4.6 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

177 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

We zullen zien of hij de eerste weken overleeft en dan is het afwachten hoe hij er over een jaar of 2 voorstaat.
De voortekenen zijn niet bepaald gunstig te noemen maar ja, als je alleen MSM kijkt en luistert dan weet je niet beter.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Paul Blokhuis is de Gevallen Engel….

Casper
Casper
2 jaren geleden

Stop met kijken naar deze acteurs, stom met kijken naar de tv. Lees niet de kranten, en luister geen radio. Sluit je aan bij de nieuwe samenleving die wil leven en genieten van het leven. Meldt je als in leven bij de Trustbelastingdienst en stop met luisteren naar de regels van de corporatie ‘staat der nederlanden’. Het is genoeg geweest, het is klaar. Stop je zogrnaamde klimaat-problemen maar vast daar waar het donker is. En prop je modellen die voor geen meter kloppen er ook bij! Daaaag schapen, ik zorg zelf wel voor overleving zonder jullie. Moord ze maar uit Kill Gates, het zal me een worst wezen.

Het komt goed
Het komt goed
2 jaren geleden

Als vaccinatie naastenliefde inhoud, ben je 1 van de opvolgers uit het tijdperk, 40 a 45,

Back to top button
177
0
We lezen graag je reactie!x