Mens en Dier

De Jonge zegt het gewoon: zelftest minder betrouwbaar vanwege ons gebrekkig ‘masochistisch vermogen’

Help ons door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet wil mensen alleen met een negatieve testuitslag toegang geven tot bijvoorbeeld sportwedstrijden, musea en theaters. Gisteren debatteerden de Tweede Kamer en ministers over de wet waarmee het kabinet dat wil regelen.

Tijdens het debat legde zorgminister Hugo de Jonge uit waarom je een coronatest het beste kunt overlaten aan een ander. “Als mensen zelf die test afnemen, is dat toch net iets minder betrouwbaar dan als de test door een ander wordt afgenomen. En dat heeft waarschijnlijk te maken met de mate waarin mensen bereid zijn om zichzelf pijn te doen, dus het masochistisch vermogen van mensen,” zei De Jonge.

“Zo’n ding zo diep in je neus douwen, dat is toch een pijnlijke ervaring en kennelijk zijn we zo mild voor onszelf dat we die toch net iets minder diep naar binnen douwen en daardoor wordt-ie minder betrouwbaar,” voegde de minister toe.

Als je dus een ‘betrouwbare’ uitslag wilt, ontkom je niet aan zelfkastijding:

Test kan er ook nog wel vanaf

Testen kost ook geld. Nu is één test niet ontzettend duur, maar als je je meerdere keren per week laat testen, dan tikt dat behoorlijk aan. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, kan zo’n test er volgens De Jonge ook nog wel vanaf.

“Als je kijkt wat mensen voor een vakantie bereid zijn stuk te slaan, dan denk ik niet dat die toegangstest of die test om in het vliegtuig te mogen uiteindelijk de belemmerende factor wordt om op vakantie te kunnen,” zei De Jonge.

Buitenparlementair verzet

Als voorbeeld werd Italië genoemd. De minister: “Italië is sowieso niet gratis. Dus als je die vakantie naar Italië kunt betalen, dan kun je denk ik die test ook wel geregeld krijgen.” Je hóeft niet op vakantie naar Italië, je kunt ook op YouTube mooie filmpjes over Italië bekijken.

“De hemeltergende verachting, achteloosheid en het dedain van de minister voor mensen met een kleiner salaris dan dat van hem!” reageert Yoeri Albrecht, directeur van De Balie. Hoogleraar Ewald Engelen voegt toe: “En weer blijkt dat onze grondrechten niet in goede handen zijn bij onze vertegenwoordigers. Volgens John Locke is buitenparlementair verzet dan gelegitimeerd.”

4.6 49 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
189 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Solo
Solo
1 jaar geleden

Ja want hij is een sadist!

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

De Duitsers mishandelden het volk zelf dan wel roeiden bepaalde bevolkingsgroepen uit.

Nu moet het volk zichzelf mishandelen dan wel zichzelf uitroeien.

Het kan altijd nog gekker zo blijkt.

Daar heeft de Nederlandse Massa massaal op gestemd.

Marrob BE
Marrob BE
1 jaar geleden

Werd die onderwijzer maar eens van boven wijzer.
Vertoont alle tekenen van een psychopaat.
En die moet dan Nederland regeren samen met z’n kornuiten.
Arm volk!!!!

Patrick
Patrick
1 jaar geleden

Voor zover ik hem versta betekent het zoveel als ‘blijf thuis’.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

189
0
We lezen graag je reactie!x