Homepagina » Binnenland » ‘D66 sorteert voor op een vaccinatieplicht. Onacceptabel!’
d66
Foto: Sigrid Kaag (BZ | Aad Meijer CC BY-SA 2.0)

‘D66 sorteert voor op een vaccinatieplicht. Onacceptabel!’

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het wetsvoorstel van het kabinet om mensen met een negatieve testuitslag toegang te geven tot sportwedstrijden, musea en theaters. Gisteren spraken de Kamer en ministers de hele dag over de wet waarmee het demissionaire kabinet de samenleving ‘sneller wil openen’. De tijdelijke wet is drie maanden geldig, maar zorgminister De Jonge zei dat hij ‘misschien’ langer nodig is.

Tijdens het debat beschuldigde Denk D66 ervan voor te sorteren op een vaccinatieplicht. “Het gaat hier heel vaak over dwang, vaccineren, et cetera. Er worden allemaal suggesties gewekt. Volgens mij is dat onzin, want er is helemaal geen dwang. Er zijn landen die dat doen, dat doen wij niet,” zei Kamerlid Jan Paternotte (D66).

Dat riekt toch echt naar een indirecte vaccinatieplicht

“We gaan testbewijzen gelijkstellen aan een vaccinatieplicht, want dat zijn de enige twee alternatieven volgens D66. Of een testbewijs, of een vaccinatiebewijs straks,” reageerde Tunahan Kuzu (Denk). “We weten dat de fractie van D66 daar samen met de VVD al een hele poos op voorsorteert.”

“In de praktijk zal dat betekenen dat wanneer studenten naar de campus gaan, in plaats van twee of drie keer per week zich te laten testen, zullen kiezen – al dan niet vrijwillig of voor het gemak – voor een vaccinatie. En dat riekt toch echt naar een indirecte vaccinatieplicht. Dat moeten we dus niet hebben,” benadrukte Kuzu.

Idiote testsamenleving

“We moeten naar een gezonde samenleving en niet een idiote testsamenleving,” zei het Kamerlid. “Dit plan is gedoemd te mislukken. Laten we daarom stoppen voordat we eraan beginnen. Gewoon niet doen.”

4.7 36 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
144 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Takeshi Kovac
Takeshi Kovac
4 maanden geleden

Hoe kan je nu testen op iets waarvan er nog nergens op de wereld een “isolatie” van heeft plaatsgevonden… hoe kan je nu een “vaccinatiepaspoort” verplichten (direkt of indirekt) voor gif wat de naam vaccin niet kan en mag dragen.. dus als je straks volgespoten bent met het “vaccin” krijg je dan voorrang met je paspoort bij het crematorium????

wolfje168
wolfje168
4 maanden geleden

Heks

niz
niz
4 maanden geleden

Idd, precies zoals je het zegd Kuzu!

Annette
Annette
4 maanden geleden

Dit zat er natuurlijk aan te komen. Wat mij betreft: ONACCEPTABEL! Mijn man en ik zullen nooit toegeven aan de druk om ons dan maar te laten vaccineren. Trouwens…. ik had nooit gedacht dat ik de vertegenwoordigers van DENK nog eens sympathiek zou gaan vinden.
Wat zullen ze nu weer uit de hoge hoed gaan toveren met mensen die ECHT zich niet zullen laten inenten? Hetzelfde systeem zoals al in “voorbeeldland” Canada? Daar hebben zij al concentratiekampen voor positief geteste mensen. Een paar jaar geleden zou ik dit als een complottheorie hebben beschouwd, maar NU begint het er op te lijken dat dat ook in ons land zou kunnen gebeuren. Ik heb er maar één woord voor: MISDADIG.
Ons leven wordt een steeds grotere nachtmerrie. Wanneer worden wij ooit weer wakker om te beseffen dat het inderdaad alleen maar een nachtmerrie is geweest?

x

Check Also

kaag

Henk Krol roept Tweede Kamerleden op minister Kaag WEG te sturen: ‘Kom op ex-collega’s’

Minister Sigrid Kaag (D66) zei onlangs dat ...

verpleegster

Verpleegster luidt noodklok over vaccineren: ‘Dit is echt schokkend’

De Amerikaanse verpleegster Nicole Landers heeft heel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

144
0
We lezen graag je reactie!x