CoronaMens en Dier

De Jonge zwaar onder vuur na onthullingen over mondkapjesdeal: ‘Grootste viezerik in Nederlandse geschiedenis’

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!

In april 2020 heeft toenmalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge de eerste aanzet gegeven tot de omstreden mondkapjesdeal met Sywert van Lienden. Dat schrijft de Volkskrant op basis van opgevraagde stukken en appjes van het ministerie.

De Jonge liet zijn topambtenaar contact opnemen met Van Lienden, ook al had de inkooporganisatie van het ministerie geen vertrouwen in hem. De Jonge zei dat hij ‘om niet’ mondkapjes kon leveren, maar later bleek dat hij er schatrijk van werd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png

Eerder beweerde De Jonge tegenover Fons Lambie van RTL Nieuws dat hij ‘niet betrokken is geweest’ bij de mondkapjesdeal:

(Video verwijderd? Klik hier...)

Met pek en veren

De minister krijgt op social media een storm van kritiek over zich heen. “Hoeveel moet er nog over het wangedrag van Hugo de Jonge bekend worden voor hij met pek en veren de laan uit wordt gestuurd? In ieder andere normaal functionerende omgeving was het allang einde oefening geweest, maar voor een (demissionair) minister gelden kennelijk andere regels,” schrijft jurist en filosoof Raisa Blommestijn.

“Wordt tijd om hem ook van zijn bed te lichten,” zegt Jan Roos. Kamerlid Fleur Agema (PVV) zegt dat ze vast geen debat krijgt als ze dat aanvraagt. “Deze Kamer dekt doofpotten toe,” klaagt ze.

Zondebok

Ondernemerscoach Fiona Zwart waarschuwt: “Er druppelen schandalen naar buiten rond Hugo. Iets in mij zegt dat deze puppet wordt gebruikt door de macht om een zondebok te geven aan het volk voor alle onvrede over het beleid. Laten we het grote plaatje blijven zien. De agenda wordt gewoon uitgerold. Met of zonder Huug.”

“Sywert van Lienden met zijn corrupte mondkapjesdeal, Hugo de Jonge die hem daarbij matste, Hubert Bruls met zijn totalitaire wensen, Wopke Hoekstra met zijn pensioen op Guernsey, het zijn allemaal vreselijk patserige CDA’ers waar Nederland zo de buik vol van heeft!” reageert PVV-leider Geert Wilders woest.

De Jonge ontkent

Voormalig beurscommentator Willem Middelkoop vraagt zich af: “Is Hugo al opgestapt?!” Vastgoedondernemer Erik de Vlieger noemt hem ‘de grootste viezerik in de Nederlandse geschiedenis’.

“Beeldvorming! Daar was Hugo de Jonge zo bang voor dat hij 100 miljoen belastinggeld aan Sywert gaf. En daar ook over loog! Wat krijgt Hugo? Ministerschap! En het gek vinden dat burgers de politiek niet vertrouwen! Bah,” aldus een boze Denk-voorman Farid Azarkan.

De Jonge ontkent gelogen te hebben.

4.8 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

141 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
André
André
2 jaren geleden

Niet alleen het ministerschap, maar waarschijnlijk ook vele miljoenen op zijn bankrekening.

Elise
Elise
2 jaren geleden

Vaxdeal en qr code(tech industrie deal) is nog veel erger.

Boink
Boink
2 jaren geleden

Ontkennen is het enigste wat hij nog kan doen die lamstraal, zijn nog wel meerdere aangiftes tegen deze lamstraal.

Victor
Victor
2 jaren geleden

Ik vind dat Hugo niet alleen verantwoordelijk is, maar ook alle mensen om hem heen, ambtenaren die dit beleid gesteund hebben, maar ook het deel van de bevolking die achter het beleid stond. Het is een schande wat we allemaal dragen. We moeten uiteindelijk wel verder met elkaar dus alleen Hugo berechten heeft geen zin. Daar los je uiteindelijk niks mee op. Het systeem deugt niet en werkt dit soort gedrag kennelijk in de hand. Dáár moet wat aan gebeuren. Laten we hier (dure) lessen uit trekken.

Back to top button
141
0
We lezen graag je reactie!x