Buitenaards

NASA-boek: Oude rotskunst mogelijk het werk van buitenaardsen

Help ons door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoewel het Witte Huis nog altijd volhoudt dat er geen geloofwaardig bewijs is voor het bestaan van buitenaards leven, valt in een nieuw e-boek van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA te lezen dat oude rotskunst mogelijk is gemaakt door buitenaardsen. Dat melden diverse media.

De auteur van het boek, dr. Douglas Vakoch van het SETI Institute, doet onderzoek naar manieren waarop verschillende beschavingen boodschappen door de interstellaire ruimte kunnen versturen, ‘waardoor zelfs zonder face-to-face contact communicatie tussen mensen en buitenaardsen kan plaatsvinden’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In ‘Archaeology, Anthropology and Interstellar Communication’ is ook aandacht voor zaken die wetenschappers met het oog op het tot stand brengen van communicatie met een buitenaardse intelligentie over het hoofd kunnen hebben gezien.

Vakoch schrijft in de inleiding van het boek dat het een uitdaging is voor wetenschappers om ‘manifestaties van buitenaardse intelligentie te herkennen, zelfs wanneer ze lijken op een natuurlijk fenomeen’.

Hij verwijst naar archeoloog Paul Wason, die van mening is dat onderzoekers een ‘intellectuele context’ nodig hebben om tekenen van intelligentie te kunnen vinden. “Pas toen mensen puntige stenen in verband brachten met prehistorisch gereedschap, wisten ze waar ze naar moesten zoeken,” schreef Vakoch. “Tot dat moment was dit belangrijke stuk bewijs voor het reconstrueren van uitgestorven beschavingen over het hoofd gezien door archeologen die veldwerk deden in Europa.”

Een hoofdstuk van het boek is gewijd aan duizenden jaar oude rotskunst. Deze kunst bestaat uit patronen of vormen die duizenden jaren geleden in gesteente zijn gegraveerd en kan in vele landen worden gevonden.

“We weten weinig tot niets over de betekenis van deze symbolen, waarom ze in de rotsen zijn gegraveerd of door wie ze zijn gemaakt. Wie weet zijn ze gemaakt door buitenaardsen. Tenzij we een tekstuitleg vinden uit de tijd waarin ze zijn gemaakt, zullen we nooit met zekerheid kunnen zeggen wat de patronen betekenen,” schreef professor William Edmondson van de Universiteit van Birmingham.

NASA schreef in een persbericht dat het boek kan helpen om beter voorbereid te zijn op contact met een buitenaardse beschaving. “Het is geruststellend dat NASA op een nieuwe manier is gaan kijken naar communicatie tussen mensen en buitenaardsen, een manier die niet alleen maar gericht is op het onderzoek naar planeten of exobiologie, maar één die verweven is met huidige inspanningen om ons eigen archeologische en antropologische verleden te ontcijferen,” schrijft de website Gizmodo.

Volgens sommigen zijn de boekpassages over rotskunst uit hun verband getrokken. NASA heeft zowel het persbericht als het boek kort na de lancering offline gehaald. Het boek is hier nog wel te lezen.

[TheBlaze, Mail Online]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 jaren geleden

Dat brengt het stenentijdperk binnen een andere context.

Alex Donkers
Alex Donkers
9 jaren geleden

Het ISBN van de publicatie verwijst naar een heel ander boek…
http://www.zoekeenboek.nl/query/global.php?type=query&shops=all&filter=trefwoord&zoektekst=978-1-62683-013-4

Hoax?

Johan
Johan
9 jaren geleden

Raar, NASA dat nu opeens wil toegeven dat men in buitenaardse civilisaties geloofd?
Ik val gewoon van mijn stoel, NASA die buitenaards leven toegeeft en er nog op zinspeelt dat het boek kan helpen bij ontmoetingen: “NASA schreef in een persbericht dat het boek kan helpen om beter voorbereid te zijn op contact met een buitenaardse beschaving”.
Dus geeft NASA nu ook toe dat zij jaren lang de wereld bedrogen en belogen heeft met haar standpunten dat ufo’s niet bestaan.
Ik weet niet meer hoeveel levens, ben de lijst kwijt, zij vernietigd heeft met haar doofpot cultus.
Tjonge, het Aquarius tijdperk is echt in volle omvang bezig en de hogere trillingen ook, mensen veranderen van eigenheimers naar behulpzame types.
Of is het soms zo dat we eerdaags overal ter wereld ufo’s te zien krijgen en contact maken?
Het kan ook zijn dat de NASA zijn eigen leugens niet meer onder controle kan houden hoewel de bewoner van het Witte Huis dat nog wel doet, dus is deze persoon niet te vertrouwen.
Oeps, dat zal pijn doen in het Witte Huis, niets is meer vormen en het zwart/wit denken is er ook niet meer bij.
Er is ook nog de kans dat de symbolen duidelijk hebben gemaakt dat “openbaring van buitenaards bestaan” er aan komt en dat dus deze moloch van leugens eieren voor het voortbestaan kiest.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Waarom doet iedereen zo moeilijk over het bestaan van ‘Buitenaardsen’ en hun (buitenaardse) werken?
Er is zo enorm veel bewijs over hun bestaan (hun buitenaardse werken) dat ontkennen niet langer zin heeft.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x