Homepagina » Binnenland » Regering wil nieuwe draconische coronawetgeving met spoed doordrukken: ‘Vrijheid loopt groot gevaar’
corona
Foto: Mark Rutte (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Regering wil nieuwe draconische coronawetgeving met spoed doordrukken: ‘Vrijheid loopt groot gevaar’

Het kabinet wil in sneltreinvaart drie wetsvoorstellen door de Kamer denderen. De voorstellen hebben betrekking op de verbreding van de inzet van de coronapas naar werknemers, de inzet van de coronapas op basis van 2G en de inzet van de coronapas in het onderwijs.

Vandaag was er een zogeheten procedurevergadering waarin werd afgesproken wanneer de wetsvoorstellen worden behandeld. Tijdens die vergadering werd bijkans de inzet van het coronabewijs op het werk controversieel verklaard. Dat zou hebben betekend dat het voorstel pas kan worden behandeld als er een nieuw kabinet zit.

Ze hebben haast

“Ontzettend bedreigend,” zegt Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) over de drie wetsvoorstellen. “Ze zijn echt achter uw vrijheid aan en ze hebben haast.”

De Jonge wilde dat de Kamer donderdag al over de drie wetsvoorstellen zou stemmen. “Dat is natuurlijk ongehoord. Dat kan helemaal niet. De Kamer heeft het een week weten te vertragen, de hele oppositie was woest erover,” licht Van Houwelingen toe.

Kantelen

Dit laat volgens hem zien hoe het aan het kantelen is. “Dat vind ik heel bemoedigend, de oppositie is echt onze kant op aan het bewegen. Die hebben zoiets van: dit kan toch niet langer zo.”

Ook Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu was verontwaardigd over het verzoek van De Jonge. “Ja doei! Zorgvuldigheid boven snelheid Hugo! De minister kan de boom in met zijn wetsvoorstellen!” schreef Kuzu op social media.

4.9 99 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
145 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim bierman
Wim bierman
5 dagen geleden

Spoed weF

Marco "
Marco "
5 dagen geleden

Kan men ze niet gewoon ontoerekenvatbaar verklaren ? ( Rutte en de Jonge )

Komt goed
Komt goed
5 dagen geleden

Ze raken steeds meer in paniek. De gevaccineerden zijn nu de basis vd maatregelen. De mensen worden wakker, steeds meer gevaccineerden kiezen voor hun gezondheid nemen hem niet meer. Er zal meer opstand komen, het tribunaal komt je halen hugo, Mark, Ferdinand, etc, jullie zijn allemaal verandwoordelijk. Ik zal dan de nl vlag uitsteken, zeker geen Europese weg ermee.

Klaasje
Klaasje
5 dagen geleden

Laat die twee gladjakkers ( die twee engerds doen me ergens aan denken. die ene had hetzelfde kapsel ) moeten eens ophouden met het dictatoriale gedrag wat veel opstanden en misschien zelfs een burgeroorlog zou kunnen ontketenen die worden opgestookt door de zogenaamde Romeo’s. En dan met een vingertje wijzen naar de ongevaxten ( de nieuwe joden ) . Te goor voor woorden wat ze van plan zijn !

x

Check Also

radioloog

Deze radioloog zegt dat de vaccins voor meer coronavarianten zorgen

In zuidelijk Afrika is een nieuwe variant ...

grapperhaus

Grapperhaus dreigt met nieuwe avondklok als mensen niet naar kabinet luisteren: ‘Totaal absurd en ongepast’

Om het coronavirus in te dammen kan ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

145
0
We lezen graag je reactie!x