Great ResetBinnenland

Item Nieuwsuur over ‘verzinsels’ rond Great Reset leidt tot felle kritiek: ‘Hoe krijgen jullie het voor elkaar?’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

In de Nieuwsuur-serie #Ophef was donderdag aandacht voor ‘de steeds terugkerende verzinsels over The Great Reset en het WEF’. In de aflevering stelt Rudy Bouma: “Wat opvalt als dat World Economic Forum van Schwab plaatsvindt, er telkens klinkklare onzin gedeeld wordt.” Vooral FVD moet het ontgelden.

Opmerkelijk genoeg geeft hij toe dat hij niet met Schwab zelf heeft gesproken over The Great Reset. “Dat er sinds dat boek van Schwab veel over geschreven wordt, is duidelijk. We hebben hem een tijd geleden al gevraagd er met ons over te praten, maar toen had Schwab alweer een nieuw boek uit en wilde hij het daar alleen over hebben.”

Waarop vastgoedondernemer Erik de Vlieger zei: “Lekker gewerkt, journalist Bouma.”

Hoe krijgen jullie het voor elkaar?

Het regent kritische reacties op de aflevering. “Hoe krijgen jullie het voor elkaar om een item te wijden aan het WEF en de Great Reset zonder ook maar één keer de ‘WEF Papers’ te noemen, de bindende overeenkomsten met het WEF, enzovoorts?” vraagt FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen. Advocaat Bart Maes reageert: “Knap, hè?!”

Van Houwelingen voegt toe dat Ongehoord Nederland een boete krijgt, maar dat Nieuwsuur van de NPO zonder problemen onwaarheden mag blijven verspreiden.

“Wie kijkt er naar Nieuwsuur dan? Ik ken helemaal niemand die daar naar kijkt, want die brengen alleen fake news,” stelt Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD). “Nieuwsuur bestaat nog omdat de regering voor miljoenen euro’s deze spreekbuis aan het werk houdt.”

Debat

FVD-voorman Thierry Baudet nodigde Bouma uit voor een debat. “Journalisten moeten factchecken, verslag doen en uitleggen, en debatteren overlaten aan opiniemakers en politici,” reageerde Bouma.

“Typisch. Journalisten zoals Rudy Bouma die zich altijd maar verschuilen achter hun zogenaamde buitenstaandersrol om zich maar niet te hoeven verantwoorden voor hun eigen stellingnames en politieke kleuring. ‘Ik doe slechts verslag’. Yeah, right. Hypocriete valsspelers,” beet Baudet hem toe.

“Liever duikt Bouma weg en verschuilt hij zich achter zijn zogenaamde taak om neutraal ‘verslag te leggen’. Zo denkt hij onbekommerd zijn politieke propaganda te kunnen uitdragen zonder daarop te kunnen worden aangesproken. Wat een valsheid. Wat een lafheid,” fulmineerde Baudet.

Bewierookt door collega’s

Bouma wordt bewierookt door collega’s. “Twaalf minuutjes en je bent helemaal bij hoe het nou écht zit met die Great Reset, Klaus Schwab en het WEF. Jaloersmakend goed gedaan,” zegt Volkskrant-journalist Maarten Keulemans.

“Als het om het WEF gaat, is Maarten nogal snel gerustgesteld, weten we,” merkt journalist Annelies Strikkers op. Eind vorig jaar belde Maarten het WEF. De woordvoerder zei: ‘Welnee, wij bedoelen alles goed, nothing to see here’ en Maarten kwam tot de conclusie dat er helemaal niks geks aan de hand is. “Maarten denkt dat hij journalistiek bedrijft,” verzucht Strikkers.

4.9 124 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Ook hier weer de msm. Wat hebben ze wel niet op hun geweten deze gaste, ik zou geen oog meer dichtdoen als ik in de schoenen zou staan van deze landverraders. Geen straf is hoog genoeg voor deze gasten.

Toine
Toine
1 jaar geleden

in het in de jaren vijftig geschreven kinderboek “Mannetje Windwijs” stond de legendarische zin: de krant brengt alleen maar leugens in het land. Er is nog niets veranderd en ook de tv zit als soort krant in dezelfde hoek

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Alsjeblieft hou nou toch op schei uit…die MK-Ultra-Mainstreammedia Liegt & Bedriegt al zolang ze BESTAAN!!! We zijn hier in het Westen allemaal opgegroeid in de Grote Truman-Show-PSYOP…ZÉKER ALLES vanaf 1945 is ÉÉN GROTE LEUGEN Gebleken…Welkom in de Realiteit….het werd een keertje tijd dat we dat gingen beseffen…De Grote Hamvraag is:

WAT GAAN WE MET AL DEZE “OPENBARINGEN” DOEN?

ludo
ludo
1 jaar geleden

kijk Schwab op de foto!! zonder mondkapje tussen de menigte die allemaal een mondkapje dragen!!
hoe hypocriet kun je zijn??
of hoe dom is de menigte??

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x