Homepagina » UFO » De UFO-files: RAF versus vliegende schotels
UFO

De UFO-files: RAF versus vliegende schotels

Toen de Britse overheid enkele dagen geleden een serie UFO-documenten vrijgaf bleek dat het ministerie van Defensie bezorgd was over gevechtstoestellen die mogelijk waren neergestort na waarneming van onbekende objecten.

Daarnaast werd duidelijk dat de Britse oud-premier Tony Blair in 1998 is geïnformeerd over ongeïdentificeerde vliegende objecten.

Ook wilde de Britse militaire inlichtingendienst atmosferische plasmabollen gaan inzetten als wapen. “Als je me in 1998 had verteld dat het ministerie van Defensie tegen 2012 vrijwel alles zou hebben vrijgegeven over dit onderwerp, zou ik je waarschijnlijk niet hebben geloofd,” zei David Clarke van de Sheffield Hallam University. “Toch is dat nu gebeurd.”

Druk

Nadat schrijver Nick Redfern toenmalig minister-president Tony Blair in een brief opriep (pdf) alle Britse UFO-documenten beschikbaar te maken voor het publiek werd de bewindsman in 1998 over het onderwerp bijgepraat door Defensie. Toen Redfern een beroep deed op Blair was de premier juist bezig met het opstellen van de Freedom of Information Act.

“Daarop begonnen mensen informatie op te vragen over UFO’s,” zei Clarke, auteur van The UFO Files. “Tony Blair schreef in zijn memoires dat hij achteraf spijt had van de invoering van de Freedom of Information Act. Het moedigde mensen zoals mij aan om diverse ministeries te overladen met verzoeken. Dat is de reden waarom ze besloten de UFO-documenten vrij te geven, omdat ze zijn gezwicht onder de druk van de mensen.”

“Het kostte ze veel geld om op ieder afzonderlijk verzoek te reageren en daarnaast moesten ze door het archief spitten,” voegde hij toe. Clarke zei dat inmiddels 3,8 miljoen mensen de bestanden hebben gedownload van de website van de Britse National Archives, een record.

Project Condign

Project Condign was geclassificeerd als Secret/UK Eyes Only voordat het volk inzage kreeg (pdf) in de documenten. Het project had betrekking op vliegtuigen van de Royal Air Force die waren neergestort na waarneming van een onbekend vliegend object.

“Er waren onverklaarbare dodelijke incidenten waarbij vliegtuigen die als bij een oefening met hoge snelheid laag over het terrein vlogen, zonder duidelijk aanwijsbare reden uitweken en tegen een heuvel stortten,” zei Clarke.

Volgens het Condign-rapport werd de mogelijkheid niet uitgesloten dat sommige piloten een ongeïdentificeerd vliegend object hadden gezien en plotseling uitweken. “Het is opzienbarend dat de luchtmacht een dergelijke conclusie overwoog,” legde Clarke uit. “Toen het rapport naar buiten kwam werd er niets mee gedaan. Ik probeerde de media te interesseren, maar niemand wilde zijn vingers eraan branden.”

De auteur van het rapport zou piloten hebben geadviseerd in de toekomst niet uit te wijken voor onverklaarbare fenomenen in het luchtruim.

Atmosferische plasmabollen

Het leger onthult in de vrijgekomen stukken (pdf) dat sommige UFO’s het resultaat konden zijn van vreemde, atmosferische plasmabollen. De Russen zouden om militaire redenen geïnteresseerd zijn in het plasma, aldus Clarke.

“Ze zagen het niet als een buitenaardse technologie, maar als een natuurlijk fenomeen dat in de aardatmosfeer voorkwam. Ze wilden achterhalen hoe het plasma werd gevormd zodat ze er op het slagveld gebruik van konden maken,” voegde Clarke toe. “Het idee was om de bollen te gebruiken voor de uitschakeling van elektronische apparatuur.”

Naar verwachting zal de Britse regering binnen 12 maanden nog een serie van 25 UFO-documenten vrijgeven. Tot 11 augustus aanstaande kunnen de pas geopenbaarde stukken onbeperkt worden gedownload.

Meer informatie: Nationalarchives.gov.uk

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mek
Mek
9 jaren geleden

Pas op met deze informatie.
Ik wil niet beweren dat buitenaardsen onze planeet nog niet ontdekt zouden hebben.
Maar het feit dat deze documenten vlak voor de olympische spelen worden vrijgegeven is een signaal.
Het kaartenhuis van de monetaire en corporate elite is in elkaar aan het vallen, modiaal is er de roep om drastische maatschappelijk structurele hervormingen, gericht op duurzaamheid.
Die elite heeft nog steeds een 19e eeuwse mentaliteit van superioriteit en claimt het alleenrecht op de wereld.
Ergo er zijn teveel mensen en populatiereductie staat op de agenda.
Hoe kun je dat verkopen, terwijl aan de andere kant ook noodzakelijk is dat het volk de huidige autoriteiten blijven zien als verdediger en redder?
Slechts 1 optie: een neppe aanval van buitenaardsen, die vervolgens een bom zouden gaan gooien op de Olympische spelen.
Dat zou stap 1 zijn voor de bevolkingsreductie en tevens kan het gestationeerde leger aldaar als redder optreden.

Marcel
Marcel
9 jaren geleden

Het zou wel errug triest zijn als die schaduwregering zou besluiten om die buitenaardse aanvalskaart te gaan uitspelen. Dan denken ze werkelijk dat we ons als kleuters nog steeds allerlei onzin laten wijsmaken. Helaas kent de arrogantie van de types van de schaduwregering geen grenzen. Of is het de paniek van de schaduwregering om dan maar blufpoker te gaan spelen ?

AlfredJKwak
AlfredJKwak
9 jaren geleden

@Mek:
Ondanks dat ik heel sceptisch tegenover je verhaal sta deed het me wel aan iets denken. Pas geleden was in het nieuws dat de beveiliging van de olympische spelen door een privaat bedrijf is geregeld. Het echte leger gaat “aanvullen” want het private bedrijf kan het niet bolwerken.

Mek
Mek
9 jaren geleden

@3: net als bij 9/11 hebben we nu diverse concrete gevallen van predictive programming, ofwel zgn. voorspellende catastrofes, breed uitgemeten gekregen in de Britse media. Een ervan was BlackJack in The Telegraph, waarin zwart op wit een hexadecimale code weergeeft dat het niet slechts om entertainment gaat.
Telkens weer gaat het over een atoombom in het stadion.
En we weten inmiddels ook dat 9/11 een vooropgezette false flag was, met zelfs exacte weergaven waar de torens geraakt zouden worden…al vanaf 1995!
Mocht deze aanslag werkelijk gebeuren, ik schat de kans groter dan 60%, dan is het enige passende stukje een zogenaamde aanval van buitenaardsen op de mensheid.
En de Olympische spelen is het symbool van de mensheid als totaal…
Een kat in het nauw maakt rare sprongen, zeker wanneer deze kat mondiale geopolitieke belangen heeft en zich ver verheven voelt boven de rest van de wereld.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

israël

Israël: Geen derde prik? Dan ben je na 6 maanden niet langer ‘volledig ingeënt’ en verlies je vrijheden

Hoewel de meerderheid van de Israëlische bevolking ...

gates

Bill Gates: bij de VOLGENDE pandemie beschikken we over gigantische mRNA-fabrieken

Miljardair Bill Gates denkt niet dat de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x