Homepagina » Het Complot » Bijna 40 procent gelooft: Farmaceutische industrie kan allang ernstige ziektes genezen
Bijna 40 procent gelooft: Farmaceutische industrie kan allang ernstige ziektes genezen

Bijna 40 procent gelooft: Farmaceutische industrie kan allang ernstige ziektes genezen

Veel Nederlanders zijn ervan overtuigd dat de overheid alles volgt wat we op internet doen. Een opvallend groot aantal van ons gelooft in complottheorieën, zo blijkt uit een online onderzoek dat Quest in samenwerking met sociaal psycholoog Jan-Willem van Prooijen van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft gedaan.

Er deden ruim 3800 mensen mee aan het onderzoek. Deelnemers kregen 20 gangbare samenzweringstheorieën voorgelegd. Een vijfde van de ondervraagden denkt dat het Witte Huis achter de aanslagen van 11 september 2001 zat. Liefst 38,2 procent gelooft dat de farmaceutische industrie allang ernstige ziektes kan genezen, maar die kennis achterhoudt om zo meer medicijnen te kunnen blijven verkopen.

Nog eens 38 procent van de mensen denkt dat de overheid en de media met elkaar afspraken maken over welk nieuws naar buiten mag worden gebracht en op welke manier. Meer dan een derde van de deelnemers, 34,7 procent, zegt dat er allang een gratis energiebron is, maar dat de olie-industrie probeert dit geheim te houden.

Een vijfde van de ondervraagden gelooft in een geheime wereldregering of geheime organisatie (Illuminati) die achter de schermen aan de touwtjes trekt.

Volgens Van Prooijen komt complotdenken voort uit een behoefte om sociale gebeurtenissen te begrijpen en te verklaren. “Een behoefte die vooral aangewakkerd wordt in bedreigende, onzekere situaties, zoals na een terroristische aanslag of een natuurramp,” zei hij. “Een complottheorie begint meestal met een simpele aanname: de officiële verklaring klopt niet, de overheid zal er vast achter zitten. De behoefte aan het aanwijzen van een zondebok zit nu eenmaal ingebakken in de mens.”

Ben jij een complotdenker? Doe hier de test!

[Quest]


Vond je dit artikel interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

38 reacties

 1. Volgens Van Prooijen komt complotdenken voort uit een behoefte om sociale gebeurtenissen te begrijpen en te verklaren.

  hmmm dit is het begin van een nieuwe complottheorie

  14 likes
  • Als religies er van uitgaan dat er een onzichtbare duivel bestaat die alles probeert te dwarsbomen,
   dan kom je tot de conclusie dat alle religies in feite OOK op complot theorieën zijn gebaseerd.

   Er van uitgaan dat de reguliere media ons tracht te manipuleren is net zo kortzichtig als er van uit te gaan
   dat sites zoals deze WEL de waarheid spreken.

   Het is misschien allemaal wel mooi dat we in verhouding tot pakweg 10 jaar geleden veel meer informatie middels internet tot onze beschikking hebben, maar het nadeel hiervan is dat we onszelf overbelasten met
   een hoop ellende dat we allemaal in ons onbewuste zitten op te slaan

   6 likes
   • Inmiddels is de onzichtbare duivel zichtbaar geworden en noemen we ze nu de darkies. Ze manipuleren er een eind op los en we zien het ze inmiddels doen. Nog even en ze zijn van het toneel verdwenen.

    8 likes
    • “Nog even en dan…..”

     Faith…in de Middeleeuwen dachten de christenen al dat de dag des oordeels
     ieder moment zou aanbreken.

     Vroeger was er ook al bekend (volgens de gelovigen dan) wie de oorzaak van alle ellende was: De duivel

     Het enige wat jouw houding met die van de christenen verschilt is de manier hoe je het verwoord: “duivel” is vervangen door “darkies” ,en net zoals de christenen geloven dat de dag des oordeels aan zit te komen, verwacht jij dat de darkies (net als den duvel) binnenkort zullen verdreven worden door de good guys….

     Jij mag verschillen zien hoor,echter ik zie ze niet…

     Oude wijn in nieuwe zakken,verder niets bijzonders

     8 likes
     • In de middeleeuwen was het nog lang geen Aquarius Tijdperk. Dat is het verschil. Zie jij niet hoe alles opengegooid, onderuit gehaald wordt en hoe alle leugens en misleiding naar de oppervlakte komen? Hoe is het mogelijk dat jij dat niet ziet. Zie hoeveel moeite ze hebben om zaken in doofpotten te houden. Maar jij ziet het niet? dan ben je een fanatieke slaapwandelaar.

      12 likes
 2. Vele oorlogen zijn begonnen met een fasle flag incident, Vietnam Golf of Tonkin incident maar we weten nu dat dit nooit is gebeurt. Weapons of mass destruction in Iraq maar die waren er helemaal niet. De eerste en tweede wereldoorlog zijn begonnen met een flase flag incident. Watergate in the US heeft echt plaatsgevonden dat was ook eerst een complottheorie, maar het was achteraf waar. We weten nu ook dat de pers ons vele malen voorliegt, dus de conclusie is dat vaak de officiele versie van een verhaal in de mass media het complottheorie verhaal is. Zoals vliegtuig brandstof die drie gebouwwen verpulverd, dat wil niet zeggen dat de regering erbij betrokken was maar wel dat er vann het officiele verhaal geen bal klopt!

  14 likes
 3. Volgens mij ontstaan complottheorieën door een gebrek aan transparantie.
  Bij gebrek hieraan moeten we zelf bedenken wat en waarom.
  En dat gebeurt dan natuurlijk ook.

  Dat vind ik in ieder geval.

  17 likes
  • Naar mijn idee ontstaan complottheorieën vooral door mensen die een essentiële basis missen over het onderwerp waarover ze praten.

   Ik lees vaak dat mensen hier out of the box denken/ op gevoel. Dat is natuurlijk erg leuk, maar als je al niet snapt dat de witte vliegtuigsporen het resultaat zijn van enkele zeer principiële basistechnieken van natuurkunde (water condenseren) of dat vrije energie een heel stom fabeltje is en niet kan volgens de wetten van de thermodynamica.

   Mensen verwijzen dan vaak naar youtubefilmpjes (want een filmpje kijken is simpeler dan een opleiding op academisch niveau volgen waar je inzicht ook diverse malen getoetst wordt door middel van tentamens). Ik ben ook wel kritisch op wat ik lees maar het merendeel wat hier op de site voorbij komt is grote onzin en gewoon een complottheorie.

   17 likes
   • Misschien haal je wel jezelf voor de gek. Ik ken zelf mensen die universitair niveau volgen en ook in complotten geloven en zelf onderzoek hebben gedaan. Dus ga dan niet lopen vooroordelen.

    3 likes
 4. Mijn uitslag:
  Je hebt (bijna) geen last van complotgedachten. Je moet eerst keiharde bewijzen zien voordat je iets wilt aannemen dat heel onwaarschijnlijk klinkt. Gelukkig maar!

  Goh, was ook niet echt verrassend.

  “Complotdenkers zijn gemiddeld genomen ook lager opgeleid”.
  Verbaasd me ook niks, hier word je soms ook doodgegooid met bronnen als youtube en wijwordenwakker….

  15 likes
  • Arnout, als uitvinders zo zouden denken als jij dan zouden ze geen stap vooruit komen, die denken namelijk wel “buiten hun vertrouwde kaders”. Zo komen ze tot nieuwe uitvindingen. En nieuwe inzichten. Door niet bij voorbaat uit te gaan van het waarschijnlijke, maar door alle
   opties en mogelijkheden te onderzoeken met een open geest !

   12 likes
  • Nou Jantje arrogantje, je zou je zelf bijna eens gaan afvragen wat je hier op deze site te zoeken hebt.

   9 likes
  • Ik discussieer niet met mensen die lager opgeleid zijn dan ikzelf ben, Arnout.
   Dat heeft geen zin, want het resoneert gewoonweg niet.

   Hoop dat je jouw leerlingen wel iets zinnigs bij te brengen hebt.

   0 likes
 5. Vroeger deed men alles af als het niet in hun straatje kwam, dit is het werk van de duivel, nog steeds terug te zien in Religie.
  Nu is het bewustzijn verandert en hebben we internet en kunnen zelf dingen onderzoeken en we zien vaak dat de werkelijkheid afwijkt van hetgeen ze ons vertellen.
  Dus er is meer aan de hand dan ons verteld wordt, de meeste complottheorien zijn de echte waarheid en de waarheid die ze ons voorschotelen is niet de waarheid.

  7 likes
  • Je ziet de overeenkomst over het hoofd:
   Religieuze mensen En complotdenkers hebben ALLEBEI de heilige overtuiging dat er
   een persoon(of groep) bestaat die alles probeert te dwarsbomen.

   Religieuze mensen En complotdenkers willen altijd de Wereld veranderen/verbeteren,
   maar NOOIT zichzelf.
   NOG erger: ze gaan er klakkeloos van uit dat ze meer weten dan de “onwetenden”,
   en zullen dus zelfs eigenwijs vol blijven houden dat niet ZIJ , maar de wereld waarin ze leven moet veranderen…hoe DOM kan een mens toch zijn om dat te denken

   11 likes
 6. Als ik iets zeker weet dan is dat het feit dat we onophoudelijk worden voorgelogen door de autoriteiten en de mainstream media. Dat is niet eens een vraag meer, maar een gegeven feit. Ik zou daar wel een boek mee kunnen vullen, met alle leugens en sprookjes van de officiële instanties. Als je daar doorheen prikt, en de opgedrongen dogma’s in je bovenkamer gaat wissen, dan ben je weer in staat om helder en onafhankelijk te denken. Sommige mensen zijn gelukkig al zover, anderen hebben daar nog wat meer moeite mee. Die zou ik willen aanbevelen om die opgedrongen dogma’s los te laten en definitief te verwijderen.

  16 likes
 7. Er zijn mensen die heel goed beseffen dat complotten wel degelijk bestaan en er zijn mensen die weigeren te geloven complotten bestaan, en al helemaal als de leugens erachter zo onvoorstelbaar groot zijn dat ze nauwelijks te bevatten zijn. Dit wordt maar al te graag bedekt met de mantel der liefde en goedgelovigheid t.a.v. de mainstreeam media die liegt dat het gedrukt staat. Het stelt je klaarblijkelijk gerust, je hoeft je geen zorgen te maken want onze belangen worden heus wel goed behartigd, zo liegt de NOS leugendienst ons voor.

  Ik las op herstelderepubliek.nl een interessante dialoog. een zogenaamde discussie in de trein naar dromenland :

  Jan: “Ik kijk geen TV, lees geen kranten en verkwansel mijn stem niet aan mij onbekende “belangenbehartigers”, ook wel politici genaamd.

  Kees: “Als je je niet laat informeren, weet je ook niet wat er in de wereld gebeurt, toch?”

  Jan: “Jij noemt dat informatie, ik noem het propaganda.”

  Kees: “Waarom zou je de informatie niet gewoon nieuws noemen?”

  Jan: “Het nieuws is geen nieuws, maar gestuurde informatie, dus propaganda. De nieuwsvoorziening in de wereld is 100% in handen van een kartel, die ook de banken, farmaceutica- en wapenfabrikanten in eigendom hebben.”

  Kees: “Je moet niet overal wat achter zoeken, Jan. Een beetje vertrouwen in de mensheid zou je goed doen. Anders wordt je als een paria behandeld, met het risico dat ze je opsluiten. Je kunt je maar beter laten informeren en doen zoals ik, dat maakt het leven heel wat aangenamer.”

  Jan: “Ik zoek niet overal wat achter, Kees, ik zoek het uit. Jij laat je informeren door belanghebbenden. Jij bent degene die niet weet wat er in de wereld gebeurt. Jij bent degene die onjuist wordt geïnformeerd en mij aanpraat dat ik niets weet. Het is de omgekeerde wereld, Kees.”

  Kees: “O?? Ben je al behandeld of beginnen ze daar niet meer aan?”

  Jan haakt af. Om erger te voorkomen……

  Discussie in de trein naar dromenland.

  12 likes
 8. Waar macht is,is misbruik.
  De romeinen zeiden al,”geef het pleb brood en spelen om ze kalm te houden.”
  Een complot is niets anders dan een grote groep mensen voor de gek houden.
  Aangezien we op heel veel punten misleid,uitgebuit en voorgelogen worden door de graaiers en machtswellustelingen,is de term “complot theorie” misplaatster dan ooit.
  Ik hou het liever op veehouden.
  Een goeie veehouder heeft vee wat vanzelf naar de stal komt,en groepsgedrag zorgt voor veroordeling van andersdenkenden.
  Zo ook hierzo in dit item.
  Op BNR werden complotdenkers nog eens flink gebagataliseerd,en beschuldigd van een laag IQ.

  Veroordeelaars wees trots op jezelf,je veehouder en alle middelen die tot je beschikking staan.
  Je zult welvarend leven en rust hebben met de gedachte dat de boer goed voor je zorgt,maar morgen lig je op de slachtbank compleet gedesillusioneerd.
  Deze wilde stier Breekt liever los,en leeft.

  9 likes
 9. Dus kun je Quest ook als complotter zien? Zij wil ook graag begrijpen en verklaren. Anders doen ze deze test niet. Enige verschil: Zij verdienen eraan en de meeste mensen die willen verklaren en begrijpen, die willen er geen geld aan verdienen. Die willen inzicht of helpen. Het is goed dat er mensen zijn die deze eigenschap bezitten. Ik help veel mensen om inzicht in zichzelf te krijgen of hoe ze met een probleem kunnen omgaan. Ik doorzie roddels. Ik kan van te voren al zien als er een ongeluk gaat gebeuren. Dus ik sta al voor het ongeluk stijf. Ik begrijp mijn hond heel goed door inzicht en kennis. enz enz. Het systeem is gebaseerd op kennis en macht. Dus waarom mogen gewone mensen die inzicht dan niet hebben. Niemand wil misbruikt of bewust beschuldigd worden als je niks verkeerd hebt gedaan. Mensen die ver kunnen kijken of terugkijken met hun kennis werden vroeger heksen genoemd. En die heksen werden verbrand. Ik heb het gevoel dat we weer in zo’n fase belandt zijn. We worden te slim en als lastig gezien en moeten worden opgeruimd of belachelijk gemaakt. Ik zit er niet mee. Ik denk wat ik denk. Dat is van mij. Ben trouwens heel mijn leven al zo. Dus ik kan me niet veranderen. Dan erbij zijn veel dingen die ik dacht gewoon uitgekomen. Filosoferen heeft ook een doel. Mensen een balletje opgooien. Ideeën of oplossingen zijn zo tot stand gekomen. Creatief denken. Out of the box(kubus) denken. Ik zie daar niks verkeerds in. Wat dit bericht overslaat? Gevoel. Als er een waterramp plaatsvindt waar je zelf onderdeel van bent, dan is het normaal dat je bang bent. Als je dit van een afstandje ziet, en denkt: he, wij moeten ook iets doen aan onze dijken. Is het idee om dit te voorkomen dan realistisch? Ja. Hier hebben we het over dingen die we zelf kunnen zien. Maar als je problemen op het internet wilt voorkomen, dan wordt dat al moeilijker om dat in het echt te kunnen zien. Het gebeurt virtueel. Is die angst die je niet kunt zien dan onrealistisch? Nee, want de gevolgen voelen en merken we wel. Complotten kunnen dus ook waar zijn en mensen die dat zien zijn niet allemaal gek of angstig. Iemand die een geheim angstvallig wil bewaren, doet zijn uiterste best om het niet uit te laten komen. Dat voelen en merken mensen. Een bejaarde de hele dag in zijn strontluier laten liggen is voor mij al een bewijs, dat er veel dingen/systemen niet meer menselijk stroken. En dan ga je toch achterhalen waar het fout zit en los je het zo snel mogelijk op. Via het systeem. En dat gebeurt nou niet. Men moddert gewoon aan, alsof er niks gebeurt is. En zo zijn er veel dingen die niet meer kloppen. Dan is het toch logisch dat mensen gaan achterhalen wat er allemaal aan de hand is. En dan ga je uitzoeken hoe systemen in elkaar zitten. En daarom is o.a. deze site tot stand gekomen. Ik ben ooit begonnen bij Wijwordenwakker.nl Mensen moeten gewoon doorgaan met praten/schrijven. Als we dat niet meer doen, dan leven we niet meer.

  8 likes
 10. Bij mijn weten is het zo dat de mensen gaan denken aan complotten omdat er niet over gesproken mag worden .
  Als erover gezwegen word en het word in een doofpot geduiwd en er word NOOIT meer over gesproken is het logisch dat mensen gaan denken dat het complot theorieen denken .Niet alleen dat maar als de mensen alles mogen weten en niet worden voorgelogen dan pas kunnen ze het niet meer over complot theorieen hebben .
  JFK is gestorven in 1963 nu meer dan 50 jaar later word er nog over gelogen en niks vrijgegeven wat moeten we nu geloven dan .

  3 likes
  • De hoger opgeleiden hebben geen antenne voor onraad of andere zaken die niet direct zichtbaar zijn omdat ze zich steevast in dogma’s vastbijten. Ze denken op de automatische piloot, zoals ze geleerd hebben hoe ze moeten denken en zie wat daar van gekomen is. Een volledig naar zijn grootje geholpen planeet. Onafhankelijke denkers hebben we juist nodig, niet die in de plooi geperste, uitsluitend de darkies dienende, en daar zelf niet eens erg in hebben, gebrainwashte meute die allemaal hetzelfde denken, omdat ze denken dat ze zo horen te denken. Als ze al eens denken, maar daar ziet het niet naar uit.

   4 likes
 11. Een doordenkertje, waar komt toch het bekende begrip ” de doofpot cultuur” vandaan ? De klokkenluiders zouden zeggen, omdat er een kern van waarheid in zit. De onwetenden zouden zeggen, dat kan niet waar zijn ! Dat is nou net het detailverschil !

  7 likes
 12. Als er teveel onkruiden (dogma’s) groeien in de bovenkamer, dan moet je soms snoeien (deprogrammeren) om weer tot betere inzichten te komen. Een opgeruimde kamer geeft een beter zicht !

  4 likes
 13. Even terugkomen op het domme commentaar van Arnold..vliegtuigstrepen blijven onder Iideale omst
  andigheden hooguit 20min hangen.wat wij vaker zien blijven uren hangen en worden alleen maar breder ipv dat ze oplossen.ik ben pilooten weet er wat van…

  4 likes
 14. Aangezien het Ego altijd alles wil analyseren en categoriseren met de labels “goed” en “slecht”
  kan je dus ook zeggen dat het complotdenken een Ego activiteit is.

  Het Ego heeft namelijk altijd de behoefte om zichzelf als beste/mooiste/zuiverste te zien, en heeft dus keihard een groep nodig die het kan aanwijzen als “slecht/duister” zodat het zichzelf kan ophemelen.

  Niet alleen “ongelovige”mensen doen dat (ongelovige mensen bestaan niet, iedereen gelooft in iets), maar religieuze mensen, en veel “new-Agers” doen dat ook.

  Eigenlijk best wel oppervlakkig allemaal…net zoals anderen hier dat doen twijfel ik wel eens aan het IQ van sommige (let wel: ik zeg duidelijk “sommige!) complotdenkers hier.

  Ja, ik weet dat ik me nu neerbuigend opstel, en weet je wat? Dat boeit me he-le-maal niets !

  3 likes
 15. ALS JE ZOU WETEN welke smerige complotten er door de zogenaamde ‘wereldleiders’ beraamd worden om de wereldbevolking in het ongeluk te storten, dan zou je niemand meer vertrouwen.
  Eén klein voorbeeld: de Japanse aanval op Pearl Harbour in december 1941 was door de toenmalige US-president Roosevelt persoonlijk uitgelokt. Later wist hij dat de Japanners Pearl Harbour zouden aanvallen, maar hij heeft niets gedaan om dit te verhinderen. Sterker nog, hij WILDE het. Hij heeft de Amerikaanse vliiegdekschepen, die daar lagen, laten uitvaren, omdat deze NIET getroffen mochten worden door de Japanners. De schepen DIE nog in Pearl Harbour lagen waren verouderd en gereed voor de sloop. Kortom, deze schepen mochten wel door de Japanse bommenwerpers getroffen worden.

  2 likes
 16. Waar zijn de complot-theoristen en de macht van de media (inclusief prachtige gesprekken), echt een aanrader!

  http://ommekeer-nederland.nl/waar-zijn-de-complot-theoristen-de-macht-van-de-media/

  1 likes
 17. Complot denken? Wat is eigenlijk een complot, het is een verzameling van het denken in theorieën, die anders kan zijn dan de werkelijkheid, zo worden werkelijkheden verdraaid door theorie van een anders denkende, het complot genoemd, eigenlijk doet iedereen mee aan complot denken, complot denken is er een van, de waarheid onderuit halen ,dat krijgt men door dat gebeurtenissen niet correct word uitgebeeld, waardoor het een eigen leven gaat leiden, meestal verkeert gebeurtenissen door menselijk vale, zij zijn de oorzaak van vele gebeurtenissen,, door verkeerde of onjuiste informatie, als er iets heel ergs gebeurt raakt men in een soort shock toestand, zowel de persoon die het meemaakt, zowel de media die niet altijd het juiste plaatje verteld van de werkelijkheid , het word dan een soort gokken met de waarheid, complot denken word gevoed het heeft voeding nodig anders zou men niet in complot denken vervallen, zodra het woordje complot word genoemd zal dat woordje op zich zelf een eigen leven gaan leiden met behulp van het denkende verstand , die er voeding aangeeft met complot denken, eigenlijk is het de EGO van de mens, die vele gezichten kan vertonen , de ego van de media, de EGO van Angst, de EGO heeft vele gezichten, zij is verdraait goed in haar onderhoud, om haar bestaan te verzekeren, en waar bestaat zij uit, kwaadsprekerij, verdraaiingen, misleidende berichten, hoogmoed,
  leugens veroordelingen, beoordelen, moord, oplichting, jaloerse, omkoping, bedriegen, onverdraagzaamheid, hebzucht, afgunst, env enzv. zowel geestelijk als lichamelijk wil de, die EGO, gebonden ZIJN eigen IK, aan de mens zijn energie in al zijn vormen van misleidingen zijn bestaan verzekeren, het kan ook niet anders dan dat, liefde, verdraagzaamheid, geduld, kalmte ,rust, stilte, vind je het gek dat het EGO daar helemaal niets mee kan,, het leeft van vele Ietsen, waarin zij zich weet mee te voeden in al zijn vormen, Wat moet ze eigenlijk met een energie die de naam liefde draagt, daar kan ze toch niks Mee, daarom draagt iedereen een EGO, hoe herken je dit, heel simpel , dat zijn de opgenoemde namen die hier iets terug staan beschreven. MEN KAN EEN TEST DOEN, Zeker maar die antwoorden die men daar aan geeft ,zijn zelfs op EGO Gebondenheid gebaseerd, hoe complot denker ben jij, in heb deze gedaan, maar ik kon niks geen antwoord vinden die bij me past,, totaal neutraal,
  alle vragen passen niet in mijn beeld, en wat dag je ,de test kwam uit op je bent een gematigde compleet denken. hoe is dat nou mogelijk als je alles als neutraal invult, ook hier heb je met een Ego te maken ,zelfs als je geheel neutraal bent ,krijg je toch een stempel. DAT is de toppunt van de EGO, hij moet en zal er een invulling aangeven zelfs met deze vragen als je die invult, geeft het je wel een stempel zoals vele hier elkaar een stempel geeft. heeft de EGO gebonden ik, die niks anders kan dan invulling.. voor zijn BESTAAN..

  1 likes
 18. De farmaceutische industrie kan je wel van bepaalde ziektes afhelpen, maar door het ene medicijn krijg je weer andere kwalen, die vervolgens met een ander medicijn verholpen kunnen worden. Vervolgens krijg je door dat andere medicijn weer nieuwe kwalen en ga zo maar door.
  Aan NIETS wordt zóveel verdiend, als aan de zieke mens. Daarom worden ziektes in stand gehouden en sommige ‘gecreëerd’.

  1 likes
 19. Die cijfers uit enquete zijn volgens mij niet netjes,dat kan namelijk iemand in complottheorieën gelooft
  maar uit voorzorg voor zijn toekomst,zou het dit ontkennen als hij of zij goed toekomst zou hebben.
  en daar zijn veel voorbeelden.

  0 likes
 20. Complotten bestaan “niet” wat “wel” bestaat zijn overheden met de meest betrouwbare regeringen die een mens zich maar voor kan stellen, ze zijn immers “democratisch gekozen” daar kan dus niets mis mee zijn !

  Of toch wel : http://www.youtube.com/watch?v=VHpkQZErm7g#t=564

  0 likes
 21. Dat er iets vreemds aan de hand is met 9/11 is natuurlijk vrij simpel. 80% van de Nederlanders denkt nog steeds dat er maar twee toren zijn ingestort bij 9/11. Eerste vraag is: Hoe komt het dat zo weinig mensen weten dat er drie gebouwen zijn ingestort. MEER WETEN? Google building 7 of WTC7 en je zal langzaam wakker worden !

  0 likes
 22. je kan het complotten noemen maar niks is toeval in de wereld en het wereldnieuws wordt gecreëerd en geregisseerd, net als allerlei amusementsprogramma’s. Is je huis verbouwd, zeg je OMG, zijn ze weg, zeg je OWL (Oh Wat Lelijk).

  0 likes
 23. Denk dat bij een – geplande – moord op Pim Fortuin juist ingespeeld werd op de behoefte van mensen aan een zondebok. Een apart figuur met zogenaamde motieven aanwijzen als dader heeft meer effect dan een scherpschutter uit verweggistan.

  0 likes
 24. Mijn eigen gedacht.

  -Witte huis achter 9/11 : nee

  -Farmaceutische industrie ernstige ziektes kan genezen: Niet zeker van. Ben er wel van overtuigd dat ze bewust goedkoper varianten van medicijnen blokkeren die net zo goed zijn als de duurdere. Waardoor mensen zich dat niet of nauwelijks kunnen veroorloven. Dus in die zin : Ja

  -Overheid media. Ik neem aan dat het over Nederland gaat. Nee. De media is wel enigszins gekleurd in sommige berichtgeving. Dat komt misschien door onjuiste of incomplete berichtgeving. Maar dit is lang niet zo erg als in veel andere landen. Ik denk sowieso niet dat ze letterlijk opgedragen krijgen en gecensureerd worden.

  -Gratis energiebron. Absoluut. iig veel goedkopere

  -Geheime wereldregeling : Onzeker . Ik wel me bedenkingen bij zaken als de familie Rothschild. Hoe kan een familie over meer geld beschikken dan vrijwel alle landen bij elkaar en dan niet extreem veel macht bezitten. Dat lijkt me niet helemaal in de haak.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

britse

Britse Labourpartij is vergiftigd door politieke correctheidsbrigade. Kijken: tv-presentator sloopt links

De Britse Labourpartij is ‘vergiftigd door de ...

Rothschild betrokken bij complot rond omstreden miljardair. Steenrijke bankiersfamilie laat ware aard zien

Rothschild betrokken bij complot rond omstreden miljardair. Steenrijke bankiersfamilie laat ware aard zien

Rothschild & Co. is aangeklaagd in de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.