Homepagina » Gezondheid » Ons gezin at een jaar lang geen suiker en dit is het resultaat
Ons gezin at een jaar lang geen suiker en dit is het resultaat

Ons gezin at een jaar lang geen suiker en dit is het resultaat

Ooit was ik gezond, althans dat dacht ik. Ik had niet genoeg energie om de dag door te komen, maar met alle reclames op tv over energiedrankjes voor de massa dacht ik dat ik niet de enige was die daar last van had. Mijn hele familie zag op tegen het griepseizoen, maar ik dacht dat iedereen zo rond januari bang begon te worden voor bacteriën.

Op een dag hoorde ik nieuwe informatie over de effecten van suiker. Volgens verschillende experts maakt suiker mensen dik en ziek. Hoe meer ik erover nadacht, hoe logischer het klonk. Eén op de zeven Amerikanen lijdt aan het metabool syndroom. Eén op de drie Amerikanen is zwaarlijvig. Het aantal gevallen van diabetes schiet omhoog en nog nooit stierven er zoveel mensen aan hart- en vaatziekten.

Volgens deze theorie leiden al deze en andere problemen terug tot één giftige stof in ons dieet: suiker. Ik kwam met een plan. Ik wilde zien hoe moeilijk het zou zijn voor ons gezin – mijzelf, mijn man en onze twee kinderen (van 6 en 11) – om een jaar lang voedsel zonder toegevoegde suikers te eten. We besloten alles te vermijden met toegevoegde zoetmakers zoals tafelsuiker, honing, stroop, ahornsiroop, agavesiroop of fruitsap. We kochten ook niets met nepsuiker of suikeralcohol.

Toen we begonnen te zoeken naar suiker, vonden we het op de meest vreemde plekken: in tortilla, sauzen, kippenbouillon, sladressing, crackers, mayonaise, bacon, brood en zelfs in babyvoeding. Waarom zit bijna overal suiker in? Allemaal om het voedsel lekkerder, langer houdbaar en goedkoper te maken.

Het vermijden van toegevoegde suikers bleek één groot avontuur. Ik wilde weten hoe moeilijk het zou zijn, wat er zou kunnen gebeuren en hoe ons eetpatroon zou veranderen. Na het doen van onderzoek was ik ervan overtuigd dat het vermijden van suiker ons allemaal gezonder zou maken.

Hoe langer ik voedsel zonder toegevoegde suikers at, hoe beter en energieker ik me voelde. Eén van de regels die we hadden, was dat we iedere maand één toetje met suiker mochten kiezen. Op je verjaardag mocht je ook een toetje uitkiezen. Rond september kregen we echter steeds minder zin in onze maandelijkse ‘traktatie’.

Toen mijn man voor zijn verjaardag een bananenvlaai had uitgekozen, wist ik dat er iets nieuws gebeurde. Ik vond de taart niet lekker en kreeg mijn stuk niet eens op. Mijn tanden deden zeer en mijn hoofd begon te bonzen. Ik voelde me beroerd. Na een uur op de bank te hebben gelegen, voelde ik me weer beter worden. Ik dacht: ‘voelde ik me altijd al zo slecht door suiker, maar merkte ik er niets van omdat ik er bijna niet omheen kon?’

Na een jaar zonder suiker heb ik geturfd hoe vaak mijn kinderen thuis waren gebleven van school. Het verschil was enorm. Mijn oudste dochter, Greta, is maar twee dagen thuisgebleven, vergeleken met 15 dagen een jaar eerder.

We worden minder vaak ziek en worden sneller weer beter. Na een jaar zonder suiker te hebben geleefd, voelen we ons allemaal gezonder en sterker.

Door Eve O. Schaub – Year of No Sugar: A Memoir

[EverydayHealth]
4.2 6 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
134 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
7 jaren geleden

Ik heb 6 maanden een suikerloos dieet MOETEN volgen.
Gek werd ik ervan; er blijven nl. maar een handjevol producten over die je mag/kunt eten.
Het gevolg is inderdaad dat je energie niveaus omhoog schieten, dat je hersenen beter werken en dat je veel minder “vergeet” . Maar de terugval is enorm. Als je weer “gewoon” gaat eten smaakt je
alles veel te zoet, tot op het smerige af.
Maar zoals gezegd; probeer er maar eens omheen te gaan, overal zit suiker in……….

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Huisheks
7 jaren geleden

Suiker is een natuurproduct en is in wisselende concentraties aanwezig in nagenoeg al onze voedingsbronnen (groenten, fruit, vlees). Het is ook een fabel dat de mens geen suiker nodig heeft. Het probleem is juist dat de mens veel meer suiker consumeert dan nodig (en gezond) voor je is.

Het lijkt me onmogelijk dat je een dieet kunt vinden waarbij je geen enkele suikers binnen krijgt.

Voor veel mensen is het al een onmogelijkheid om te stoppen met (fabrieks)lekkernijtjes waar fors veel suiker is toegevoegd, koffie/thee te drinken zonder suiker etc. Als mensen dat massaal zouden doen en hun suikers nog slechts uit natuurlijke bronnen zouden binnenkrijgen, is er ook gene probleem. Dan mag je je zelfs wel, mits bescheiden, een dagelijkse uitspatting (snoep, chocola) veroorloven.

Mascotte
Mascotte
Reactie op  days of our lives
7 jaren geleden

Onmogelijk, of gewoon een gebrek aan doorzettingsvermogen óf cognitieve dissonantie gezien de suikerlobby? Meeste begint met wilskracht. Het stuk is waar, want als je afkickt van suiker, dan lust je die zoete troep niet eens meer. Ben zelf van 3 volle scheppen suiker in koffie en thee naar nul gegaan… het kostte een paar maanden, maar steeds wat minder gebruiken en je went vanzelf 🙂

whynot
whynot
Reactie op  Mascotte
6 jaren geleden

idd, effe doorbijten he

Sven
Sven
Reactie op  Mascotte
4 jaren geleden

Ik lust geeneens koffie MET suiker meer. Tis troep. Suiker is verslavender als roken, het wordt echt onderschat. Ik probeer alle lekkernijen te laten staan, maar voor de rest eet ik gewoon normaal. Dus brood van de bakker, vlees of kaas op brood. En fruit. Ik kijk eerder naar e-nummer vrij voedsel.

Martijn de Graaf
Martijn de Graaf
Reactie op  days of our lives
5 jaren geleden

Als we suikers enkel uit vruchten en dergelijke binnenkrijgen dan smaken de zoete lekkernijen veel te zoet. Ik merk het nu al nu ik suiker geminderd heb dat ik veel lekkernijen vermijd domweg omdat ze veel te zoet zijn.

rico
rico
Reactie op  days of our lives
5 jaren geleden

dit gaat niet over natuurlijke suikers

biko
biko
7 jaren geleden

Nou nog een jaar zonder tarwe en ze knappen nog verder op.

enkidoe
enkidoe
Reactie op  biko
7 jaren geleden

Het probleem alleeen is, dat er zoveel rommel in ons voedsel zit dat niets mere gezond is. Hoeveel vergif zit er niet op groente en fruit? Hoeveel hormonen in vlees?

ik verbaas mij dan ook altijd over de overheid(en haar verborgen agenda). Men wilt ongezonde producten extra belasten omwille vna de gezondheid(kuch), maar men laat deze ongezonde producten dan wel toe op e markt. uiteindelijk draaid ook hier alles weer om geld. heeft de overheid het echt goed met ons voor, dan verbiedt zij producten als cola en chips wel en controleert zij meer op de inhoud van ons eten.

itsme
itsme
Reactie op  enkidoe
1 jaar geleden

En dan vergeet je nog alle gemodificeerde planten. Iets waar ‘we’ in Nederland erg groot in zijn. misschien wel net zo groot als Bayer en Montsano. En vergeet Bill Gates niet met zijn opslag van zaad op de noordpool. Bijna allemaal gemodificeerd. Voor ‘als’ ….

Anna
Anna
7 jaren geleden

Het gaat hier ook niet om suikers die van nature al in producten zitten.
Maar om losse suikers.

Suikers die van nature al in producten zitten zoals bananen, appels, bloemkool enz enz…daar is ons lichaam op gebouwd.
Suikers die we pas sins korte tijd geleerd hebben…zijn er pas een korte tijd.

henkvanr
henkvanr
Reactie op  Anna
5 jaren geleden

Natuurlijke suikers bestaan niet en de suikers in fruit enzo zijn net zo schadelijk voor het menselijk lichaam als de suiker uit cola. Alle producten die suikers bevatten komen niet uit de natuur (behalve honing maar ook dat is niet geschikt voor menselijke consumptie) maar zijn door mensen via selectie in de loop van een paar eeuwen gekweekt. Vandaar dat sinaasappelsap net zo slecht is als cola.

sven
sven
Reactie op  henkvanr
5 jaren geleden

natuurlijke suikers bestaan niet? Alsjeblieft zeg, je kan met meer recht zeggen dat onnatuurlijke suikers niet bestaan!
Misschien dat fruit tegenwoordig meer suiker bevat dan in de periode voor de landbouw, maar suiker hebben ze altijd bevat. En kleine wilde bosaardbeitjes zijn b.v. wel degelijk zoet – en die zijn niet geteeld (ik heb het over de versie die je in de natuur nog wel eens vind).
Verder kan je dus zeggen dat alle suiker natuurlijk is, kristalsuiker komt toch echt uit een plant (suikerbiet of ~riet)….

henkvanr
henkvanr
Reactie op  sven
5 jaren geleden

Sven, wat uit een plant komt is niet meteen natuurlijk. Geen enkele van de genetisch gemodificeerde groenten en fruit die in de winkel ligt kan in de natuur overleven. Deze gekweekte suikerbommen overleven slechts door veel kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Van de koolhydraathoudende planten die in de natuur groeien krijg jij echt je buikje niet vol. Dat zijn miniscule besjes, bramen en bosaardbijtjes. In de natuur komen geen planten voor die noemenswaardige hoeveelheden koolhydraten bevatten.

Jo Vanhees
Jo Vanhees
Reactie op  henkvanr
5 jaren geleden

Wat een gezeik, jij denkt iets te weten over de natuur en wil beweren dat er geen planten voorkomen die noemenswaardige hoeveelheden koolhydraten bevatten? Meneer is zeker nooit verder gaan wandelen dan in z’n eigen achtertuintje (als je dat al hebt)? Ik ga (tijdens het seizoen, meestal ‘s ochtends) in nabijgelegen (verwilderde) natuurbossen op zoek naar bospaddestoelen, champignons, braam en bosbessen of verwilderde aardbeien (ja, die zijn iets kleiner dan gekweekte én ook… zoeter) te plukken. Ik kan u verzekeren dat die vruchtjes zeker niet ‘minuscuul’ klein zijn zoals jij beweert. Oh ja, als ik van mijn plukronde terugkom, gaat het niet over grammetjes maar min. 1 à 2 Kg. bosvruchten. kan ik er echt wel mijn buikje rond eten of drinken (smoothy’s)! Koolhydraten én vitaminen zat! En plukken tussen het frisse ochtenddauw is niet enkel plezant, ook gezond en het ruikt dan zo heerlijk. Mits wat geduld haal ik regelmatig een voorraadje binnen om er heerlijk zoete bessen -confituur van te maken!

JoJo
JoJo
Reactie op  Jo Vanhees
6 maanden geleden

Wat jij doet heet stroperij en is strafbaar volgens de wet! Die paddestoelen, champignons bosbessen etc. zijn bedoeld voor wilde dieren die daar hun voedselvoorraad mee aanleggen om o.a. te overwinteren! Daar hoor jij met je tengels vanaf te blijven!

henkvanr
henkvanr
Reactie op  henkvanr
5 jaren geleden

Jo, bosbessen en aanverwanten bevatten ongeveer 5% koolhydraten. Jou moeizaam vergaarde kilo bessen bevat dus 50 gram koolhydraten. Dat is helemaal niets. Een gemiddeld brood bevat al 400 gram koolhydraten. Bovendien kun je die vruchten hooguit 4 maanden per jaar oogsten. Daar kan de natuurmens dus nooit van leven cq geleefd hebben. En wat zijn trouwens verwilderde aardbeien? Een bosaardbei is niet groter dan en bosbes of zo. Iets eten omdat er koolhydraten of vitaminen in zitten is echt onzin. Wetenschappelijk geleuter. Alle natuurmensen aten/eten vlees en verder misschien wat eieren en vis en zeker geen groente en fruit.

Mar
Mar
Reactie op  henkvanr
1 maand geleden

Ik weet niet waar u die informatie vandaan heeft, maar mensen zijn van nature GEEN carnivoren. Ons gebit bewijst dat we omnivoren zijn en is meer geschikt om te kauwen en te malen (groente e.d.) dan om te snijden (vlees). Dat wij iedere dag vlees nodig zouden hebben, is een fabel.

Roeland
Roeland
Reactie op  sven
5 jaren geleden

Cocaine komt ook uit een plant… Maar het smaakt naar benzine 😛

Punt is, dat als iets uit een plant komt, het nog niet wil zeggen dat het natuurlijk is. Wij mensen raffineren de boel. En aan je eindproduct is weinig natuurlijks.

Anne
Anne
Reactie op  Roeland
4 jaren geleden

Dat is het probleem, toegevoegde suikers is gerafiineerde suiker uit een suikerbiet of fructoseglucose uit maïs (!!).
Als je een stukje suikerbiet of eens wat suikermaïs opeet is dat niet zo’n probleem, dan heb je hele complex en de rest zit ook nog wat vitaminen enzo in.
Je moet ook niet producten van bloem maar van volkoren eten.
Van Coca-bladeren kun je ook gerust thee zetten, zit ook in Coca-Cola, maar niet de geraffineerde cocaïne natuurlijk!

redice
redice
7 jaren geleden

hoe zit het met honing van de imker? dat zou toch geneeskrachtige werkingen hebben?

Albert vd Ven
Albert vd Ven
7 jaren geleden

Het moet toch niet zo heel moeilijk zijn om binnen het huidige voedselaanbod producten zonder toegevoegde suikers te vinden. Je zult je moeten leren beheersen en bewust worden van al die doortrapte marketing-trucs die de meest rottige troep als goede voeding presenteren.
Vrijwel alles dat uit fabrieken komt moet je als verdacht zien, niet alleen wat betreft suiker maar ook alle toevoegsels die deze ‘voeding’ uiteindelijk tot een chemisch product maken.
Beperk je hoofdzakelijk tot de groente (vlees?) afdeling en kies voor biologische producten, die hebben wat mij betreft het voordeel van de twijfel (van niet biologische producten kun je vrij zeker stellen dat ze op een onnatuurlijke wijze tot stand zijn gekomen).
Matig met brood.
Ik denk dat het goed is om de laatste ontwikkelingen van het denken over vette voeding in de gaten houden, daar is veel aan het veranderen, zelfs verzadigde vetten zouden wel eens veel gezonder kunnen zijn dan gedacht.

Huisheks
Huisheks
Reactie op  Albert vd Ven
7 jaren geleden

Kan wel merken dat u dat nooit geprobeerd hebt. Vrijwel alles is gelardeerd met suiker. Tot en met de gewoonste crackertjes.
Ga eens een willekeurige supermarkt in en ga eens kijken in welk product er geen suiker zit.
Tot aan de vleeswaren aan toe. Zelf in de meeste broden zit suiker verwerkt. Tegenwoordig is het zelf niet meer verplicht om in het brood jodium houdend zout toe te voegen terwijl dat voorheen wel wettelijk verplicht was. Nu is het “bakkkerszout”. lariekoek!
Er wordt op alle fronten mee gerommeld. U mag mij een lijst geven met 10 dagelijkse producten die wij zo normaliter gebruiken ZONDER suiker ! Veel Succes !!

Albert vd Ven
Albert vd Ven
Reactie op  Huisheks
7 jaren geleden

Zonder toegevoegde suiker:
verse:
1 broccoli
2 bloemkool
3 prei
4 sperziebonen
5 aardappelen (in de schil)
6 rijst (volkoren natuurlijk)
7 kip filetje (liefst biologisch)
8 lekker visje
9 elstar appeltje
10 banaan

Moet ik doorgaan tot 100.
Beste huisheks, je kijkt in de verkeerde hoek van de super.

edith
edith
Reactie op  Albert vd Ven
7 jaren geleden

beste Albert,
Maar wat drink je dan,welk koekje krijgt je kind mee naar school,welk toetje eet je en wat doe je op de boterham? Mijn zoon mocht geen witte suikers……nou die sojamelk en die banaan ben je snel beu. Moeilijke materie en dat zou het niet moeten zijn. Blijkbaar zijn er mensen die heel machtig zijn en veel te vertellen hebben………en dat is niet de consument.

Julia
Julia
Reactie op  edith
6 jaren geleden

In sojamelk zit ook suiker… Zélfs in de ongezoete van Alpro (maltodextrine)…

Lieke
Lieke
Reactie op  Julia
8 maanden geleden

Ja, daar noem je ook een merk..

Neem dan de bio versie van provamel en je hebt soja melk zónder toegevoegde suiker.

jordan evers
jordan evers
Reactie op  edith
6 jaren geleden

Drinken: water, thee zonder suiker, koffie zonder suiker.
Koek: zelf bakken zonder suiker
Toetje: yoghurt zonder suiker, kwark zonder suiker, slagroom zonder suiker
Op de boterham: kaas, sla, waterkers, pindasaus (zelf gemaakt), vleeswaren van de Jumbo zonder suiker
Sojamelk: hormonen dus niet al te lang gebruiken
Banaan: heel veel suiker, net zoals al het fruit

Nicolien
Nicolien
Reactie op  edith
6 jaren geleden

Beste Edith, Cor en de rest,

Drinken : water, witte en groene thee, tulsi thee, rooibos, vele soorten kruiden thee. 1 kopje zwarte koffie per dag kan ook geen kwaad. Alles dus zonder suiker.

Toetjes : die eet je niet. Is een totaal overbodig product. Net zoals frisdranken of yogurtdrinks.

Suikers : we hadden het over toegevoegde suikers en niet die van nature in gezonde producten voorkomen. Eet gerust een banaan of een wortel. Er zitten genoeg andere stoffen in deze producten die ervoor zorgen dat de suikers hierin op een gezonde manier gebruikt worden.

Albert : jij begrijpt het tenminste.

WANNEER STOPPEN MENSEN NOU EENS MET TE ZEGGEN DAT JE NIETS MEER KAN ETEN ALS JE GEEN TOEGEVOEGDE SUIKERS WILT NUTTIGEN. IK DENK DAT DIE MENSEN OOK HELEMAAL NIET WILLEN STOPPEN MET DIE SUIKERS. JE KRIJGT RUIM VOLDOENDE SUIKER UIT DE KOOLHYDRATEN DIE JE EET.

Geloof me, het is net als met ex-rokers, als je eenmaal zonder gewend bent dan wil je voor geen goud meer terug. Je moet echter wel echt willen en doorzetten.

Cor
Cor
Reactie op  Albert vd Ven
7 jaren geleden

Beste Albert,
suiker of koolhydraten, je moet voor beiden uitkijken, jij zegt banaan, dit is een grote suikerbonk!! in vis wordt trouwens ook suiker verwerkt, Appels zijn suiker, het is duidelijk dat je niet echt op de hoogte bent, zoals velen van ons, we worden vergiftigd door de Multi Nationals, belangrijk om bioproducten bij kleine winkeliers te kopen en vooral op te letten waar suiker inzit.
Bijna al het fruit is suiker….let op! zelfs in wortelen zit suiker…het is echt van belang goed op te letten wat je eet, je bent wat je eet! 🙂

flardinga
flardinga
Reactie op  Cor
6 jaren geleden

Geachte Cor en Albert,
Ik wilde zelf een kilo of acht verliezen aan gewicht en bekeek eens wat ik at per dag en heb via een vriend gezien hoe ik wat minder kan eten zonder aan kracht en energie te verliezen, het lukte mij en blijf nu al maanden op dat gewicht te blijven, het is een keuze en gewoon standvastig zijn meer niet!

Cindynl68
Cindynl68
Reactie op  Cor
3 jaren geleden

U scheert alle suikers over 1 kam. De witte chemische suiker is puur gif. De NATUURLIJKE suikers zoals in bananen kunt u rustig eten. Met enige mate. Dit is nml de voeding voor de hersenen en zenuwsysteem.
U haalt twee dingen door elkaar. Een sinaassappel,rijk aannatuurlijke suikers, kunt u rustig eten. Door de vezels ku t u dee nml verteren. Ga u eerst eens verdiepen.

Roeland
Roeland
Reactie op  Albert vd Ven
5 jaren geleden

Je kan dus alleen maar groente en vlees eten voor de rest van je leven… Dat is wat je zegt.

Dat is het punt dus helemaal niet. Het gaat er om dat je zo ontzettend erg af moet gaan wijken van de norm, dat je je op extremistisch gebied gaat bevinden… En normale mensen vinden dat gewoon niet fijn. Hoe leef je fijn in een wereld waarin alle voorzieningen zijn ingericht op een manier hoe jij er geen gebruik van kan maken?

Maakt niet uit wat je zegt, je kan sowieso minder dan 5% van de producten kopen in de supermarkt. Brood moet je zelf gaan bakken… Beleg? Kan niet meer… broccoli op je zelf gebakken brood… Je moet jezelf ZO erg gaan aanpassen, dat je zo wat een ander mens word, die niet thuis hoort in dit land… Dat het mogelijk is, tuurlijk… Alles is mogelijk… JE kan letterlijk in een ivoren toren gaan wonen. Maar de offers die je er voor moet brengen, staan niet meer realistisch in verhouding.

Anniek
Anniek
Reactie op  Roeland
5 jaren geleden

Ik begrijp totaal niet waarom suikervrij eten als extremistisch wordt gezien en er bijna geen producten zouden bestaan die je dan wél kunt gebruiken. Ik eet sinds een halfjaar suikervrij en heb nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten als nu. In het begin is het even een kwestie van etiketten lezen en al snel heb je door wat je wel en niet kunt eten. Wel haal ik veel producten bij de natuurwinkel, waarvoor je heus niet altijd meer betaalt zoals vaak wordt gedacht. Ik sluit me aan bij Mascotte; het heeft simpelweg te maken met wilskracht. Wanneer je je echt beseft wat suiker wel niet met je lichaam doet en je je de inname ervan wil beperken, dan is daar makkelijk een weg in te vinden. Het betekent helemaal niet dat je geen koekjes, toetjes of iets lekkers te drinken meer mag… Met enige creativiteit kun je minstens zo erg genieten van suikervrij eten!

Henk van Rossum
Henk van Rossum
Reactie op  Roeland
3 jaren geleden

Het is een kwestie van keuzes maken in je leven. Wil je met de massa meeleven en sterven aan diektes die de massa krijgt of wil je gezond blijven. Ik kies voor het laatste en het kan mij niet schelen hoe anderen daar over denken.

Anne
Anne
Reactie op  Roeland
3 jaren geleden

Ik kom regelmatig bij vrienden die ook bezig zijn met gezonder leven en dan is het inderdaad makkelijker allemaal, gewoon een glas water op iemands verjaardag drinken, maar bij andere vrienden kijken ze je raar aan, het is dus maar net bij wie je bent ook, suiker minderen is verder niet zo moeilijk, niet in de koffie, geen frisdrank, maar helemaal onthouden is bijna onmogelijk, maar dat hoeft ook niet meteen, de wereld verandert ondertussen wel maar dat gaat langzaam.

Sé Paratist
Sé Paratist
Reactie op  Huisheks
6 jaren geleden

Jaaa…. Dat lijstje wil ik ook…. Scheelt een hoop zoeken in de suup..
Er is inderdaad weinig, té weinig te vinden zonder toegevoegde suikers.
Eigenlijk hetzelfde als met die E621 nummers, die onder 20 verschillende namen in je eten zitten en waar je dus ook (bijna) niet omheen kan.

Petra
Petra
Reactie op  Albert vd Ven
1 jaar geleden

Suikers en vetten zijn belangrijke voedingscomponenten die gewoon gezond zijn.

Probleem is: ze zijn erg lekker en onbeperkt verkrijgbaar.

Het gevolg is dat de meesten van ons er véél te véél van consumeren. Dát is het probleem.

Zelf doe ik gewoon rustig aan met deze voedingscomponenten. Gevolg: ik ben niet te dik en voel mij prima.

Truus
Truus
7 jaren geleden

Ook ik heb een half jaar helemaal geen suiker tot me genomen.Ook geen meelprodukten.Alleen maar groente en een beetje rijst,noten en wei.Was binnen 14 dagen 10 kilo afgevallen.
Daarna deed ik af en toe snoepen,maar voelde me daar niet lekker bij.
Alles wel gecontroleerd en begeleid van mijn Natuurarts.
Voelde me die eerste weken heel krachtig, helder van geest opgewekt dus fantasties.
Nu na een paar jaar ben ik nog steeds met dit dieet bezig om zo minder ontstekingen in mijn lichaam te krijgen.
Doe wel nog af en toe een stuk taart eten in het weekend of op een feest.
Ook eet ik met de kinderen maandags normaal,heb hier niet zoveel last meer van omdat ik voor de rest weer bij mijn dieet blijf,(Oergondisch eten en genieten heet dit dieet.)
Als ik op een feestdag de hele dag gewoon met de pot meeeet dan ben ik savonds als ik weer thuis ben doodziek en komt alles er weer uit. Je lichaam aanvaart dat niet meer, soms is dat niet fijn zeker niet met Kerstmis,maar toch weer een teken om hiermee door te gaan.
Dit wilde ik even met Uw allen delen, veel sucses als je het ook gaat proberen, aan te raden is het zeer zeker.

Andre
Andre
Reactie op  Truus
7 jaren geleden

Ook ik ben op advies, “toegevoegd suikerloos” gaan eten en drinken en ik moet zeggen dat mijn periodes van ontstekingen steeds verder uit elkaar liggen en de ontstekingen die ik krijg eerder zijn genezen en minder pijnlijk zijn.

Peter C.
Peter C.
Reactie op  Truus
7 jaren geleden

Straks is het weer pasen en moeten wij ons klaarhouden voor het slachtfeest en ons lichaam voorbereiden op de mishandeling.
Zo hebben de priesters en monniken van toen de bijbel naar hun zin aangepast en de meeste mensen volgen hen:
(Deuteronomium 12,15) “- Maar verder mag u, naar de mate waarin de HEER, uw God, u zal zegenen, dieren slachten en vlees eten wanneer u maar wilt, overal waar u woont. Iedereen mag dat, rein of onrein, zoals dat ook geldt voor het eten van gazellen of herten.”

Maar,
Jesaja 66, 3-4
3 “Wie echter een stier slacht maar ook een mens doodt, wie een schaap offert maar ook een hond de nek breekt, wie een graanoffer brengt mét het bloed van een zwijn, wie wierook brandt als deel van het graanoffer maar tegelijk een afgod looft – zoals zo iemand zijn eigen wegen kiest en van zulke gruwelijkheden geniet, 4 zo zal ik kiezen hoe ik hem zal kwellen, zijn grootste angsten laat ik uitkomen. Want ik heb geroepen, maar niemand gaf antwoord, ik heb gesproken, maar zij luisterden niet; zij deden wat slecht is in mijn ogen, en zij verkozen wat ik niet wil.”

days of our lives
days of our lives
7 jaren geleden

Dan begrijp je toch niet de inhoud van mijn stukje (zucht). In veel onbewerkte producten (groentes, fruit, noten) zit toch van nature suiker in, dus je krijgt het hoe dan ook binnen. Dat heeft niks met cognitieve dissonantie te maken want als je suikers wilt mijden, is de beste (enige) optie om helemaal niets te eten.

Mijn eigen eetpatroon bevat geen toegevoegde suikers, ik kook altijd zelf en geen kant en klare rotzooi, net als thee en koffie wat ik nooit met suiker of melk drink. Ik denk dat ik een heel eind kom met een suikerloos dieet, ware het niet dat ik sporadisch wel een taartje op een verjaardag of andere gelegenheid eet. Maar dat is het dan ook wel zo’n beetje.

Winger
Winger
Reactie op  days of our lives
7 jaren geleden

Suiker in fruit, groentes en noten is niet hetzelfde als geraffineerd suikerbieten/rietsuiker aftreksel.

Jippiiiiiiiii!!!
Jippiiiiiiiii!!!
Reactie op  days of our lives
7 jaren geleden

Het zelf de hier 🙂

Alex Donkers
Alex Donkers
Reactie op  Jippiiiiiiiii!!!
7 jaren geleden

‘Hetzelfde’ moet je echt aan elkaar schrijven hoor.

Emma Janssen
Emma Janssen
Reactie op  Sven
5 maanden geleden

Dat is een slechte conclusie. In de studie wordt alleen de conclusie getrokken dat lezers die op de Big 5 hoog scoren in non-agreeableness meer last hebben van grammaticale fouten, en mensen die hoog scoren in concientiousness en/of laag in openness meer last hebben van typefouten. Introverte mensen hebben last van beide.

Er wordt niets gezegd over “taalverbeteraars” en in de studie wordt ook nergens gezegd dat een bepaalde personality trait je een onprettig mens maakt.

Bertrolli
Bertrolli
7 jaren geleden

“Beste huisheks, je kijkt in de verkeerde hoek van de super.”
Die super kun je het beste helemaal vermijden.

Een natuurvoedingsmiddel is voor 20% veilig.
De rest gewoon bij de biologische boer halen, groente, rauwe zuivel, vlees.

Bertrolli
Bertrolli
7 jaren geleden

Natuurlijke suiker is ook al vaak genoeg onnatuurlijk, omdat veel groenten en fruit door de mens aangepast zijn.
Als voorbeeld de wortel, deze kwam van nature niet voor in zijn huidige gedaante het is een opgeblazen suikerrijke groente geworden.
Zo ook met de banaan, als je weet hoe een banaan er oorspronkelijk uitziet. Klein en eiwitrijk, met harde zaden erin. De aangepaste banaan is een suikerbom geworden met verschrompelde zaden erin.

Zulke natuurlijke groenten en fruit zijn natuurlijk in grote hoeveelheden ook niet gezond, zie bijv. dit artikel: Monkeys banned from eating bananas at Devon zoo: http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/monkeys-banned-from-eating-bananas-at-devon-zoo-9058856.html

henk
henk
Reactie op  Bertrolli
7 jaren geleden

En of dat dat gezond is ik eet 10 bananen per dag en dat zijn er zo weinig omdat ik anders niet genoeg rijpe bananen heb. de rest van mn calorien komen uit ander fruit en als ik niet genoeg heb uit rijst.

Mensen komen juist van diabetes af door dat dieet te volgen.. vet speelt een grote rol bij diabetes..

check durianrider en freelee the banana girl op youtube. check http://www.30bananasaday.com

Daan
Daan
Reactie op  henk
7 jaren geleden

Beste Henk,

Vet heeft weliswaar enigszins te maken met diabetes, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat zeer suikerrijk te eten dat probleem oplost. Het probleem in een lichaam met diabetes is juist dat het insulinegehalte moeilijk geregeld wordt en dat er daardoor eenvoudig een tekort of een te grote hoeveelheid suiker in het bloed aanwezig is.

10 bananen = bakken met zetmeel en bijna geen micronutriënten vanwege de snelle kweek, langdurige opslag, uitputting van de bodem, vervuiling, etc.. Je krijgt met dit diëet ook vrijwel geen proteïnen (belangrijk voor oa. celopbouw en -herstel, het aanmaken van hormonen en enzymen en het zorgt ervoor dat ons bloed zuurstof kan transporteren) binnen. Deze uitdaging hebben we vaak ook met veel andere fruitsoorten.

Gezondheid komt niet voort uit calorieën tellen. Het is belangrijk om te zorgen dat onze voeding volledig in balans is. Daarvoor hebben we zowel koolhydraten als vetten, proteïnen, vezels, water, micronutriënten en spoorelementen voor nodig.

Maargoed, het aller belangrijkste blijft dat je je goed voelt en dat je tevreden bent met wie jij bent en wat je doet :D. Als dit voor jou werkt, wens ik je daar heel veel geluk mee :D!

enkidoe
enkidoe
Reactie op  Bertrolli
7 jaren geleden

Er is uiteraard een verschil tussen de wilde wortel en de gecultiveerde wortel, maar om deze laatste ongezond te noemeng aat mij wel erg ver. Ons kraanwater is ook niet minder gezond dan water uit de rivier. Integendeel.

Kijk anders maar eens op de website van het carrotmuseum.

vrouwen versieren
vrouwen versieren
7 jaren geleden

Nou het gaat volgens mij meer om de verhouding. Mensen aten vroeger ook honing. Honing bevat helemaal geen toegevoegde suiker. Mensen zijn enorme hoeveelheden suiker gaan eten.

Op het moment dat je inderdaad toegevoegde suikers en bijv. meelproducten minder tot je gaat nemen, ga je weer meer in de juiste verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten tot je nemen.

arnold
arnold
Reactie op  vrouwen versieren
7 jaren geleden

dan weet je toevallig niet dat honing tegenwordig meeredeel suikerwater is wat de bijen omzetten in honing zeker 95% van de winkel honing is suikerwater

henk
henk
Reactie op  vrouwen versieren
7 jaren geleden

De juiste verhouding is 80/10/10, eigenlijk >80/<10/<10 als in koolhydraat/eiwit/vet

honing is gewoon een verkapte vorm van gerafineerde suiker.. laat de bijen met rust en eet fruit.

x

Check Also

suikerverslaving

44 kilo per jaar krijg je ervan binnen en het sloopt je!

In dit artikel gaan we het hebben ...

Light-frisdrank met aspartaam verhoogt het risico op beroerte en dementie. Lees hier wat wetenschappers erover zeggen

Light-frisdrank met aspartaam verhoogt het risico op beroerte en dementie. Lees hier wat wetenschappers erover zeggen

Mensen die iedere dag light-frisdrank consumeren hebben ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

134
0
We lezen graag je reactie!x