Financieel

Arrestaties bij bank Vaticaan, directeur stapt op

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na de aanhouding van een hoge geestelijke, een geheim agent en een beurshandelaar bij het Vaticaan, hebben de directeur van de bank van het Vaticaan en zijn plaatsvervanger hun ontslag ingediend.

Het drietal werd gearresteerd op verdenking van oplichting, laster en corruptie. De geestelijke is Nunzio Scarano, een accountant bij de Vaticaanse bank.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Scarano werd twee weken geleden in staat van beschuldiging gesteld op verdenking van witwaspraktijken. Italiaanse media meldden dat de geheim agent in opdracht van Scarano 20 miljoen euro met een privé-vliegtuig van een bank in Zwitserland naar Italië vervoerde.

Commissie

Voor het vervoeren van het geld, dat van ‘vrienden’ uit Salerno afkomstig was, kreeg de agent 400.000 euro uitbetaald. Scarano stond bekend als ‘monsignor 500’ omdat hij altijd grote hoeveelheden briefjes van 500 bij zich had.

Paus Franciscus heeft onlangs een commissie aangesteld om het Instituut voor Religieuze Werken door te lichten. Tegen de ‘bank van God’ lopen al tientallen jaren een aantal gerechtelijke onderzoeken. De verdenkingen variëren van het niet melden van dubieuze transacties tot oplichting, het wegsluizen van geld en corruptie.

Dieptepunt

De arrestaties betekenen een nieuw dieptepunt in de geschiedenis van de Vaticaanse bank. Een veroordeelde pedofiele priester onthulde bovendien dat binnen de Rooms-katholieke Kerk een prostitutie-ring actief is die jongens verhuurt aan geestelijken.

Don Patrizio Poggi heeft de namen van 20 vermeende kindermisbruikers aan de politie gegeven. Volgens Poggi verkoopt de prostitutie-ring ook kinderen voor satanische rituelen. Het Vaticaan ontkent de beschuldigingen.

Bron: NOS.nl, Ibtimes.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kapitein Biff
Kapitein Biff
10 jaren geleden

De eerste kielhalingen zijn in zicht!!

hetzalwel
hetzalwel
10 jaren geleden

ik mis de oprot premie van die directeur nog.(omdat hij het zo slecht gedaan heeft).

pietsnot
pietsnot
10 jaren geleden

dom volk,and they still believe that the pope is holy,,stelletje viespeuken,,Een veroordeelde pedofiele priester onthulde bovendien dat binnen de Rooms-katholieke Kerk een prostitutie-ring actief is die jongens verhuurt aan geestelijken dus ook aan popie jopie zelf,,als het fout gaat hebben zij die dat kunnen het recht om in te grijpen,,dus een stuk of wat bommen op dat vaticaan,, pleuren,probleem opgelost!!!

kim
kim
10 jaren geleden

Het doek begint te vallen..

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x