Binnenland

Kabinet Rutte houdt je arm. Waarom de cijfers over de koopkracht totaal niet kloppen (en je er waarschijnlijk op achteruit gaat)

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rutger van den Noort ging recentelijk op bezoek bij het Nibud om de berekeningen over de koopkracht te controleren.

Begin dit jaar kwam de stichting met haar jaarlijkse doorrekening van de koopkracht. Ondanks prijsstijgingen toch meer koopkracht in 2019, klonk het.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De media namen het bericht klakkeloos over.

Kamervragen

Van den Noort kwam na zijn bezoek tot de conclusie dat half Nederland er in 2019 juist op achteruit gaat.

Zijn onderzoek leidde tot Kamervragen, die pas na 1,5 maand werden beantwoord door de verantwoordelijke minister.

Eén van de Kamervragen luidde: “Deelt u (de minister) de conclusie van de auteur, dat half Nederland er in 2019 in koopkracht op achteruit gaat?”

Bij lange na niet

Volgens minister Koolmees is er geen reden tot zorg en gaat 96 procent van de huishoudens erop vooruit.

Hij baseerde zich daarbij op de loon- en inflatieontwikkeling.

Geschat werd dat de lonen met 2,9 procent zouden stijgen, maar het gaat bij lange na niet snel genoeg, aldus Van den Noort.

Harder

In het eerste kwartaal bedroeg de stijging namelijk slechts 2,2 procent. Bovendien hebben we inmiddels te maken met een dalende trend.

De lonen zouden dus de komende kwartalen enorm moeten gaan stijgen, iets wat volgens Van Noort onwaarschijnlijk is.

Daarnaast stijgt de inflatie harder dan het Nibud had voorspeld. De stichting ging uit van een inflatie van 2,4 procent over het hele jaar. Dat terwijl de inflatie over februari al op 2,6 procent uitkwam.

In maart is de inflatie verder toegenomen, tot 2,8 procent.

Arm

Resumerend: lonen blijven achter en de inflatie stijgt harder. Er gaan dus minder huishoudens op vooruit dan het Nibud beweert.

Ondertussen stijgen de kosten voor huishoudens, dankzij de overheid, de pan uit.

“Kabinet Rutte houdt de burgers daarmee arm,” stelt Van den Noort vast.

[OpinieZ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
5 jaren geleden

Gisteren bij de dokter geweest. Ik vroeg: wordt het wel vergoed. Het ene wel, het zalfje niet. Vraag: hoeveel kost het dan? Weinig. Kom bij de apotheek: zalfje 6.99 euro. Ik vind dat veel. De huisarts dus niet. Waarom kunnen/willen mensen zich niet meer verplaatsen in anderen? Ik betaal 157 euro aan zorgverzekering en een zalfje tegen schimmel wordt niet vergoed. Achteraf had ik beter bij de kruidvat het zalfje moeten gaan kopen. Schilt de helft. Oh wat hebben we toch een goed systeem!

J@n
J@n
5 jaren geleden

Nu weet u waarom er nieuwe verkiezingen moeten komen. Laat dit kabinet a.u.b. aftreden, dit heeft totaal geen nut meer. We hebben er alleen maar last van!

-Uit de EU
-Gulden terug
-Ziekenfonds terug
-Privatiseringen terug draaien.

marcel koningen
marcel koningen
5 jaren geleden

Inflatie zorgt ervoor dat elk mogelijk kappitaaltje van de gewone man verdwijnt na een paar jaar vooral nu er geen rente meer word gegeven door banken. Men kan alleen maar heel rijk zijn als er veel armen zijn .Anders werkt het niet.Het beste voor hele rijken is om de armen voor hun rijkdom te laten bloeden dan slaat men twee vliegen in een klap,eigelijk drie zelfs men kan zich zelf nu ook suprieur voelen gebaseerd op inkomens verschil en dat zorgd bij elkaar voor een dopeamine injectie in de hersenen dat continu doorgaat en zeer verslavend is.Het is voor have’s een onweerstaanbare combinatie macht en rijkdom het zijn ook maar apie’s natuurlijk.De enigste oplosing is afscheid van de politiek dmv verschrikkelijk doordachte aanbieding van bindende referendums en de maatschappij omzetten in arbeids coops op elk front zodat de 70% meedeelt in de winst en directeur niet meer dan vijf maal het loon van de laagstbetaalde kracht krijgt.Verder dat elk product wat in nederland word aangeboden door het buitenland aan dezelfde voorwaarden voldoet inclusief voor de werkkrachten.En het speciaal onderwijs afschaffen voor fins model.
Dit een tiental jaren proberen en dan kijken hoe de stand van zaken is.

Men kan een grote boom omhakken en die kan zich verdedigen op allerlei manieren met giftige mieren vruchten e.d.,of men kan de water toevoer naar de boom stoppen .Die valt dan na een paar jaar vanzelf om en word voedsel voor de rest van het bos.
mvrg,Marcel

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Niet alleen fascistisch -linkse- Bilderberg Rutte, maar alles wat er aan gevestigde politieke en overheids-addergebroed kruipt (en ooit kroop) zijn erop gericht het volk onder de knoet te houden en constant in opdracht bezig zijn de slaven hun spaargeld, loon, erfenissen, bezittingen enz. af te persen/af te romen/ te belasten/te roven zodat het slavenvolk mak en tam onder de knoet en het gewenste maaiveld blijft en zich niet in rijkdom, vrede, welzijn en soevereiniteit kan wentelen, maar dom, achterlijk en arm en stuurs is afgericht en vooral afhankelijk blijft van de staat die ze dient te aanbidden en te voorzien van revenuen.

Het geld wat de staat, de overheid binnenharkt kan vervolgens over de balk worden gesmeten of worden weggegeven/uitgedeeld aan iedereen die een poot zet op Nederlandse bodem en vindt dat hij als huurmoordenaar, koppensneller en verkrachter, als ex crimineel en oplichter, als middeleeuwer en geloofswaanzinnige zielig is en zo wil/mag profiteren van alles gratis. Als dank daarvoor krijgt men op straat een grote bek, een mes of kogel in de rug en mogen vrouwen voor hoer worden uitgemaakt of zelfs verkracht worden. En dat alles dankzij de politici en overheid die in opdracht van de zionisten/nep joden kunnen doorgaan tot het bitteren eind. Europa en Nederland moeten monetair en economisch zo finaal kapot dat er daarna kan worden begonnen met de oprichting van de totale machtsstaat en waarbij iedereen de perfecte gechipt, de Orwelliaanse slaaf zal zijn.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x