UFO

De UFO-waarneming die een Britse minister overtuigde

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor het eerst kan worden gesproken over een UFO-waarneming die een Britse minister overtuigde van het bestaan van vliegende schotels.

Op 30 juli 1952 vloog RAF-piloot Roland Hughes in een Havilland Vampire FB9 boven West-Duitsland toen hij een vliegende schotel zag. Er werd een grootschalig onderzoek ingesteld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Terwijl hij terugkeerde naar zijn basis meldde de piloot te zijn onderschept door een glanzende metalen schijf die langszij kwam en daarna met hoge snelheid wegschoot. Het mysterieuze object werd ook waargenomen door radars van de Britse luchtmacht. Het object vloog vele malen sneller dan bekende vliegtuigen.

Serieus

Hughes vertelde zijn superieuren over de waarneming waarop hij werd doorgestuurd naar Duncan Sandys, op dat moment de Britse minister van Luchtvaart. Sandys was ervan overtuigd dat de vliegenier de waarheid sprak.

De UFO-waarneming laat zien hoe serieus dergelijke meldingen werden genomen door de autoriteiten. Britse regeringen hebben in het verleden echter vaak ontkend dat er onderzoeken zijn ingesteld naar UFO-sightings.

De waarneming kwam aan het licht toen documenten uit het Churchill Archive van de Cambridge-universiteit werden vrijgegeven. Sandys was getrouwd met de dochter van de Britse oud-premier Sir Winston Churchill.

Onverklaarde fenomenen

In één van de documenten vertelt Sandys hoofdwetenschapper van de regering Lord Cherwell over de bijeenkomst met de 23-jarige Hughes. De getuigenis en het bewijs van de radar zijn voor Sandys overtuigend.

Vlak voor de waarneming hadden enkele Amerikaanse piloten ook melding gedaan van vliegende schotels. “Voor mij is er geen twijfel over mogelijk dat Hughes getuige was van een fenomeen dat is beschreven door diverse waarnemers in de Verenigde Staten,” voegde Sandys toe.

Lord Cherwell deed de Amerikaanse sightings af als ‘massale hallucinatie’, maar in zijn memo berispt Sandys hem voor zijn gedrag en maakt hij zijn standpunt over het bestaan van UFO’s duidelijk.

Sandys, die later minister van Defensie zou worden, ging verder: “Totdat een bevredigende wetenschappelijke verklaring kan worden gegeven is het onverstandig om aan te nemen dat vliegende schotels kunnen worden afgedaan als een vorm van hysterie.” Sandys schreef ook dat er genoeg bewijs was voor onbekende en onverklaarde fenomenen.

Logboek

De onthullingen werden gedaan door David Clarke van de Sheffield Hallam University toen hij voor het Nationaal Archief bezig was aan een nieuwe editie van een boek over UFO-sightings. Deze zomer geeft de Britse regering nieuwe UFO-files vrij. Kort na de ontdekking nam de zoon van de piloot contact op met Dr. Clarke om informatie te delen over de waarneming.

Roland Hughes stierf in 2009 op 79-jarige leeftijd, maar had daarvoor zijn versie van het verhaal gedeeld met zijn zoon Brian. Ook het logboek waarin is te lezen over de sighting en de ontmoetingen met Sandys werd overhandigd aan Clarke.

Hughes vloog in een squadron van vier vliegtuigen die op weg waren naar RAF Oldenburg in het noorden van West-Duitsland. Hij zag een zilveren lichtflits in de lucht boven hem die afdaalde waarop hij kon zien dat het ging om een glanzende metalen schijf.

Saucer Sam

Het oppervlak van het object zag eruit als aluminiumfolie zonder ook maar een enkele scheur of kreukel. Hughes schatte dat het object zo’n 30 meter in doorsnee was met de spanwijdte van een Lancaster bommenwerper.

De vliegende schotel bleef enkele seconden naast Hughes vliegen tot het object met hoge snelheid wegschoot. De andere drie piloten zagen het object niet omdat de vliegtuigen op dat ogenblik een scherpe bocht maakten. De radar had het object wel opgevangen.

Roland Hughes werd door zijn collega’s ook wel Sam genoemd, een naam die al snel werd veranderd in ‘Saucer Sam’. Op zijn toestel hadden ze een afbeelding van een vliegende schotel geschilderd.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Randy
Randy
12 jaren geleden

Wordt het niet eens tijd dat de verantwoordelijkheid wordt gelegd bij de Aliens, indien ze bestaan?
Ze vliegen maar naar eigen dbelieven onze arrdse atmosfeer in- en uit, zonder bekend te maken wie ze zijn, wat ze willen en waarom. En intussen verschuilen ze zich achter de aardse machthebbers die zgn niet de verantwoordekijkheid willen nemen om aan te kondigen dat ze contact hebben met buitenaardsen.

Ik vind deze ET’s echte lafaards die de wereldbevolking voor gek houden door zich te verschuilen en niet duidelijk zichtbaar te maken. Ga terug naar je eigen planeet, cowards!!

roy ter horst
roy ter horst
12 jaren geleden

ufo @ google earth: 30 30’36,50″s,115 22’52,00″e die dingen worden transparant , ook gehoord dat het een project van area’51 is

max1
max1
12 jaren geleden

In de tweede wereldoorlog zijn er ook veel ufo’s gesignaleerd. Churchill gaf het bevel om een belangrijke ufo-waarneming minstens 50 jaar geheim te houden, omdat hij vreesde dat er paniek onder de bevolking zou uitbreken en dat de religieuze overtuiging zou gaan wankelen. Dit n.a.v. een ontmoeting met RAF-bommenwerpers en een ufo.

Lacsap
Lacsap
12 jaren geleden

[quote name=”Randy”]Wordt het niet eens tijd dat de verantwoordelijkheid wordt gelegd bij de Aliens, indien ze bestaan?
Ze vliegen maar naar eigen dbelieven onze arrdse atmosfeer in- en uit, zonder bekend te maken wie ze zijn, wat ze willen en waarom. En intussen verschuilen ze zich achter de aardse machthebbers die zgn niet de verantwoordekijkheid willen nemen om aan te kondigen dat ze contact hebben met buitenaardsen.

Ik vind deze ET’s echte lafaards die de wereldbevolking voor gek houden door zich te verschuilen en niet duidelijk zichtbaar te maken. Ga terug naar je eigen planeet, cowards!![/quote]

UFO betekend unidentified flying object en betekend nog niet dat het aliens zijn die ze vliegen. De kans is er dat de Nazi’s destijds al vliegende schotels konden maken en wie weet was het dus ‘gewoon’ een Duitser de UFO vloog.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x