Binnenland

Ophef om hakenkruisvlag langs A1: ‘False flag om boeren in diskrediet te brengen?’

Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!

Regionale media melden dat er langs de A1 bij brandende hooibalen zaterdagavond een hakenkruisvlag is opgehangen. Het is niet bekend door wie de balen in brand zijn gestoken of wie de hakenkruisvlag heeft bevestigd.

Op social media wordt druk gespeculeerd. Velen proberen de schuld in de schoenen van de boeren te schuiven. “Dit is dus het nadeel van niet eerder doorslaggevend ingrijpen. Ach, het is maar een omgekeerde vlag. Steeds verdere escalatie is mogelijk het gevolg,” schrijft onderzoeksjournalist Ton F. van Dijk.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Journalist Annelies Strikkers zegt tegen hem: “Het is wel weer typerend voor de hedendaagse journalistiek dat ik meerdere journalisten zonder een spat bewijs zie insinueren dat ‘de boeren’ dit gedaan zouden hebben. Alles om ze in diskrediet te brengen. Verwerpelijk gedrag.”

Uiterst merkwaardig

“Hoorde ik iemand iets over escalatie van de boerenprotesten zeggen?” vraagt hoofdredacteur van Follow the Money Eric Smit. Strikkers: “Zonder bewijs dat dit gedaan is door boeren is dit gewoon laster en een onderzoeksjournalist van het platform FTM onwaardig.”

Politiek redacteur van het programma De Hofbar Christo Ruijs twittert: “Zijn dit de ludieke acties waar Farmers Defence Force vrijdag over sprak? Zum kotzen!” Strikkers: “U weet dat u laster pleegt op dit moment door zonder een spat bewijs te insinueren dat FDF hier achter zit?”

Ze vindt het ‘uiterst merkwaardig’ dat er midden in de nacht een fotograaf aanwezig was bij een net aangestoken brandje en een opgehangen nazivlag.

False flag

“De gretigheid waarmee wordt geconcludeerd dat een hakenkruisvlag door boeren is opgehangen, is wonderbaarlijk,” stelt waterbouwkundige Auke Terlouw. Oud-advocaat Aldert Nijhuis voegt hieraan toe: “En wie heeft die vlag opgehangen? Dat weten we toch helemaal niet? Zou er best wat om durven te wedden dat dit niet door boeren is gedaan, maar door mensen die de boeren willen framen.”

Ook anderen denken dat het een zogeheten false flag is. “Heeft u zich wel eens afgevraagd waar het begrip ‘false flag’ vandaan komt?” vraagt data-analist Cees van den Bos. “De daders hebben het erg letterlijk genomen. Bij een false flag-operatie is het belangrijk om op de directe gevolgen te letten. Vooral in de media. Wie krijgt als eerste de schuld? Wat wordt geïnsinueerd?

En ook econoom Rein de Vries vraagt zich af: “False flag om boeren in diskrediet te brengen?”

Ironisch genoeg steunt Nederland Oekraïense bataljons die openlijk nazistisch zijn.

4.9 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sophie
Sophie
1 jaar geleden

Niet op reageren, dat is olie op het vuur.
Er zijn altijd gekken op de wereld en alles wat je aandacht geeft, groeit!

Anarchy and Peace
Anarchy and Peace
1 jaar geleden

All Wars Are Class Wars!

OphEUffen
OphEUffen
1 jaar geleden

Soortgelijk incident deed zich voor bij de trucker protesten in Canada. De MSM berichtte vervolgens alleen nog maar over een symbool in plaats van over de inhoud. Viva Farmers!

Generaal van de GamerGaters
Generaal van de GamerGaters
1 jaar geleden

100% zeker dat dit een valse vlag is. De foto is genomen met een kleine heidebrand ernaast. Het gras is droog, dus dat betekend dat het vuur zich snel verspreid; er is geen schroei/verbrand gras om het vuur te bekennen. De foto is gemaakt met goede cinematografie en een uitstekende camera, dus het is van de pers en niet een boomer met een mobieltje. Stel nu voor; een ”nazi” hangt de vlag op, steekt vuur aan, gaat weg. Pers arriveert, maakt foto. Waarom dan is er niks verschroeid? De foto die het van de andere kant laat zien (https://twitter.com/VrijeMeinung/status/1556208557636595713) maakt nog duidelijker dat de brand net is aangestoken.

Ook qua logica is het onzinnig. Laten we even veronderstellen dat een daadwerkelijke nazi de vlag wilde ophangen. Waarom? Zou het dan niet juist de ”eeuwige jood in de media” in de kaart spelen in de gedachtegangen van zo’n idioot?

Maar waarom word dit gedaan? Zodat alle boeren van ”geëist word” dat zij de ”extremisten” afstoten. Natuurlijk steunt geen enkele boer daadwerkelijk nationaalsocialisme, maar de pers framed het om iedereen die geen boer is met hen mee demonstreert als extremist neer te zetten.

Walgelijk.

Back to top button
115
0
We lezen graag je reactie!x