Mens en Dier

Geniale schooljongen (16) lost 350 jaar oude vraagstukken op

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is een 16-jarige scholier gelukt om problemen op te lossen die rekenkundigen al meer dan 350 jaar lang hoofdbrekens bezorgen.

Nadat hij vraagstukken oploste die ooit werden opgeworpen door Isaac Newton werd Shouryya Ray uitgeroepen tot genie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De jongen was in staat om delen van een theorie te doorgronden die natuurkundigen vandaag de dag alleen nog maar met de hulp van computers kunnen ontrafelen. Door de oplossingen van de oorspronkelijk uit India afkomstige scholier lukt het wetenschappers nu om de aanvliegroute van een geworpen bal te berekenen en te voorspellen hoe die vervolgens een muur raakt en daar weer van af stuitert.

Vloeiend

Shouryya hoorde tijdens een schoolexcursie naar de Universiteit van Dresden over de vraagstukken. De hoogleraren aldaar beweerden dat de probleemstukken niet te kraken waren. “Waarom niet?,” vroeg de jongen zich af. “Ik geloofde niet dat er geen oplossing kon zijn.”

Vier jaar geleden emigreerde Ray naar Duitsland zonder ook maar enig woord Duits te spreken. Nu spreekt hij de taal vloeiend. Shourrya houdt zich al vanaf zijn zesde bezig met ingewikkelde wiskundige vergelijkingen.

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
c
c
11 jaren geleden

Geweldig zo’n verhaal ,het laat zien dat we nog maar het topje van de ijsberg van wat de mogelijkheden van onze hersenen kunnen bevatten bereikt hebben.Nu hoor/lees je weleens dat er alleen bepaalde onderwerpen(deel van de hersens)uitgroeien tot genie-achtig weten, maar eens zal dat over alle materie zijn. Voor iedereen.(

hen3
hen3
11 jaren geleden

Ik ben geen genie maar, ik weet wel als ik niets heb wordt het nooit iets en ik heb een i.q. van 120.

Yge Visser
Yge Visser
11 jaren geleden

omdat het zo bijzonder lijkt allemaal vergeten we vaak dat onderwijs en zeker universitait onderwijs het tegenovergestelde bewerktelligde van logica en helderheid; het fundacement van onderwijs kent in het model der kansberekening een gerichte training in onzekerheid en creeert chaos mede omdat het die intentie had. Verreweg de meeste van onze politici zijn mede daarom ook zo herkenbaar geestelijk gehandicapt geraakt.

lightknight
lightknight
11 jaren geleden

geweldig! dit zijn onze nieuwetijds jongeren. Hun verhoogde IQ en inzicht laat zien hoe zij onze vastgeroeste ideen en oude overtuigingen weten te doorbreken, en ze als een luchtbel uitelkaar laten spatten.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x