Mens en Dier

Geniale schooljongen (16) lost 350 jaar oude vraagstukken op

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is een 16-jarige scholier gelukt om problemen op te lossen die rekenkundigen al meer dan 350 jaar lang hoofdbrekens bezorgen.

Nadat hij vraagstukken oploste die ooit werden opgeworpen door Isaac Newton werd Shouryya Ray uitgeroepen tot genie.

De jongen was in staat om delen van een theorie te doorgronden die natuurkundigen vandaag de dag alleen nog maar met de hulp van computers kunnen ontrafelen. Door de oplossingen van de oorspronkelijk uit India afkomstige scholier lukt het wetenschappers nu om de aanvliegroute van een geworpen bal te berekenen en te voorspellen hoe die vervolgens een muur raakt en daar weer van af stuitert.

Vloeiend

Shouryya hoorde tijdens een schoolexcursie naar de Universiteit van Dresden over de vraagstukken. De hoogleraren aldaar beweerden dat de probleemstukken niet te kraken waren. “Waarom niet?,” vroeg de jongen zich af. “Ik geloofde niet dat er geen oplossing kon zijn.”

Vier jaar geleden emigreerde Ray naar Duitsland zonder ook maar enig woord Duits te spreken. Nu spreekt hij de taal vloeiend. Shourrya houdt zich al vanaf zijn zesde bezig met ingewikkelde wiskundige vergelijkingen.

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
c
c
10 jaren geleden

Geweldig zo’n verhaal ,het laat zien dat we nog maar het topje van de ijsberg van wat de mogelijkheden van onze hersenen kunnen bevatten bereikt hebben.Nu hoor/lees je weleens dat er alleen bepaalde onderwerpen(deel van de hersens)uitgroeien tot genie-achtig weten, maar eens zal dat over alle materie zijn. Voor iedereen.(

hen3
hen3
10 jaren geleden

Ik ben geen genie maar, ik weet wel als ik niets heb wordt het nooit iets en ik heb een i.q. van 120.

Yge Visser
Yge Visser
10 jaren geleden

omdat het zo bijzonder lijkt allemaal vergeten we vaak dat onderwijs en zeker universitait onderwijs het tegenovergestelde bewerktelligde van logica en helderheid; het fundacement van onderwijs kent in het model der kansberekening een gerichte training in onzekerheid en creeert chaos mede omdat het die intentie had. Verreweg de meeste van onze politici zijn mede daarom ook zo herkenbaar geestelijk gehandicapt geraakt.

lightknight
lightknight
10 jaren geleden

geweldig! dit zijn onze nieuwetijds jongeren. Hun verhoogde IQ en inzicht laat zien hoe zij onze vastgeroeste ideen en oude overtuigingen weten te doorbreken, en ze als een luchtbel uitelkaar laten spatten.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x