Homepagina » Buitenland » Gelekt MIVD-document: Geen Buk-raketsystemen rond rampplek MH17. ‘Schokkend’
gelekt
Foto: Aero Icarus CC BY-SA 2.0 Wikimedia Commons

Gelekt MIVD-document: Geen Buk-raketsystemen rond rampplek MH17. ‘Schokkend’

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines is neergehaald in een gebied waar op het moment van de ramp geen Buk-raketsystemen aanwezig waren. Dat blijkt uit een gelekt document van de MIVD, schrijft persbureau TASS.

In het document, dat naar Nederlandse aanklagers is gestuurd, staat dat vlucht MH17 buiten het bereik was van alle actieve Oekraïense en Russische Buk-systemen.

De belangrijkste conclusie die hieruit kan worden getrokken, is dat Nederland gedurende het conflict informatie had over de locaties van Buk-installaties, reageerde journalist Max van der Werff.

Niet eerder gezien

“Deze informatie hadden we nog niet eerder gezien,” zei hij tegen TASS.

Het document maakt deel uit van een reeks die door Bonanza Media, opgericht door Van der Werff, naar buiten is gebracht.

Er zijn in totaal vier documenten gepubliceerd.

Billy Six

Een ander stuk gaat over een gesprek tussen de Duitse onafhankelijke journalist Billy Six en Australische politieagenten.

Tijdens het gesprek merkte Six op dat ooggetuigen op de dag van het incident Oekraïense gevechtsvliegtuigen in de lucht hebben gezien.

Schokkend

Een derde document onthult dat Australische deskundigen die aan de zaak werkten afbeeldingen en screenshots hadden geanalyseerd waarmee geknoeid bleek te zijn.

“Zelfs na een jaar beschikten de Australiërs nog niet over de oorspronkelijke beelden,” zei Van der Werff, toevoegende dat ze het moesten doen met bewerkte afbeeldingen en beelden van social media.

“Dat is ook schokkend,” zei hij.

Twee gevechtsvliegtuigen

Het vierde stuk betreft een gesprek tussen Nederlandse agenten en een ooggetuige die vlak voor het incident twee gevechtsvliegtuigen van de Oekraïense luchtmacht over zag vliegen.

Enkele minuten later hoorde hij een harde knal en zag hij het vliegtuig neerstorten.

De Boeing 777, die op 17 juli 2014 crashte in Oost-Oekraïne, was op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Alle inzittenden kwamen om het leven.

[TASS]


Vind je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. Als overheden met dicht getimmerde verhalen komen, kun je er donder opzeggen dat ze zelf de verantwoording hebben voor een ernstige gebeurtenis…Vooral als er met veel drama rituelen omheen gebouwd zijn…..
  Dit is het verhaal en niet anders!…Hoe meer ze de zaak betreuren en de daders al voor ogen hebben, gewoon bij hetzelfde standpunt blijven…Overdreven medeleven van de slachtoffers, en te vuur en zwaard de zelfverzonnen vijand aanvallen….Hoe doorzichtig allemaal , blijkt later…………alhoewel er nog genoeg mensen zijn die alles klakkeloos geloven…….Complot theorieën worden zo in het leven geroepen en ze zijn er wat blij mee, zij blijven gewoon bij hun eigen verhaal en ach complot theorieën zijn een leuk tijds verdrijf, ze zijn dus veilig…….
  Dat geldt niet alleen met de MH17 , ook de dood van Kennedy, 9/11, Oorlogen, zelfs onze Pim…………Er gaan veel mensen dood met geheimen…

  65 likes
 2. En ze wisten het zo zeker ! Bijna nog voordat het vliegtuig was neergestort wisten ze zogenaamd zeker dat een Russische buk-raket de oorzaak was. Al de zogenaamde harde bewijzen zijn nu zeker weten uit de duim gezogen om de Russen in een kwaad daglicht te stellen. Het bewijs ligt nu op tafel en nu maar afwachten wat er mee gaat gebeuren, ik denk helemaal niets, hooguit verontwaardigde ontkenning. Dat zijn we gewend van de aartsleugenaars !

  55 likes
  • buk raket?
   in de cockpitdeur van de Mh 17 was het een gatenkaas van ingeslagen 30 mm mitailleurkogels.
   op de vleugel was het schampschot te zien van 30mm vliegtuig mitrailleur kogels
   de leugen regeert nog steeds ,en het haagsche zooitje zit op deze stinkende beerput, bezig het deksel er op te houden.
   hoe lang nog?

   28 likes
  • Politiek kiest gewoon de uitkomst bij crisis/rampen. Als het maar in hun voordeel is, om hun agenda verder uit te werken.

   Tis typisch dat veel politici eigenlijk geen enkele lange termijn visie hebben over dit land. En als ze die al hebben sluit het totaal niet aan bij wat het volk wil.

   Wie wil nu wonen hier in Nederland, en geen Nederlander meer voelen?
   Wie wil nu wonen in 1 grote bebouwde provincie? Geen boer, geen natuur.. niets van dat?
   Wie wil nu wonen in een land waar medicijnen torenhoge kosten met zich mee brengen en niet eens genezen, terwijl natuurgeneeswijzen dit wel doen?
   Wie wil nu wonen in een land waar gelddrukkers en rijken alles bepalen? En ook alles doen om hun controle en macht behouden? Terwijl ‘normale mensen’ eigenlijk nooit hun ding kunnen doen, anders dan overleven en werken voor rijken?
   Wie wil nu wonen in een land waar je eigenlijk niet meer kunt wonen? Met huidige huizenprijzen?
   Wie wil nu wonen in een land waar we redelijk eenvoudig duurzame energie kunnen maken, en voor iedereen vrijwel gratis energie is… Maar het wordt niet uitgewerkt (de bullshit van windmolens… blijft maar doorgaan?)
   Wie wil nu wonen in een land waar boeren nauwelijks fatsoenlijk voor hun koeien kunnen zorgen?? Wegens financien…
   Wie wil nu wonen in een land waar mensen zich niet bewust zijn, dat wij mensen een zorgdragende factor zijn in de natuur… en wij leven IN de natuur. En niet afgescheiden zijn, of dieren aan hun lot moeten overdragen omdat ‘zo de natuur is’ ??

   Wanneer komt er nu eindelijk een partij… Die bijvoorbeeld ook Trump op zijn nummer zet, en een premier gewoon zegt dat de leugens van 911 niet meer kunnen???

   19 likes
  • Oekraïne verleden liegt er niet om als je de gruwelheden van de Kazaren kent?

   13 likes
   • Dat was verleden, en het is heden.

    De KM zit na al die eeuwen weer ‘thuis’ onder andere dankzij de landverraders Van Baal en Verhofstad en de rest van de verderfelijke mensen.

    Aangezien ze eerder in de 12e eeuw door Rusland en Perzie eruit waren geslagen uit de Kaukasus toen de KM als lafaards naar London en later de USA vluchten, om daarna via een stadje in Beieren hun macht weer verkrijgen, hoop ik dat het al oude credo ‘history repeats itself’ zich weer snel voor onze ogen mag afspelen.

    4 likes
 3. Volgens mij heeft dit ongeluk te maken met het associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Op 27 juni 2014 werd dit al goedgekeurd door de EU enz. Maar er waren tegengeluiden en het referendum werd uitgevoerd volgens de wet. Uitslag was nee, maar door dit ongeluk heeft onze regering(Rutte en Co/adviseurs) besloten om het toch te doen.
  Wat er op neer komt is dat het ongeluk een “chantage/druk middel” is geweest. Heb ergens gelezen dat er in de omgeving een Israëlische basis lag. En dat daar die gevechtsvliegtuigen zijn opgestegen. En die staan niet op de radar, door nieuwe technologie.
  Het was sowieso raar dat men er niet meteen naar toe was gegaan. Men heeft de bewijzen bewust verborgen.
  Maar goed, dit kan alleen door de top bevestigd worden. Vond het ook vreemd dat de herdenking/begrafenis van dit ongeluk zo groots werd opgezet. Alsof het een soort van schuldgevoel was.
  Ik zie het als offer om de NWO op te zetten. De actie van Timmerfrans was ook vreemd te noemen(plunder fabel) en al om die reden stinkt het zaakje! Dat zegt eigenlijk al genoeg!
  Dat zo iemand een belangrijke positie heeft in de EU. Dat is zorgwekkend/gevaarlijk/niet normaal.

  22 likes
 4. Je mag je handen dichtknijpen met Putin, die zich niet laat verleiden waar hij toe uitgelokt wordt. Nou maar hopen dat diens opvolger net zo verstandig is.

  21 likes
 5. Men zal toch aan het BUK verhaal blijven vasthouden, het is hoe dan ook Rusland die verantwoordelijk is, volgens onze corrupte regering. Hoe is het mogelijk dat de Oekraine elke vorm van bewijs iedere keer weet te omzeilen en achter te houden. Maar ja, met de EU achter je kun je veel, heel veel rotzooi onder het tapijt vegen. Mijn jongste zoon noemt het tuig en wat heeft hij gelijk.

  17 likes
 6. Triest triest triest…Het valt wel een beetje op dat dit hele gebeuren aardig stinkt.
  Bij Air Crash Investegation duurt een láng onderzoek 4 jaar…en dan duurt het lang.
  Hoelang moeten de arme nabestaanden nog wachten op de echte waarheid..Wat een land is dit aant worden zeg..Verraad aan het eigen volk.
  Word er misselijk van.

  17 likes
 7. Ik heb zo’n idee dat het vliegtuig doelbewust is neer geknalt om zodoende de russen de schuld te kunnen geven in de hoop een oorlog te kunnen uitlokken.
  De enige verstandige hier is PUTIN.
  Die hele EU bende moet opgerolt worden.. die jagen iedereen de dood in!!

  17 likes
 8. Er was kort na de ramp een filmpje op internet – gemaakt door een mevrouw die in de buurt woont – en daarop was veel te zien. De stoffelijke overschotten lagen “op een hoopje” en er was geen “vers” bloed, de lichamen roken naar formaldehyde. In de koffers zaten winterkleren – eigenaardig als je op weg bent naar een warm land. Ook “op een hoopje” Nederlandse paspoorten – voorzien van een gat (dus verlopen). Er is iets heel erg mis met deze ramp!!!

  16 likes
  • Klopt, er is zelfs een foto reportage gemaakt door een fotografe die vrijwel direct na het neerstorten veel foto’s maakten. Niet omdat ze sensatie belust was maar omdat het onwerkelijk was wat zij zag. Alle lijken op vrijwel dezelfde lokatie en de kleding ( winterkleding).

   1 likes
  • Bv de ‘Cor PAn foto’, delen van het wrak die identiek waren aan de mh 370, er is meer dan alleen het neerhalen van dat vliegtuig. Misschien een verklaring voor het absurde gedrag van de nabestaanden.

   0 likes
 9. En hier horen we meneer van Houts niet over……
  Geen theater voor de onschuldige omgekomen Nederlanders.

  14 likes
  • henk, en allen,
   george van houts hier om vragen bij voldoende belangstelling zal hij er mee aan het werk gaan ook in zijn clubje van wakkere en met de manipulatie bekend zijnde mensen zitten mollen de boel te traineren..
   daarnaast moet daar altijd nog het verdienmodel werken en zie ik dat de bevolking schaap gehouden moet worden.. tussen zijn woorden door hoor je heel veel.. zal ook hij lopen op de grenzen van blijven en verdwijnen..
   en wanneer jij bron informatie heb vertel het hem..
   daarnaast vindt ik het slap tot heel slap van de nabestaanden dat deze niet zelf op onderzoek uit zijn wanneer iemand van mijn gezin of bloedband dit was aangedaan zou ik tot op het bot gaan.. mogelijk is dat ook zo maar verneem er niks van in de media aan beide kanten..

   11 likes
 10. Steeds verbaas ik me er over hoe erg we worden gemanipuleerd en bedrogen.
  En een groot deel van de Nederlanders wil kennelijk hierin meedoen, anders waren er allang lynchpartijen geweest.
  Het is heel erg, heel schandalig.
  Toch heb ik vertrouwen in de toekomst.
  Als er een einde komt aan het landverraad dat ons teistert.

  13 likes
 11. Er was toch laatst een bericht dat iemand (Rusland) erkende dat een foto met een vliegtuig erop ‘fake’ was?

  Wellicht dat dat hele verhaal ook een bukverhaal is?

  Ik neig altijd getuigen wel te geloven. Die vertellen vaak met zekere emotie, het hele verhaal, en hebben geen belang wie of wat het gedaan hebben. Dus ik neig toch te geloven dat een vliegtuig de MH17 neerschoot.

  Tis wel fijn dat onafhankelijke sites wel duidelijke informatie geven van wat er gebeurd is. Maar over MH17 wordt je toch wat heen en weer geslingerd. Alsof het nog niet helemaal duidelijk is.

  12 likes
 12. Bellingcrap met hun sprookjes en hun fact finding missies op internet. Herinneren we Douma nog met de nep gifgas aanval? Alle aanklagers zijn ontslagen en Danyo/Daniel Romijn hoofdonderzoeker van #Bellingcrap is ontslagen door Eliot Higgings.
  Vanaf dag 1 heb ik gezegd dat Oekraïne #MH17 heeft neergeschoten maar dat kwam Europa en Nederland niet echt uit vanwege het toen spelende Oekraïne verdrag.
  #bellingcrap #EliotHigginsExposed
  https://twitter.com/Deus_Abscondis/status/1229535252323823616?s=20

  10 likes
 13. Ukraïne heeft het veto-recht. Dus zal niets van dit alles in een officiële rechtszaak geaksepteerd worden

  7 likes
 14. Probeer dit bericht eens op het platform van de nabestaande te krijgen, ben benieuwd of er mensen tussen zitten die wat kritischer gaan kijken en welke vragen ze gaan stellen. Leg een bom in het hok en zie de ravage die het aanricht. Misschien als er een keer goed geroerd wordt in de beerput, en deze gebeurtenis opnieuw onderzocht wordt door een onafhankelijke partij, er verschillende hooggeplaatste functionarissen zijn die met het schaamrood op de kaken massaal hun functie neer zullen leggen, waarna wij ze met pek en veren kunnen bestrooien.

  5 likes
 15. Ik ga even een goed boek lezen, daar word ik verdraagzamer van en geeft me de hoop, dat het allemaal weer goed komt.

  4 likes
 16. Het was een MIG-29 , met een dertig kilo kop op de raket.
  In het MH 17 rapport stelt Rusland dat de gaten van de scherven in de romp te klein zijn voor BUK raket scherven, maar die vraag en het antwoord van het JIT daarop blijft uit volgens het rapport.
  Er is visueel contact geweest vanuit de MIG en per ongeluk (of wellicht expres) raken ze een met Russische vlag gekleurde Malaysian Airways MH17 uit de lucht.
  Het hele BUK verhaal was vanaf dag 1 hoogst onwaarschijnlijk , alleen al om het feit dat het om één enkel voertuig zou gaan en die kan simpelweg in z’n ééntje nooit een vliegtuig van 11 km uit de lucht schieten , de raket heeft geen GPS etc.. , je moet het allemaal handmatig instellen.
  Maar dan geef je Bellingcat de opdracht om een hele colonne ergens op de foto te nemen want tja, er moeten toch radarvoertuigen bij zitten.
  Maar goed, het word weer een John F kennedy’tje zoals ik het altijd zeg.
  NIemand word veroordeeld , niemand word uitgeleverd, nabestaanden blijven in Limbo, as always !!

  2 likes
 17. Waarom worden de opnames van de cockpit voice recorder en flight data niet vrijgegeven? Deze zijn in handen van westerse instanties. Tot zo lang is Rutte c.s. Hoofdschuldige

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17

Spectaculaire telefoontaps: ‘Oekraïense straaljager schoot MH17 neer’

Als je na de ramp met vlucht ...

soros

‘Soros en Biden klopten Oekraïners 1,5 miljard uit de zak’. Parlementslid legt omvangrijk corruptieschandaal bloot

Een Oekraïens parlementslid heeft tijdens een persconferentie ...