Buitenland

Gelekt MIVD-document: Geen Buk-raketsystemen rond rampplek MH17. ‘Schokkend’

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines is neergehaald in een gebied waar op het moment van de ramp geen Buk-raketsystemen aanwezig waren. Dat blijkt uit een gelekt document van de MIVD, schrijft persbureau TASS.

In het document, dat naar Nederlandse aanklagers is gestuurd, staat dat vlucht MH17 buiten het bereik was van alle actieve Oekraïense en Russische Buk-systemen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De belangrijkste conclusie die hieruit kan worden getrokken, is dat Nederland gedurende het conflict informatie had over de locaties van Buk-installaties, reageerde journalist Max van der Werff.

Niet eerder gezien

“Deze informatie hadden we nog niet eerder gezien,” zei hij tegen TASS.

Het document maakt deel uit van een reeks die door Bonanza Media, opgericht door Van der Werff, naar buiten is gebracht.

Er zijn in totaal vier documenten gepubliceerd.

Billy Six

Een ander stuk gaat over een gesprek tussen de Duitse onafhankelijke journalist Billy Six en Australische politieagenten.

Tijdens het gesprek merkte Six op dat ooggetuigen op de dag van het incident Oekraïense gevechtsvliegtuigen in de lucht hebben gezien.

Schokkend

Een derde document onthult dat Australische deskundigen die aan de zaak werkten afbeeldingen en screenshots hadden geanalyseerd waarmee geknoeid bleek te zijn.

“Zelfs na een jaar beschikten de Australiërs nog niet over de oorspronkelijke beelden,” zei Van der Werff, toevoegende dat ze het moesten doen met bewerkte afbeeldingen en beelden van social media.

“Dat is ook schokkend,” zei hij.

Twee gevechtsvliegtuigen

Het vierde stuk betreft een gesprek tussen Nederlandse agenten en een ooggetuige die vlak voor het incident twee gevechtsvliegtuigen van de Oekraïense luchtmacht over zag vliegen.

Enkele minuten later hoorde hij een harde knal en zag hij het vliegtuig neerstorten.

De Boeing 777, die op 17 juli 2014 crashte in Oost-Oekraïne, was op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Alle inzittenden kwamen om het leven.

[TASS]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
4 jaren geleden

En ze wisten het zo zeker ! Bijna nog voordat het vliegtuig was neergestort wisten ze zogenaamd zeker dat een Russische buk-raket de oorzaak was. Al de zogenaamde harde bewijzen zijn nu zeker weten uit de duim gezogen om de Russen in een kwaad daglicht te stellen. Het bewijs ligt nu op tafel en nu maar afwachten wat er mee gaat gebeuren, ik denk helemaal niets, hooguit verontwaardigde ontkenning. Dat zijn we gewend van de aartsleugenaars !

Henk Azie
Henk Azie
4 jaren geleden

En hier horen we meneer van Houts niet over……
Geen theater voor de onschuldige omgekomen Nederlanders.

piet
piet
4 jaren geleden

Er was toch laatst een bericht dat iemand (Rusland) erkende dat een foto met een vliegtuig erop ‘fake’ was?

Wellicht dat dat hele verhaal ook een bukverhaal is?

Ik neig altijd getuigen wel te geloven. Die vertellen vaak met zekere emotie, het hele verhaal, en hebben geen belang wie of wat het gedaan hebben. Dus ik neig toch te geloven dat een vliegtuig de MH17 neerschoot.

Tis wel fijn dat onafhankelijke sites wel duidelijke informatie geven van wat er gebeurd is. Maar over MH17 wordt je toch wat heen en weer geslingerd. Alsof het nog niet helemaal duidelijk is.

Louise
Louise
4 jaren geleden

Als overheden met dicht getimmerde verhalen komen, kun je er donder opzeggen dat ze zelf de verantwoording hebben voor een ernstige gebeurtenis…Vooral als er met veel drama rituelen omheen gebouwd zijn…..
Dit is het verhaal en niet anders!…Hoe meer ze de zaak betreuren en de daders al voor ogen hebben, gewoon bij hetzelfde standpunt blijven…Overdreven medeleven van de slachtoffers, en te vuur en zwaard de zelfverzonnen vijand aanvallen….Hoe doorzichtig allemaal , blijkt later…………alhoewel er nog genoeg mensen zijn die alles klakkeloos geloven…….Complot theorieën worden zo in het leven geroepen en ze zijn er wat blij mee, zij blijven gewoon bij hun eigen verhaal en ach complot theorieën zijn een leuk tijds verdrijf, ze zijn dus veilig…….
Dat geldt niet alleen met de MH17 , ook de dood van Kennedy, 9/11, Oorlogen, zelfs onze Pim…………Er gaan veel mensen dood met geheimen…

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x