Homepagina » Universum » Ruimtelander Philae zit mogelijk op komeet vol aliens
Ruimtelander Philae zit mogelijk op komeet vol aliens

Ruimtelander Philae zit mogelijk op komeet vol aliens

De ruimtelander Philae van het Europese ruimtevaartuig Rosetta, die vorig jaar succesvol landde op de komeet 67P/Tsjoerjoemov-Gerasimenko, bevindt zich mogelijk op een hemellichaam vol buitenaards leven.

Twee astrobiologen hebben tijdens een bijeenkomst van de Royal Astronomical Society in Wales gezegd dat het zwarte oppervlak en de andere eigenschappen van de komeet bijna alleen maar kunnen worden verklaard door de aanwezigheid van levende organismen onder de ijzige bodem.

Organisch materiaal

Rosetta zou vreemde clusters van organisch materiaal hebben opgepikt die verdacht veel lijken op virale deeltjes. Het ruimtetuig is echter niet uitgerust met het benodigde gereedschap voor verder onderzoek naar bewijs van buitenaards leven. Dat komt omdat een dergelijk voorstel jaren geleden door de missieleiding werd weggelachen.

“Ik wilde een goedkoop experiment voor onderzoek naar leven doen, maar dat werd toen als een zeer bizar voorstel beschouwd,” zei astrobioloog Chandra Wickramasinghe, die betrokken was bij de planning van de missie. Hij wil dat bij volgende missies naar de komeet instrumenten worden meegestuurd die zoeken naar leven.

Bewijs

Ook zijn collega Max Wallis van de Universiteit van Cardiff denkt dat de komeet en soortgelijke hemellichamen mogelijk microben herbergen die lijken op de bacteriën die in onherbergzame gebieden op aarde leven.

Wickramasinghe, directeur van het Buckingham Centre for Astrobiology, vindt dat het tijd is voor een compleet nieuwe denkwijze over de mogelijkheid van buitenaards leven. “500 jaar geleden was het nog een strijd om de mens ervan te overtuigen dat de aarde niet het centrum van het heelal is,” zei hij. “Na die revolutie bleef ons denken over leven en biologie gericht op de aarde. Het zit inmiddels zo diepgeworteld in onze wetenschappelijke cultuur dat er heel wat bewijs nodig zal zijn om hier verandering in te brengen.”

[Knack, Guardian]


Vond je dit interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

  • "feitje, bedankt"

   10 domme opmerkingen van iemand die niet weet waar ie over praat

   11 likes
   • Want “Feitje bedankt” gaat wekelijks met zijn eigen ruimteschippie controleren of die ruimtevaart organisaties ons niet in de maling nemen.

    On Topic: Prachtige animatie hoor, laat weer zien wat je met veel (ons) geld allemaal kan doen!

    9 likes
    • "feitje, bedankt"

     De argumenten kloppen niet. Noem me er één die deugt.

     7 likes
     • "feitje, bedankt"

      Je noemt nog steeds niet één van de “10 reasons” die volgens jou kennelijk wel deugen. Ik heb tijdens mijn sterrenkundestudie pakweg 30 jaar geleden korte tijd deelgenomen aan de ontwerpvoorbereidingen voor de Compton-satelliet. Van iets meer afstand de lancering en de resultaten gevolgd. De suggestie dat dat soort dingen allemaal “theater” is, is lachwekkend.

      7 likes
     • Wat is jouw referentie kader als je naar beeldmateriaal kijkt? Hoe weet je dat Star Trek theater is en wat NASA en ESA je voorschotelt niet? De TV presentator die het aankondigt? Denk jij het verschil te kunnen zien tussen een foto/film en CGI?

      Ik heb m hier al eens eerder op de site ‘geplemd’, maar zullen we samen een potje poker gaan spelen? Jij moet dan gewoon je kaarten laten zien aan mij. Maar wat ik in mijn handen heb, krijg je alleen te zien via een monitor. Extra tip: Neem heel veel geld mee, want ik heb heel vaak goede kaarten in mijn ‘hand’!

      6 likes
  • Volgens mij besta jij ook niet echt…

   19 likes
 1. Mooi die selvies van de zogenaamde ruimtereizen, er moeten er dus twee zijn om deze foto,s te maken die er niet eens echt uitzien.

  5 likes
  • "feitje, bedankt"

   Je had niet door dat dit een computeranimatie was?

   8 likes
   • “Je had niet door dat dit een computeranimatie was?”

    Applaus voor jezelf, jij gaat het nu dan ook eindelijk zelf door krijgen! Jij bent hier computeranimaties aan het verdedigen, hoe onnozel kun je zijn?

    Mocht je je eigen ruimtevaart project wil beginnen, klik hier……
    http://www.maxon.net

    1 likes
    • "feitje, bedankt"

     Het verschil is dat volgens jou alles een computeranimatie is. Terwijl deze “selfies” gepresenteerd worden als een computeranimatie.

     6 likes
     • feitje bedankt je hebt gewoon gelijk hoor. aan de ene kant hebben we een secret space program. en met ongehoorde technologie, en dan aan de hele andere kant kunnen we zg
      ineens geen satelietje de ruimte insturen of een robotje naar mars.. je hebt complottheoristen en mensen die alles als een leugen zien ..jammer

      6 likes
    • “Mocht je je eigen ruimtevaart project wil beginnen…”

     Dat moet natuurlijk “willen” zijn, excusez.
     Dit YouTube filmpje geeft een duidelijk beeld van de leugenachtige onzin van NASA (en ESA).

     https://www.youtube.com/watch?v=H0EK5-ve51g

     2 likes
     • "feitje, bedankt"

      Ik moet een beetje lachen om dit soort filmpjes. Wat is nou precies het argument? Dat de Hubble-foto van de paardekopnevel (niet de arendkopnevel zoals deze nitwit steeds zegt) meer detail laat zien dan bijvoorbeeld een foto van Venus, terwijl Venus veel dichter bij staat…. Dus? Als ik op 100 m afstand een kerk fotografeer en op 1 m afstand een mier, moet ik dan meer details van de mier zien dan van de kerk? Deze sufferd weet kennelijk niet dat de paardekopnevel aan de hemel meer dan 10x zo’n grote hoekafmeting heeft als Venus. Het enige dat dit filmpje aantoont is dat deze meneer absoluut niet weet waar ie over praat.

      6 likes
 2. Beetje misleidende titel…

  15 likes
 3. Ik kwam deze foto vandaag tegen op de website van Nasa, dit klopt helemaal niet ?!

  http://www.nasa.gov/image-feature/the-north-sea-abloom

  2 likes
  • "feitje, bedankt"

   Dit is dan ook geen gewone foto en niemand suggereert dat dat wel zo is. Deze satelliet observeert het oppervlak in 36 aparte spectraalbanden. Deels in het zichtbare licht, deels in het infrarood. De computer vertaalt met name de infraroodbanden naar “valse kleuren” zodat wij gebieden met sterke planktongroei in beeld krijgen, terwijl die effecten voornamelijk in het infrarood te merken zijn.

   5 likes
 4. Ze zijn nooit op die komeet geland. Net zoals de Mars Rovers; een grote hoax.

  6 likes
 5. Lekker die aliens… Konden ze Philea niet ff draaien toen ie verkeerd was geland .

  5 likes
 6. Exobiologie is al door de wetenschap geaccepteerd.

  4 likes
 7. Ah doet me denken aan die zo geslaagde in 1 x 100% actie als die zogenaamde beelden van de maanlanding.

  3 likes
 8. Astrobioloog Chandra Wickramasinghe is misschien niet de meest wetenschappelijke bron die je moet gebruiken. De hypothese is interessant, maar niet te bewijzen op dit moment. Daarom is het maar een hersenspinsel.

  1 likes
 9. Het zijn gekke tijden en je weet maar nooit dat ze ons onbewust klaar stomen voor een Alien invasie.
  De meeste illuminati kaarten zijn conform werkelijkheid, hoe ze dat vooraf weten en plannen is toch erg frappant .

  2 likes
 10. En hopelijk zal deze ruimtelander nu wel eens over een werkende camera beschikken die daarnaast ook nog eens wat duidelijke beelden kan nemen i.p.v. altijd die wazige nietszeggende foto’s zoals wij gewoon zijn.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ufo

UFO-hype: ‘We zeggen letterlijk tegen jullie dat aliens bestaan. Het kan niemand wat schelen’

Het Pentagon heeft videobeelden vrijgegeven van drie ...

ruimtesignaal

Harvard-prof: Dit ruimtesignaal is mogelijk van een buitenaardse beschaving

Eerder deze maand kondigden Canadese onderzoekers aan ...