Bewustzijn

“De wereld om ons heen is een illusie”

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de film The Matrix leven mensen in een computersimulatie. Volgens Facebook zou dit binnenkort weleens werkelijkheid kunnen worden. Hoofdwetenschapper van Oculus VR Michael Abrash gebruikte optische trucjes om te laten zien dat we eigenlijk niet meer zijn dan ‘inferentiemachines’ en dat de wereld die we om ons heen zien al een illusie is.

Hij deed zijn uitspraken tijdens de jaarlijkse F8-conferentie van Facebook in San Francisco. “Hoewel ik door sciencefictionboeken ging nadenken over virtuele werkelijkheid, deed de film The Matrix me erin geloven,” zei Abrash. Het bedrijf waar hij voor werkt is eigendom van Facebook.

In de film vraagt Morpheus: “Wat is echt? Hoe definieer je ‘echt’?” Alles wat je voelt, ruikt, proeft en ziet bestaat uit elektrische signalen die worden geïnterpreteerd door je brein, aldus Abrash. “Ik stel je niet net als Morpheus voor een keus. Het maakt niet uit welke keuze je maakt, we gaan allemaal het konijnenhol in.”

Neo krijgt de keuze een rode pil te slikken en uit de matrix gewekt te worden, of een blauwe pil te slikken en alles van zijn ontmoeting te vergeten. Deze gebeurtenis begint in de westerse maatschappij een spreekwoordelijke betekenis te krijgen: ook buiten de context van de film wordt ‘rode pil’ gebruikt als een symbool voor ontwaken uit illusies.

Abrash wees erop dat ons bewustzijn nooit daadwerkelijk interacteert met de echte wereld. We interacteren door middel van sensoren zoals onze ogen, oren en tong. “Dit is slechts een zeer klein onderdeel van de echte wereld,” zei hij.

Mensen hebben slechts drie ‘kleurensensoren’. We kunnen geen infrarood of ultraviolet zien en hebben in elk oog een blinde vlek. “Zelfs als we iedere foton konden verwerken die onze ogen bereikt, zouden we nog te weinig gegevens hebben om de wereld te kunnen zien zoals hij in werkelijkheid is,” zei Abrash.

“Ons brein gebruikt de beperkte data die onze ogen geven om de orde in de echte wereld te bewaren,” vervolgde hij. “Het is dat model, niet de echte wereld, dat je ziet en waar je op vertrouwt. We zijn inferentiemachines, geen objectieve waarnemers.”

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Logiter
Logiter
7 jaren geleden

Oud nieuws in een nieuw jasje…

koekje
koekje
7 jaren geleden

Alsof we perse alles moeten waarnemen om in een ‘echte’ wereld te leven.
Ik hoor de bijen niet klagen hoor, die gaan gewoon kapot. Basta.

O, wacht… bijen zijn slechts een projectie van mijn bewustzijn.

gerrit
gerrit
7 jaren geleden

you take the blue kachina or the red kachina 😉

ea1
ea1
7 jaren geleden

Wetenschap van oude paradigma, wil je doen geloven, dat mens is een intefentie machine.

Kletspraat, je bent een ziel met een aardse ervaring en dus wordt je bewust van je holograam, activeer je merkabah en leef in het echtheid van de multidimensionaliteit hier op aarde.

Ik wordt echt zo moet van de techneuten. Met een hersen helft beweren dat je het licht gezien hebt.

Mensen worden gedwongen door reptilen en greys tot maar de helft van de werkelijkheid. Het is triest.

Overigens de technobeschavingen zoals de reptielen en greys sterven uit juist door de technologische interprentatie van de werkelijkheid.

Een misverstaandje?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

30
0
We lezen graag je reactie!x