Buitenland

Witte Huis blokkeerde voorstel om Syrische rebellen te bewapenen

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Witte Huis blokkeerde afgelopen zomer een voorstel om de Syrische rebellen te bewapenen.

Onder meer toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, CIA-directeur David Petraeus, minister van Defensie Leon Panetta en voorzitter van de gezamenlijke stafchefs Martin Dempsey waren voorstander van het plan.

“De reden waarom we ze niet hebben bewapend is dat het Witte Huis daar geen behoefte aan heeft,” vertelde een ingewijde aan CNN. De functionaris zei dat de Amerikaanse ambassadeur in Syrië, Robert Ford, ook tot de groep behoorde die sterk pleitte voor bewapening van de oppositiestrijders.

Twijfels

De regering Obama weerhoudt zich van het bewapenen van de rebellen omdat ‘infiltranten van extremistische groeperingen de wapens tegen andere doelen kunnen gaan gebruiken’.

Wel heeft de federale overheid intussen miljoenen aan humanitaire hulp geboden aan de rebellen die tegen het regime van de Syrische president Bashar al-Assad strijden. De CIA heeft ook agenten naar het land gestuurd.

Woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland en het Witte Huis wilden niet reageren op de kwestie. Obama sprak afgelopen maand twijfels uit over een nauwere Amerikaanse betrokkenheid bij de burgeroorlog in Syrië.

Gog en Magog

Het Witte Huis lijkt er goed van op de hoogte te zijn dat de elite de Bijbel aan het naspelen is. In 2009 waarschuwde beoogd minister van Defensie Chuck Hagel de president voor ‘een nieuwe wereldorde waar de overheid geen controle over heeft’.

Volgens het eschatologische plan van de oude garde moet voor de oorlog van Gog en Magog eerst Damascus worden vernietigd. Daarna kan de armageddon plaatsvinden, zo is de gedachte. Het Witte Huis lijkt hier niet aan mee te willen werken.

Bron: CNN.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Citaatje: De regering Obama weerhoudt zich van het bewapenen van de rebellen omdat ‘infiltranten van extremistische groeperingen de wapens tegen andere doelen kunnen gaan gebruiken’. GISTEREN OP RTL NIEUWS. OBAMA VERNIETIGD ZIJN VIJANDEN MET DRONE,S.

Wesley
Wesley
9 jaren geleden

En het is maar goed ook dat ze dat niet hebben gedaan.

Vandaag is het je bondgenoot, over 10 jaar een levensgevaarlijke groep idioten die tot de tanden bewapend zijn met hypermodern wapentuig wat we ze zelf gegeven hebben.

Zo is het in het verleden ook altijd gegaan in vergelijkbare situaties.

doosbewoner
doosbewoner
9 jaren geleden

spelletje, spelletje, tis allemaal een spelletje – leugen=waarheid, oorlog=vrede

Andrews
Andrews
9 jaren geleden

Ooit van XE-services/Britam…ze doen het wel…alleen via deze cia/mI6 afgeleide bedrijfjes.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x