Binnenland

‘Al die mensen die op D66 gestemd hebben, hebben op tuig gestemd’

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kajsa Ollongren (D66) toonde vanmorgen toen ze het Binnenhof verliet per ongeluk interne notities uit de kabinetsformatie aan de camera’s. Op één van de foto’s was onder het kopje ‘positie Omtzigt’ te lezen: ‘functie elders’. Het CDA-Kamerlid zit momenteel overspannen thuis.

Vastgoedondernemer Erik de Vlieger noemt demissionair minister Ollongren in een videoboodschap ‘tuig’. “Pieter Omtzigt heeft met Renske Leijten 21.000 gezinnen beschermd die door jullie trawanten in de vernieling zijn geholpen met de toeslagenaffaire,” zegt De Vlieger, toevoegende dat Omtzigt een goed Kamerlid is.

‘Functie elders’ betekent volgens hem dat Omtzigt weg moet. “Zeventien miljoen mensen zijn tevreden met Pieter Omtzigt, 350.000 mensen hebben hun voorkeursstem aan hem gegeven en u wilt hem nu weg hebben omdat hij te mondig is.”

Heel slecht mens

“Mevrouw Ollongren, u bent tuig,” zegt De Vlieger. “U bent tuig van de richel. Het schuim van de aarde. U bent een heel slecht mens.” Tegen de overige D66-Kamerleden zegt hij: “Jullie werken met tuig.”

En al die mensen die op D66 gestemd hebben, hebben op tuig gestemd, aldus de Tweep des Vaderlands.


Demmink

De Vlieger onthulde eerder dat Omtzigt de opdracht had gekregen om geen Kamervragen meer te stellen over oud-topambtenaar van Justitie Joris Demmink. De CDA’er beet zich jarenlang vast in dit dossier.

“Wat ik eigenlijk zeg, is dat Rutte bij Sybrand Buma de kamer is ingegaan en Pieter Omtzigt in het partijbelang, het coalitiebelang of wat voor belang dan ook gesommeerd heeft om geen Kamervragen meer te stellen over Demmink.”

4.8 89 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ertje
Ertje
1 jaar geleden

het is echt het grootste schorem wat er rondloopt, die regering van Nederland

Kees
Kees
1 jaar geleden

Tuig? Het is een grote criminele terroristische organisatie, die over lijken gaat.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Pieter Omtzigt.
Eigenlijk de man van twee gezichten.
Enerzijds stelt hij terecht zaken aan de kaak zoals het functioneren van de overheid en in het bijzonder inzake de toeslagenschandaal, anderzijds stemt hij wel mee voor de coronatotalitarisme, dus tegen de vrijheid.

In de topsportwereld wordt gezegd: je bent zo goed als je laatste wedstrijd.

In de politiek geldt, mijns inziens: je bent zo goed als je slechtste stem.

Jacob
Jacob
1 jaar geleden

Tuig moet en zal veroordeeld worden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

108
0
We lezen graag je reactie!x