Binnenland

Grootste vrijheidsdemonstratie in Nederland tot nu toe? ‘Dit moet stoppen!’

Help mee door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Om 12.00 uur demonstreren mensen op de Dam in Amsterdam tegen het coronabeleid. Ze lopen vervolgens een mars door het centrum. Initiatiefnemer Michel Reijinga laat weten dat er meer dan 70 organisaties meedoen aan de demonstratie. Volg hier vanaf 14.00 uur de live-registratie.

“Wij strijden voor nieuwe, goede, eerlijke politiek al lijkt vooral dat laatste het lastigste,” zei hij. “Het invoeren van het medisch paspoort en de daarbij horende QR-code zijn de kers op de taart van het toch al schandalige buitenproportionele coronabeleid. Dit moet stoppen!”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Velen laten op social media weten dat ze komen. “Sta op! Voor liefde, vrijheid, waarheid en saamhorigheid. Tegen onderdrukking, uitsluiting, leugens en discriminatie,” schrijft Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD). “Kom vandaag weer massaal naar Amsterdam. Samen staan we sterk. Samen maken we een vuist. Samen pakken we onze rechten terug. Tot straks!”

Onze overheid spuugt op onze grondrechten

“Ook Belang van Nederland is vandaag aanwezig bij de demonstratie in Amsterdam voor onze vrijheid en tegen de disproportionele coronamaatregelen die ons land dreigen te verscheuren. Leven en laten leven, dus geen coronapas, avondklok, lockdown, bezoekverbod, et cetera,” zegt Kamerlid Wybren van Haga.

Politiek commentator Eva Vlaardingerbroek twittert: “Ongevaccineerden bedreigen de vrijheid van gevaccineerden niet, zoals Hugo de Jonge beweert. Ons aller vrijheid is wél afhankelijk van onze overheid die spuugt op onze grondrechten. En daarom sta ik om 12.00 uur weer op de Dam. Wie komt er ook?”

Fundamentele vrijheid van alle Nederlanders staat op het spel

Ook artsen sluiten zich aan bij de mars. “Ik ben een gewone huisarts, geen ‘anti-vaxxer’, en maak me steeds ongeruster, maar heb ook veel hoop dat we ‘alleen samen’ dit tij van haat en angst kunnen keren,” stelt huisarts Els van Veen.

Er komen ook mensen die nog nooit eerder hebben gedemonstreerd. “Ik ga voor het eerst in mijn leven demonstreren omdat de fundamentele vrijheid van alle Nederlanders op het spel staat door de coronapas en de QR-samenleving,” schrijft Baran Nashor op Twitter. “De overheid stopt pas wanneer wij met z’n allen samen echt verzet bieden dus kom ook!”

4.8 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Danny
Danny
2 jaren geleden

Ik hoop dat het vruchten draagt beste vrienden echt waar !!!! Ons premature baby word sinds bijna 4 weken vastgehouden in het ziekenhuis , de eerste fase zogezegd geelzucht …. na 3 dagen omdat ze haar uiteraard niet in daglicht leggen , words said 1 dag later hey ze mag in daglicht ? ze zouden ze graag bestralen met UV lampen ? hey daglicht probleem opgelost …. nu het gewicht moet over 2,500kg zijn want ? geen antwoord ? Ons dochtertje drinkt , eet heeeel goed … laat veel scheetjes wat normaal is betreffend ontwikkeling v/d darmflora , nu praten ze ons een liesbreuk aan en willen opereren ??? We doen niet meer mee morgen verlaten we het ziekenhuis en nemen advies van een specialist in Duitsland , iemand hier deze hetzelfde scenario kent ? groeten vanuit Belgie en laat het knallen in Amsterdam grtz aan alle vrijheidstrijders en Flavio

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

LS…

Dit is een strijd tegen het Fascisme en de Bolsjewieken !

Budh
Budh
2 jaren geleden

Mooi!!! Maar liefdevol strijden tegen doorgewinterd kwaad komt altijd ‘n-knoop tegen in de draad…!!!

Danny
Danny
2 jaren geleden

THX Nederland grote respect naar jullie !! Kijk naar Belgie wat een schapenland ik schaam me een Belg te zijn … hier lopen ze nog steeds in de winkel met een schotelvod voor hun gezicht ….tja zelf denken bij 70% gevaccineerde pensioen wanna be …

Back to top button
76
0
We lezen graag je reactie!x