Gezondheid

Democratisch Afgevaardigde wil waarschuwingslabels mobieltjes

Help door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Democratisch Afgevaardigde Dennis Kucinich heeft een wetsvoorstel ingediend voor waarschuwingslabels op mobiele telefoons in de Verenigde Staten.

Wetenschappers hebben decennia nodig gehad om met zekerheid te kunnen zeggen dat roken kankerverwekkend is, aldus de politicus in een verklaring.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Maar in de tussenliggende periode heeft de industrie onterecht het beeld gecreëerd dat er geen verband is tussen roken en kanker, een leugen die aan velen het leven heeft gekost, zei Kucinich.

Blootstelling

Hij haalde een recent onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan waarin wordt vastgesteld dat blootstelling aan mobiele telefoons ‘mogelijk kankerverwekkend kan zijn bij mensen’. In totaal werkten 31 wetenschappers uit 14 verschillende landen mee aan het rapport.

Het team van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) in Lyon, dat onder de paraplu van de WHO onderzoek doet naar de oorsprong van kanker, kwam tot deze conclusie na het analyseren van tientallen bestaande studies.

Informatie

“Terwijl de wetenschappers onderzoeken wat de negatieve gezondheidseffecten van straling van mobiele telefoons zijn moeten we consumenten voldoende informatie geven zodat ze voor een telefoon kunnen kiezen die minder straling uitzendt,” voegde Kucinich toe. “Zolang mensen door mobiele telefoons meer kans hebben op kanker of vruchtbaarheidsproblemen hebben ze het recht om te weten hoeveel straling mobiele telefoons uitzenden.”

Het wetsvoorstel wordt gesteund door Democratisch Afgevaardigden Grace Napolitano en Chellie Pingree. De waarschuwingslabels zouden moeten aangeven hoeveel straling een mobieltje uitzendt, wat de wettelijk toegestane limiet is en bij welke hoeveelheid men veilig kan bellen.

Dennis Kucinich is sinds 1997 lid van het Huis van Afgevaardigden namens de staat Ohio. Hij was kandidaat voor de Democratische nominatie tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2004 en 2008.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Dat waarschuwingslabel is volkomen terecht.Vooral als je weet dat GSM telefoons, op en rond de 900 mhz werken.Een magnetron verwarmt uw voedsel, en zit op de freqentie 2800 mhz.Denk nu zelf maar eens over het houden van een telefoon, tegen je oor vlak bij je hersenen, wat de schade kan zijn als radiogolven langdurig werkend op de 900 mhz zal zijn.Het zou de cellen zo kunnen verstoren, dat hersentumoren dagelijkse kost gaan worden.Leg maar eens een week lang s,nachts een mobiele telefoon onder je kussen, en zie hoe verstoord je slaap wordt, door de puls die het contact, met de provider steeds maakt.Als ik een antenne koop, omdat ik radiozendamateur ben, staat de waarschuwing van het stralingsgevaar op de verpakking zelfs.Dus als zendamateur werk ik het liefst met zo weinig mogelijk vermogen.(watt,s).

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Leg voor de gein uw mobiele telefoon eens vlak naast uw laptop of pc.Zet uw speaker op halve sterkte, en u zult zien en horen, hoeveel pulsen per minuut uw gsm naar de provider uitzend.En omdat zowat iedereen zo,n GSM bezit, en aan heeft, is het 1+1=2 met het oplopen van een enge ziekte,s die ik niemand toewens.Dus dat label zowel op tabak, maar ook op uw en mijn GSM graag!

Anita
Anita
11 jaren geleden

Het wordt tijd dat wetenschappers eens gaan onderzoeken waar je geen kanker, hart en vaatziekte, ALS, etc. etc. van krijgt.
Mijn grootvader is 94 jaar en rookt er nog lustig op los, elke ochtend eet hij zijn 2 boterhammen met spekvet en bruine suiker en vóór de warme maaltijd drinkt hij 2 jenevertjes. De man is kerngezond!

Boddhi
Boddhi
11 jaren geleden

Straling? Welke straling?
Eieren bakken met 9 mobieltjes ->
http://www.youtube.com/watch?v=l3ge9M54l7E
—-

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x