Homepagina » Gezondheid » Democratisch Afgevaardigde wil waarschuwingslabels mobieltjes
Rep. Dennis Kucinich

Democratisch Afgevaardigde wil waarschuwingslabels mobieltjes

Democratisch Afgevaardigde Dennis Kucinich heeft een wetsvoorstel ingediend voor waarschuwingslabels op mobiele telefoons in de Verenigde Staten.

Wetenschappers hebben decennia nodig gehad om met zekerheid te kunnen zeggen dat roken kankerverwekkend is, aldus de politicus in een verklaring.

Maar in de tussenliggende periode heeft de industrie onterecht het beeld gecreëerd dat er geen verband is tussen roken en kanker, een leugen die aan velen het leven heeft gekost, zei Kucinich.

Blootstelling

Hij haalde een recent onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan waarin wordt vastgesteld dat blootstelling aan mobiele telefoons ‘mogelijk kankerverwekkend kan zijn bij mensen’. In totaal werkten 31 wetenschappers uit 14 verschillende landen mee aan het rapport.

Het team van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) in Lyon, dat onder de paraplu van de WHO onderzoek doet naar de oorsprong van kanker, kwam tot deze conclusie na het analyseren van tientallen bestaande studies.

Informatie

“Terwijl de wetenschappers onderzoeken wat de negatieve gezondheidseffecten van straling van mobiele telefoons zijn moeten we consumenten voldoende informatie geven zodat ze voor een telefoon kunnen kiezen die minder straling uitzendt,” voegde Kucinich toe. “Zolang mensen door mobiele telefoons meer kans hebben op kanker of vruchtbaarheidsproblemen hebben ze het recht om te weten hoeveel straling mobiele telefoons uitzenden.”

Het wetsvoorstel wordt gesteund door Democratisch Afgevaardigden Grace Napolitano en Chellie Pingree. De waarschuwingslabels zouden moeten aangeven hoeveel straling een mobieltje uitzendt, wat de wettelijk toegestane limiet is en bij welke hoeveelheid men veilig kan bellen.

Dennis Kucinich is sinds 1997 lid van het Huis van Afgevaardigden namens de staat Ohio. Hij was kandidaat voor de Democratische nominatie tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2004 en 2008.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sipco
Sipco
9 jaren geleden

Dat waarschuwingslabel is volkomen terecht.Vooral als je weet dat GSM telefoons, op en rond de 900 mhz werken.Een magnetron verwarmt uw voedsel, en zit op de freqentie 2800 mhz.Denk nu zelf maar eens over het houden van een telefoon, tegen je oor vlak bij je hersenen, wat de schade kan zijn als radiogolven langdurig werkend op de 900 mhz zal zijn.Het zou de cellen zo kunnen verstoren, dat hersentumoren dagelijkse kost gaan worden.Leg maar eens een week lang s,nachts een mobiele telefoon onder je kussen, en zie hoe verstoord je slaap wordt, door de puls die het contact, met de provider steeds maakt.Als ik een antenne koop, omdat ik radiozendamateur ben, staat de waarschuwing van het stralingsgevaar op de verpakking zelfs.Dus als zendamateur werk ik het liefst met zo weinig mogelijk vermogen.(watt,s).

Sipco
Sipco
9 jaren geleden

Leg voor de gein uw mobiele telefoon eens vlak naast uw laptop of pc.Zet uw speaker op halve sterkte, en u zult zien en horen, hoeveel pulsen per minuut uw gsm naar de provider uitzend.En omdat zowat iedereen zo,n GSM bezit, en aan heeft, is het 1+1=2 met het oplopen van een enge ziekte,s die ik niemand toewens.Dus dat label zowel op tabak, maar ook op uw en mijn GSM graag!

Anita
Anita
9 jaren geleden

Het wordt tijd dat wetenschappers eens gaan onderzoeken waar je geen kanker, hart en vaatziekte, ALS, etc. etc. van krijgt.
Mijn grootvader is 94 jaar en rookt er nog lustig op los, elke ochtend eet hij zijn 2 boterhammen met spekvet en bruine suiker en vóór de warme maaltijd drinkt hij 2 jenevertjes. De man is kerngezond!

Boddhi
Boddhi
9 jaren geleden

Straling? Welke straling?
Eieren bakken met 9 mobieltjes ->
http://www.youtube.com/watch?v=l3ge9M54l7E
—-

x

Check Also

slovenië

Hoogste rechtbank Slovenië verklaart vaccinatieplicht ongrondwettelijk: ‘Langzaamaan stort het kaartenhuis ineen’

De Sloveense overheid wilde het coronavaccin verplicht ...

omtzigt

Pieter Omtzigt duikt in ‘zeer forse’ oversterfte: ‘Verdient nader onderzoek’

In de laatste week van november overleden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x