Homepagina » Straling » Nieuw: sticker tegen gsm-straling
Nieuw: sticker tegen gsm-straling

Nieuw: sticker tegen gsm-straling

Het Zwitserse bedrijf Fazup heeft een sticker voor op de mobiele telefoon ontwikkeld die de straling beperkt. Hoe werkt het?

Tijdens ieder gesprek sturen mobieltjes golven naar ons brein. De sticker wordt op de achterkant van het toestel geplakt.

De zogeheten passieve antenne beperkt de blootstelling van de gebruiker aan de golven die worden uitgezonden tijdens een telefoongesprek. Fazup is gecertificeerd door het onafhankelijke laboratorium Emitech en heeft twee wetenschappelijke patenten in handen.

De sticker respecteert de Sar-normen, die aangeven hoeveel straling de gebruiker absorbeert in de slechtst mogelijke communicatieomstandigheden. Sinds kort moeten telecomfabrikanten in België de gemeten Sar-waarden op hun toestellen vermelden.

Positieve effecten

Fazup doet momenteel onderzoek in een medisch centrum. Uit tests blijkt dat de antenne positieve effecten heeft op de gezondheid.

Antoine Samakh, medeoprichter van Fazup, zegt: “Gsm-straling wordt het volgende gezondheidsschandaal. Wetenschappers worden het niet eens over de gevaren en de gezondheidsinstanties worden beïnvloed door machtige lobby’s.”

99 procent

Aangezien er schadelijke stralen naar de hersenen en de rest van het lichaam van de 6 miljard gsm-gebruikers worden gestuurd vindt Samakh dat het gebruik uit voorzorg strenger moet worden gereglementeerd.

De sticker is ontworpen voor iPhone, BlackBerry, Nokia en Samsung en kan de hoeveelheid straling die door hoofd en lichaam wordt geabsorbeerd tot 99 procent verlagen.

Hieronder is te zien hoe de sticker werkt:

Bron: Knack.be

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

53 reacties

 1. Ik heb vorige week enkele orgonite piramides aangeschaft bij http://www.orgonitehealing.nl en moet zeggen dat het nu thuis beter aanvoelt. Ik werd helemaal raar van de 4G netwerken hier in de buurt. Zelfs al hebben we hier thuis alles met draad en nooit een mobieltje aan, zelfs dan was de straling nog enorm. Vannacht heb ik weer eens goed geslapen, een hele opluchting.

  4 likes
 2. Waarom moeilijk doen, gewoon niet mobiel bellen.
  Ik ben nu sinds een tijdje mobielloos. Heerlijk om weer onbereikbaar te zijn.

  3 likes
 3. Prachtig.. Dacht gisteren nog over om een hoesje oid te maken wat de straling zou tegen gaan, maar heb het weer losgelaten. Dag later: the universe provides… of Niburu.nl provides 🙂
  Zou zo’n sticker dan nietw erken op een HTC toestel of een draadloze modem?

  2 likes
 4. En wat hier van te denken?
  http://www.meditecheurope.nl/polarizer-plate.php, gemaakt naar een idee van George Lakhovsky.

  Is Fazup op het oog niet exact hetzelfde en de omschrijving van de Fazup en polarizer-plate ontlopen elkaar ook niet? Fazup is echter in stickervorm verkrijgbaar.

  De polarizer-plate heb ik al enkele jaren in gebruik evenals de Levensveld Polarizer Serie 3.

  Wie van de twee is nu het slimste jongetje in de klas? Van dit soort “nieuwe” uitvindingen krijg ik altijd een vieze smaak in de mond of geldt hier ook het Amerikaanse principe: “Beter goed gejat dan slecht bedacht”.

  Jullie begrijpen, dat ik uitsluitend hardop aan het denken ben, toch?

  2 likes
 5. Ik vandaag de orgonite nog eens nagemeten. Het gepulste veld verdwijnt dus niet zoals in de video’s van Fazup.

  Dit is gewoon een variant van een bifilaire tesla spoel, volgens mij maken ze dit voor een appel en een ei en dankzij dure marketing kunnen ze hier dan 30 euro ofzo voor vragen. Er zit niet veel meer in dan bvb in anti-diefstal beveiliging in de winkels, en dat kost misschien 20 cent om te maken.

  Van orgonite heb ik al zeer knappe foto’s gemaakt, bvb waterkristallen die in een vortex veranderen als je ze invriest nabij een orgonite pyramide. Of planten die harder groeien, bvb waterkers wordt bijna 2x zo hoog met de goedkoopste orgonite donut die een tower buster noemt, kost nog geen 2 euro per stuk.

  En van wifi weten we dan weer dan het waterkers niet groeit nabij een wifi basisstation, wel orgonite doet net het omgekeerde.

  We zouden eens vier proeven moeten doen:

  1x waterkers zonder orgonite met een wifi of dect nabij
  1x waterkers met orgonite en een wifi of dect nabij
  1x waterkers met orgonite zonder wifi
  1x waterkers zonder orgonite en zonder wifi nabij

  Heb de proefschaaltjes hier liggen, is kwestie van eens te doen.

  Zonder wifi mét orgonite hebben we al gedaan, de scheuten zijn enorm groot, en zeer lekker.

  2 likes
 6. Ik heb vorige maand een telefoonsticker aangeschaft via http://www.orgonitehealing.nl
  Ze zien er mooi uit en ik voel me beter als ik mobiel bel, niet meer dat magnetron gevoel in mijn hoofd.
  Misschien dat ik binnenkort een piramide aan ga schaffen zodat het thuis ook beter afgeschermd wordt tegen straling.

  2 likes
 7. Ik heb zelf een Gigahertz Solutions meter zoals in de onderste video, maar dan de HF35C met een net iets andere antenne. Die gebruiken we zelf voor onderzoek naar wi-fi en straling en de invloed op hifi apparatuur.

  Als de straling verdwijnt dankzij zo’n sticker, hoe kan dan nog eens GSM gesprek tot stand komen? Zeker als je ver van de mast zit of met reeds een slecht bereik.

  Dat het line of sight met een GSM mast zal blijven werken is logisch: als de enige hindernis lucht is, heb je zeer weinig vermogen nodig.

  Zelf plak ik orgonite op mijn GSM, en mijn huis ligt vol met orgonite, nabij planten, op mijn high-end 432 Hz hifi set (zie 432evo.be) … dat neemt de biologische neveneffecten van straling grotendeels weg.

  1 likes
 8. Hun patch lijkt op een bifilaire spoel

  http://en.wikipedia.org/wiki/Bifilar_coil

  1 likes
 9. Ookal zou dit helpen, hoe helpt het de natuurwezens die ook last hebben van deze straling?? Misschien helpt het als we ons niet laten bang maken door onzekerheden en gewoon die mobiel weggooien. Die van mij deed het niet meer omdat ik te weinig belde en toen heb ik hem weggedaan, nu een jaar later merk ik dat ik die mobiel niet een keer nodig had. Hmmmm makes ya wonder doesn’t it

  1 likes
 10. Lijkt me een goed plan die sticker…
  Je plakt hem op de achterkant van je toestel, je schermt dus aan die kant de straling af. Waar gaat die straling dan doorheen als je met dat toestel aan je oor gaat bellen?? Kortom je mobiel gaat hrader stralen omdat je de ontvangst vermindert en die toegenomen straling gaat niet door je hand maar dwars door je kop…
  Wat dan wel? Ik gebruik een fliphoesje met fijnmazig kopergaas aan de voorkant. Dat houdt alle straling weg van mijn hoofd of borst en laat geluid prima door.

  1 likes
  • Hallo Antonio,

   Hoe kom je dan aan dat fliphoesje met fijnmazig kopergaas? Heb je dat ergens gekocht en zo ja: waar?

   Ben heel benieuwd!

   Groet en alvast dank!

   0 likes
 11. @ Frederic Vanden Poel

  Ergggg met je eens!
  Hoop dat Fazup hierop in gaat en je een sticker toestuurt! Als ze achter hun product staan, dan zou dit geen probleem zijn denk ik aangezien het dan heel wat twijfels weg zou nemen bij potentiele klanten (blijkt wel dat veel mensen skeptisch zijn tegenover deze sticker).
  Je lijkt me de perfecte persoon voor ze.. Iemand die het EN voelt EN kan nameten. Hoor ik iemand zeggen: win – win?

  Fazup: Stuur deze man een sticker. Geef er 1 gratis weg en verkoop er potentieel vele extra.

  1 likes
 12. [quote name=”Klinkt Beter”]Ik heb zelf een Gigahertz Solutions meter zoals in de onderste video, maar dan de HF35C met een net iets andere antenne. Die gebruiken we zelf voor onderzoek naar wi-fi en straling en de invloed op hifi apparatuur.

  Als de straling verdwijnt dankzij zo’n sticker, hoe kan dan nog eens GSM gesprek tot stand komen? Zeker als je ver van de mast zit of met reeds een slecht bereik.

  Dat het line of sight met een GSM mast zal blijven werken is logisch: als de enige hindernis lucht is, heb je zeer weinig vermogen nodig.

  Zelf plak ik orgonite op mijn GSM, en mijn huis ligt vol met orgonite, nabij planten, op mijn high-end 432 Hz hifi set (zie 432evo.be) … dat neemt de biologische neveneffecten van straling grotendeels weg.[/quote]

  Klinkt beter… Is die site van jou?
  hoe kan ik contact opnemen met je?
  Waar heb je bijv die orgonite vandaan die je op je gsm kunt toepassen?

  0 likes
 13. zelf orgonite maken zie http://www.orgonite.info/
  praktische handleidingen voor chembusters enz.

  0 likes
 14. Het enige wat echt helpt tegen die (gepulseerde, digitale) elektromagnetische straling is om zelf in een koperen doos te gaan zitten die ook nog eens verbonden is met enige meters koperpijp die in de grond tot in het grondwater is geslagen; een kooi van Faraday. Alle andere oplossingen helpen echt niet. Er zijn geen materialen of technieken die de straling kunnen absorberen. Als die er wel waren dan zou je niet meer kunnen bellen. Simpelste oplossing: weg met de draadloze troep of op zijn minst weer terug naar analoge technieken. De schade ontstaat door het digitale, gepulseerde karakter van de gebruikte em-straling.

  0 likes
 15. Door de sticker wordt het antennepatroon veranderd. De maximale richting waarin het apparaat uitzendt wordt dus anders.
  Op de video is de plaats van het meetapparaat het zelfde, …. geen wonder dat je dan minder meet.
  Ik beschouw zo’n sticker nog steeds als geldklopperij bij de mensen met een mindere kennis op dit gebied! Het grootste risico zit meestal aan de nutteloze informatie die met de mobiele telefoon wordt uitgewisseld.

  0 likes
 16. Onzin.

  Absorptie van de straling geeft minder ontvangst/zendvermogen en maakt dat de mobiel juist sterker gaat zenden.

  Werkt dus averechts.

  0 likes
 17. @ Klinkt beter
  Goed idee!
  Als je dit zou testen mag je dit vast plaatsen op deze site. Laatst stond er al een soortgelijk artikel over plantjes in de buurt van een modem. Mensen reageerden hier om verschillende redenen negatief op. Ik denk dat het inderdaad beter is dit soort dingen zelf te testen en te delen online dan alleen maar af te kraken zonder het tegendeel te bewijzen oid.

  Als je dit gaat testen ben ik in ieder geval al 1 persoon die dat artikel met veel interesse gaat lezen!

  0 likes
 18. Mijn vader maakt ook dat soort dingen maar dan zijn t kleine kaartjes. Hij is homeopaat van beroep en werkt met de MARS3. Dat apparaat werkt met ”het veld”.

  0 likes
 19. [quote name=”paul veenstra”]Onzin.

  Absorptie van de straling geeft minder ontvangst/zendvermogen en maakt dat de mobiel juist sterker gaat zenden.

  Werkt dus averechts.[/quote]
  Klopt.
  Zodra een bij een gsm toestel de ontvangst minder wordt, zal her automatisch naar een hoger vermogen gaan.
  Ik heb bij de Kpn dit soort toestellen gerepareerd en weet dus uit praktijkervaring dat het klopt wat je zegt.Bij een maximale ontvangst sterkte zend het toestel met een vermogen van 0,05 of 0,1 W, bij een zwakke ontvangst kan dat zelfs oplopen tot 3 a 5 Watt.Dit houdt dus ook in de de accu veel sneller leeg raakt dan bij een optimale ontvangst.Dit soort stickers is trouwens niet nieuw, al 8 jaar geleden waren dit soort stickers in de handel.Herhaaldelijk klanten aan de balie moeten helpen die klachten over slechte bereikbaarheid hadden, en dat de accu snel leegraakte, dit soort stickers bleek dan de oorzaak van de klachten te zijn.
  Gewoon zo min mogelijk mobiel bellen heeft meer effect dan met allerlei stickers te experimenteren. Niet ieder toestel heeft de interne antenne op dezelfde plaats gemonteerd, dat kan van merk tot merk sterk uiteenlopen.In het meest ongunstigste geval kan het stralingsveld dusdanig verbogen worden dat er staande golven in de zendantenne optreden die elkaar kunnen versterken en richting het hoofd gereflecteerd worden, dus de boel alleen maar verergeren.

  0 likes
 20. [quote name=”Waarom”]Waarom moeilijk doen, gewoon niet mobiel bellen.
  Ik ben nu sinds een tijdje mobielloos. Heerlijk om weer onbereikbaar te zijn.[/quote]
  Ik denk dat je nog gelijk hebt ook. Zo’n mobiel geeft eigenlijk ook heel veel onnodige onrust, omdat je altijd maar lastiggevallen kunt worden. Ik heb alleen een heel goedkoop maandabonnement van €12 (150 minuten bellen plus onbeperkt data),dus ik spaar nauwelijks wat uit als ik me aaiphone wegdoet. Ik kan ook me email checken op de aaiphone, en er zit ook een routeplanner/ flitsmelder voor in de auto. Dus ja, ik gooi dan wel erg veel weg voor die €12 per maand…

  0 likes
 21. Hetzelfde bereik je met een stukje aluminiumfolie. Werkt ook als kooi van Faraday. Nog beter is de folie aan aarde/ massa van de GSM te verbinden. Maar dat is voor veel mensen te moeilijk.

  Tenzij de sticker hooguit een paar dubbeltjes kost is sprake van geldklopperij. En inderdaad; het bereik van je GSM loopt door dit soort maatregelen terug. En ik weet het, want ik heb hoogfrequent techniek gestudeerd.

  0 likes
 22. [quote name=”Guusje”][quote name=”Waarom”]Waarom moeilijk doen, gewoon niet mobiel bellen.
  Ik ben nu sinds een tijdje mobielloos. Heerlijk om weer onbereikbaar te zijn.[/quote]
  Ik denk dat je nog gelijk hebt ook. Zo’n mobiel geeft eigenlijk ook heel veel onnodige onrust, omdat je altijd maar lastiggevallen kunt worden. Ik heb alleen een heel goedkoop maandabonnement van €12 (150 minuten bellen plus onbeperkt data),dus ik spaar nauwelijks wat uit als ik me aaiphone wegdoet. Ik kan ook me email checken op de aaiphone, en er zit ook een routeplanner/ flitsmelder voor in de auto. Dus ja, ik gooi dan wel erg veel weg voor die €12 per maand…[/quote]
  Email checken kan ook als je thuis komt, waarom op elk moment van de dag?
  Routeplanner? Ik heb van die papieren kaarten en anders lees ik de borden wel.
  Flitsmelder? Waarom te hard rijden, heb je haast? Gewoon op tijd vertrekken.
  Nog een fijne kerst trouwens!!! Allemaal!!!

  0 likes
 23. Aanvulling. Inderdaad gaat het zendvermogen omhoog bij een “afgeplakte” GSM. Dat neemt niet weg dat de methode effectief is want ook grotere vermogen kan je afschermen. De batterij gaat idd wel sneller leeg maar dat gebeurt toch al omdat het GSM bereik binnen in huis en in buitengebieden vaak laag is.

  0 likes
 24. inderdaad , gewoon de gsm af,
  we kunnen ECHT zonder hoor !
  Laat de rest maar als zombies met de gsm in de hand een ganse dag turen en smsen.
  Ik doe niet meer mee.

  0 likes
 25. 4 keer minder straling, nu zijn we ineens goed bezig ofzo? Gooi die rommel toch weg.

  Mensen met maandabonnement voor mobiel bellen stimuleren alleen maar de telecomindustrie voor het aanleggen van nog meer zooi. Als je dan al belt, doe het dan alleen in noodgevallen en neem een prepaid telefoon, zo stimuleer je de telecomindustrie bijna niet en zal deze het loodje leggen.

  De LTE masten bijv. deze komen er nu aan, de dekking moet nog beter worden en dus zijn er meer masten nodig.

  0 likes
 26. @ Antonio:
  Heb je dat hoesje zelf gemaakt of zo ergens kunnen kopen and if so.. waar? 🙂

  @ Iedereen
  Ik las trouwens dat het bedrijf beweert dat alleen de inactieve antennestraling afgeschermd wordt… Of dat waar is weet ik niet.

  Ik zou het niet erg vinden als iemand dit allemaal na zou meten ooit. De ene sticker is de andere niet lijkt me.

  Trouwens.. Als je de vliegtuigmodus van je toestel aanzet… Betekent dit dat je gsm op dat moment een veredelde rekenmachine is waaruit 0% straling meer komt of zie ik dit verkeerd?

  En kan iemand me vertellen of ik mezelf helemaal bescherm als ik bijv een gsmhoesje maak met daarin verwerkt bijv aluminiumfolie rondom. Stel je doet dit en je haalt je gsm uit je hoesje, dan word er eerst weer naar verbindingen gezocht terwijl je je toestel in je hand hebt. Is deze straling hoger op het moment van verbinding zoeken?

  En nog een vraag.. Stel je gebruikt net als antonio een koper gaasje aan de voorkant van je gsm tijdens het bellen. Dit gaasje loopt niet rondom je toestel, want dan zou je je verbinding verliezen, maar alleen aan de voorkant. Houd dit gaasje dan inderdaad nog steeds straling tegen aan je scherm-kant of werkt dit alleen bij een complete afscherming zoals bij de kooi van Faraday?

  Dat was het voorlopig geloof ik 🙂
  Gaarne uw reacties.

  0 likes
 27. Hallo.

  Dank u voor dit artikel op Niburu waarmee de Fazup-oplossing in Nederland ontdekt kan worden.
  We wensen te reageren op de vele critici die alleen maar ongegronde ideeën of veronderstellingen opperen.
  De Fazup- patch werkt echt zoals blijkt uit de SAR-tests die uitgevoerd zijn in een geaccrediteerd laboratorium en de video’s van de metingen van elektromagnetische velden.
  Natuurlijk behoudt de mobiele telefoon een zeer goede ontvangst en communicatie, wat het sterk punt van onze technologie is. Wij verkopen veel producten en wij zouden er geen meer van verkopen als de mobiele telefoon geen ontvangst meer zou hebben.
  Fazup werkt als een regulator van het mobiel vermogen, vooral op 2G-frequenties die de kracht ervan heel slecht regelen en de telefoon meer dan nodig laten stralen (80% van al het telefoonverkeer gebeurt op 2G). Bij 3G is er veel minder stralingsblootstelling, omdat de vermogensregeling zeer goed is. 3G is kwetsbaar en gesprekken worden op 2G gezet, zodra de 3G-ontvangst verzwakt. Fazup werkt ook op 3G en 4G.
  De theorie van de aluminiumfolie is gebaseerd op een bekend maar heel beperkt principe. Hebt u het al gemeten om het te bevestigen? Het is zeker van niet, omdat wij het gemeten hebben door middel van SAR-tests en metingen van elektromagnetische velden in een geaccrediteerd laboratorium, alsook van munten en metalen patches van concurrenten. Als de antenne wordt bedekt met een stuk aluminium is er een reductie van het veld en de SAR, maar veel minder dan met Fazup. Als u de achterkant van de mobiele telefoon volledig bedekt, is de reductie sterk, maar verliest u het netwerk.

  Degenen die beweren dat de telefoon met Fazup meer stralen uitzendt, is niet bang zich belachelijk te maken. Uit de SAR-tests en de metingen van elektromagnetische velden in een laboratorium en op een echt netwerk blijkt dat de hoeveelheid van de ontvangen en door het hoofd of lichaam geabsorbeerde stralen sterk verminderd is.

  0 likes
 28. Het gebruik van een koptelefoon is geen effectieve oplossing omdat de oortjes afstralen in het binnenste van de oren, nog dichter bij de hersenen (https://www.youtube.com/watch?v=2Kz0vTWE4ag ) en het lichaam altijd blootgesteld is, als men de mobiele telefoon op zichzelf houdt. Fabrikanten raden dus een afstand tussen het lichaam en de mobiele telefoon aan (SAR-lichaam, zie de opmerking op uw mobiele telefoon).
  Minder dan 10% van de mensen gebruikt geregeld een koptelefoon, ook al staat dat centraal in alle aanbevelingen en wordt die meegeleverd bij alle mobiele telefoons.
  Fazup is tot nu toe het beste wetenschappelijk aangetoond alternatief om het voorzorgsprincipe op een eenvoudige manier toe te passen.
  Wij raden aan ter aanvulling nog een koptelefoon te gebruiken om nog meer blootstelling te beperken.
  Tot slot krijgen we tal van getuigenissen van klanten die niet langer hoofdpijn, tinnitus en verschillende kwaaltjes ten gevolge van het gebruik van hun mobiele telefoon hebben, omdat ze Fazup gebruiken.
  Wij hebben na de publicatie van dit artikel bestellingen ontvangen en vragen aan deze nieuwe gebruikers vriendelijk hun mening te geven na 2 of 3 weken gebruik.

  We zouden het ook waarderen als u alle ongegronde en beledigende beweringen voor zich houdt. Door op die manier voor verwarring te zorgen verleent u geen dienst aan diegenen die hun blootstelling aan hun mobiele telefoon wensen te beperken.
  Ons bedrijf en onze persoonlijke belangen hebben geen enkel belang ten opzichte van het voordeel dat we aan het grootste aantal mensen kunnen verstrekken.
  Wie een beetje moediger is, hoeft alleen een product te testen en aan te bevelen. Wij krijgen uw commentaar met plezier.

  Groeten en fijne feestdagen.

  0 likes
 29. U heeft vast wel een wetenschappelijke rapport HOE dit stickertje werkt.

  U heeft vast wel een wetenschappelijke test DAT dit stickertje werkt.

  Maar van beiden is niets op uw website te vinden en ik denk dat ik niet bij de peer-reviewed bladen hoef te gaan zoeken, toch?

  [quote name=”Fazup”]Hallo.

  … Uit de SAR-tests en de metingen van elektromagnetische velden in een laboratorium en op een echt netwerk blijkt dat de hoeveelheid van de ontvangen en door het hoofd of lichaam geabsorbeerde stralen sterk verminderd is.[/quote]

  0 likes
 30. @ #25 Fazup 27-12-2013 13:48
  Het schermen met SAR-tests die uitgevoerd zijn in een geaccrediteerd laboratorium en de getoonde video’s van deze veldsterkte metingen maken op mij geen enkele indruk.
  Ik zou eerlijker vinden als de fabrikant een video laat zien waarin rondom (3D) het te testen apparaat, voorzien van een sticker of hoesje, de veldsterkte wordt gemeten. Dan pas kan ik het controleren …. geaccrediteerd of niet!

  0 likes
 31. [quote name=”Marc”]@ Antonio:
  Heb je dat hoesje zelf gemaakt of zo ergens kunnen kopen and if so.. waar? 🙂

  Ik zou het niet erg vinden als iemand dit allemaal na zou meten ooit. De ene sticker is de andere niet lijkt me.

  En nog een vraag.. Stel je gebruikt net als antonio een koper gaasje aan de voorkant van je gsm tijdens het bellen. Dit gaasje loopt niet rondom je toestel, want dan zou je je verbinding verliezen, maar alleen aan de voorkant. Houd dit gaasje dan inderdaad nog steeds straling tegen aan je scherm-kant of werkt dit alleen bij een complete afscherming zoals bij de kooi van Faraday?

  Dat was het voorlopig geloof ik 🙂
  Gaarne uw reacties.[/quote]

  Beste Marc, bedankt voor je belanstelling, het hoesje heb ik zelf gemaakt, fijnmazig metaalgaas is makkelijk verkrijgbaar. Ik heb het nooit nagemeten, dus garanties of cijfers kan ik niet geven; het lijkt me overignes wel interessant om te doen.

  0 likes
 32. Hallo,

  Heeft er al iemand ervaringen met dit product? Ik kan namelijk helemaal niets vinden op internet qua ervaringsverhalen o.i.d. Wellicht dat het nog te nieuw is daarvoor?

  0 likes
 33. Frederic Vanden Poel

  Voor mij blijft het verhaal tegenstrijdig, zeker als ze gaan beweren dat de gesprekskwaliteit niet omlaag gaat. Het is én reductie van straling én reductie van zendvermogen, maar niet één van de beide.

  Immers, als de straling met 90% afneemt, wat je kan zien in de video met de gigahertz solutions meter (ik heb zelf zo’n meter dus ik weet waarover ik spreek ….), dan daalt het effectief zendvermogen met zo’n 10dB. Technisch: de ERP of Effective radiated power gaat met 10dB omlaag.

  En “radiated” staat voor “bestraald”, dus straling.

  Die 10dB demping zorgt er wel voor dat wanneer de ontvangst al niet ideaal is, de mast jou ook met een factor 10 minder hard “hoort”. Als het zonder sticker al kantje boordje was, dan is het met deze sticker helemaal problematisch.

  Ter vergelijk: stel eens een Wi-Fi access point in zodat je in een bepaalde plaats net ontvangst hebt (bvb 1 streepje in de signaalsterkte); zet dan het zendvermogen 10dB lager = bye bye Wi-Fi ontvangst. Ik spreek uit ervaring.

  Een GSM die dan bvb een piekvermogen van 2 Watt heeft, kan dan nog maximaal pieken op 200mWatt met zo’n Fazup sticker, ongeveer twee a driemaal maal de sterkte van een Wi-Fi access point (de meeste staan rond de 70mWatt standaard ingesteld).

  En met 200mWatt geraak je niet erg ver … stel maar eens een Linksys WRT54G Wi-FI router in op 200mWatt en kijk hoever je de access point kan zien. Dat valt dik tegen …

  Dus dat het bereik en de gesprekskwaliteit er niet onder lijden is een broodje aap verhaal. Wie iets afweet van hoogfrequent techniek kan dit enkel beamen.

  0 likes
 34. @ Frederic Vanden Poel

  Zelf zeggen ze dat alleen de inactieve straling word geblokkeerd. Ik heb er verder geen verstand van, maar als dat waar is dan lijkt me dat geen invloed hebben op de ontvangst of op het zendvermogen. ALS dit theoretisch mogelijk zou zijn, dan denk ik dat we onszelf een gunst doen om het niet bij voorbaat af te schrijven als onzin. Meten is in dat geval weten.. toch?

  0 likes
 35. Frederic Vanden Poel

  Ik heb zelf al diverse van die patches getest en nagemeten. Ik heb zelf last van straling en kon blind zeggen wanneer bvb een coyote radarverklikker met het GSM netwerk communiceert. Dat irriteerde me zodanig dat ik steeds uitriep: nu is hij weer aan ‘t stralen en 2 seconden later zag ik dan de status update op m’n scherm.

  Heb er destijds een sticker van een ander merk op geplakt, de straling ging niet weg, maar het werd eerder diffuus, ik kon niet meer exact aanvoelen wanneer het ding wel en niet straalde. Maar het ijl gevoel die straling veroorzaakt is niet weg, hooguit minder. Zelfde met orgone.

  De zaken die ik getest heb namen de straling NIET weg, je kan dat met de stralingsmeter nameten. Ze maken hooguit de niet thermische effecten van gepulste straling meer draagbaar. Ze hebben dus geen invloed op het werkingsprincipe van de GSM.

  Als een sticker effectief de straling wel wegneemt zoals Fazup claimed, dan beïnvloed je ook het werkingsprincipe van de GSM.

  En sorry, inactieve straling is onzin. Een GSM communiceert met het netwerk of niet, er is niks tussen.

  Fabrikant mag me uiteraard wel zo’n sticker opsturen dan wil ik het gratis nameten, dan is de boel peer reviewed. Nu is het 1 studie, die van hen, en om wetenschappelijk te zijn, moet het dupliceerbaar zijn.

  Als het echt werkt hebben ze niks te verliezen. Ons adres staat op klinktbeter.be

  0 likes
 36. [quote name=”Frederic Vanden Poel”] Ik heb zelf last van straling en kon blind zeggen wanneer bvb een coyote radarverklikker met het GSM netwerk communiceert. Dat irriteerde me zodanig dat ik steeds uitriep: nu is hij weer aan ‘t stralen en 2 seconden later zag ik dan de status update op m’n scherm.
  [/quote]

  Als u echt straling kunt voelen dan zou u eens in contact met Skepp.be of Skepsis.nl moeten treden. Die zouden dat graag eens testen.

  0 likes
 37. [quote name=”Frank”][quote name=”Frederic Vanden Poel”] Ik heb zelf last van straling en kon blind zeggen wanneer bvb een coyote radarverklikker met het GSM netwerk communiceert. Dat irriteerde me zodanig dat ik steeds uitriep: nu is hij weer aan ‘t stralen en 2 seconden later zag ik dan de status update op m’n scherm.
  [/quote]

  Als u echt straling kunt voelen dan zou u eens in contact met Skepp.be of Skepsis.nl moeten treden. Die zouden dat graag eens testen.[/quote]

  Dan weet je bij voorbaat de uitkomst al.

  0 likes
 38. [quote name=”Abel”][quote name=”Frank”][quote name=”Frederic Vanden Poel”] Ik heb zelf last van straling en kon blind zeggen wanneer bvb een coyote radarverklikker met het GSM netwerk communiceert. Dat irriteerde me zodanig dat ik steeds uitriep: nu is hij weer aan ‘t stralen en 2 seconden later zag ik dan de status update op m’n scherm.
  [/quote]

  Als u echt straling kunt voelen dan zou u eens in contact met Skepp.be of Skepsis.nl moeten treden. Die zouden dat graag eens testen.[/quote]

  Dan weet je bij voorbaat de uitkomst al.[/quote]

  Als u echt bij voorbaat de uitkomst al weet dan zou u eens in contact met Skepp.be of Skepsis.nl moeten treden. Die zouden dat graag eens testen.

  0 likes
 39. Frederic Vanden Poel

  Heb het ooit eens gedaan bij een andere producent van zo’n sticker … heeft me gewoon eentje opgestuurd en heb mijn bevindingen teruggestuurd:

  http://www.penta-power.com/index.php?page=tags&product=pppt&l=nl

  Dus Fazup: stuur maar op, ons adres staat op klinktbeter.be

  En skepp … dat is puur tijdverlies.

  Die oogkleppers hebben geen interesse in hun wereldbeeld te upgraden, enkel status quo te behouden dat het niet bestaat, dat het ingebeeld is, … die geloven echt nog in dat achterlijk model van een zak zout water dat ons brein moet voorstellen, en daar meten ze dan de opwarming van.

  Dat is dus neponderzoek gezien thermische effecten bullshit zijn. Ga maar eens in een sauna zitten of loop eens in volle zon rond de middag in een tropisch land, de hoeveelheid warmte die dan instraalt op je hoofd is een veelvoud van die 2 Watt die een GSM kan stralen. En daar krijg je geen kanker van.

  Waar moet je dan wel onderzoek naar doen ? De niet thermische effecten. De invloed van de pulstrein van die GSM straling op het zenuwstelsel, het verhogen van de ruisvloer van de celcommunicatie en bijhorende cellstress. Er zijn zelfs pattenten waaruit blijkt dat je met microgolfstraling iemand op afstand gewoon kan hypnotiseren zonder dat die persoon het door heeft. Modulatie dicht tegen de typische tinnitis van veel mensen, dus valt niet op. Tinnitis = hogere ruisvloer. Dus als dat al ons brein kan beïnvloeden, laat staan wat een GSM kan doen.

  Echt onderzoek zoals bvb BioInitiative Report

  Er zijn zelfs mensen die kanker hebben gekregen van een skepp onderzoek om te proberen achterhalen of ze straling konden voelen. Zie de film frequency beings of resonance, zeer goed onderbouwd.

  0 likes
 40. [quote name=”Frederic Vanden Poel”]

  En skepp … dat is puur tijdverlies.

  [/quote]

  Er zijn 2 kanten aan het verhaal. Enerzijds effecten van electromagnetische straling, anderzijds mensen die electromagnetische straling zouden kunnen voelen.

  Als alleen al dat laatste bewezen zou kunnen worden zou dat revolutionair zijn.

  En als u het al bij geringe belasting voelt dan moet dat toch zonder gevaar aantoonbaar zijn?

  0 likes
 41. [quote name=”Frank”][quote name=”Frederic Vanden Poel”]

  En skepp … dat is puur tijdverlies.

  [/quote]

  Er zijn 2 kanten aan het verhaal. Enerzijds effecten van electromagnetische straling, anderzijds mensen die electromagnetische straling zouden kunnen voelen.

  Als alleen al dat laatste bewezen zou kunnen worden zou dat revolutionair zijn.

  En als u het al bij geringe belasting voelt dan moet dat toch zonder gevaar aantoonbaar zijn?[/quote]
  En wat schieten wij er mee op als Skepsis kan aantonen dat mensen Wel of NIET straling kunnen voelen?

  Ik heb niets tegen skepsis , maar niet alles kan skepsis ontkrachten.

  De cynische uitstraling van deze houding is trouwens heel goed te voelen

  0 likes
 42. @ Edwin

  [/quote]
  En wat schieten wij er mee op als Skepsis kan aantonen dat mensen Wel of NIET straling kunnen voelen?
  [/quote]

  De gangbare opvatting is nu dat men de meeste straling zoals die van mobieltjes helemaal niet kan voelen.

  Als bewezen kan worden dat Frederic Vanden Poel dat blindelings aanvoelt zou dat een revolutie zijn en heel wat op zijn kop gooien.

  0 likes
 43. Frederic Vanden Poel

  Net mailtje gekregen van de fabrikant, gaan ons enkele stickers opsturen.

  Gaan we uiteraard testen en nameten. Dat nameten is al nuttig gebleken om spontane authentieke waarnemingen te toetsen. Er zijn wel meer dingen dan Coyote’s die me kunnen storen.

  Enkele maanden terug vroeg mijn webhoster om eens een scriptje te developen voor zijn open source slimme meter. Ding mee, met drie meetklemmen erbij. Die meter straalde zo hard dat ik onmogelijk in dezelfde ruimte kon blijven.

  Bij de meting waren de waardes hallucinant: op 1m werd de BioInitiative norm overschreven.

  Zie

  http://www.youtube.com/watch?v=U2gwoihEP-g

  0 likes
 44. Frederic Vanden Poel

  Deze ochtend de fazup sticker binnengekregen. Net gemeten met de stralingsmeter. Waar je de sticker plaatst is kritisch, je kan hem dus bvb bij een Samsung Galaxy S2 niet bovenaan kleven. Er wordt voor elk type phone een mal meegeleverd, en bij de S2 is dat dus onderaan nabij de microfoon waar je hem plakt. Voor de S2 gebruik ik de mal van de S3. Met de stralingsmeter kan je exact de plek vinden waar de reductie het sterkst is.

  Eerst zag ik immers geen reductie in straling.

  Met de sticker op de juiste plek zakt de RMS straling (gemiddelde waarde) tot minstens de helft tot 1/3.

  Op de piekmeting is het verschil groter, daar is het verschil met fazup binnen het meetbaar bereik en zonder, ver erboven. Daarom gebruiken ze in hun video’s tussen de antenne en hun meter een extra weerstand.

  Dat deze tweak de hoeveelheid straling doet zakken is dus bevestigd. Hoe de invloed is op de gesprekskwaliteit valt nog te bezien.

  Als ik nog eens tijd teveel heb zal ik eens een video maken van de testopstelling.

  Opmerkelijk bij de S2 is dat de straling ook verder wordt gereduceerd als je de sticker ongeveer 1cm hoger houdt ipv vlak op de achterkant van het toestel. Dat is eigenlijk logisch, gezien net onder die plek de batterij zit, en deze deels de werking van de sticker teniet doet.

  Hoe hoger de fazup, hoe meer van de RF door de sticker wordt “gevangen”.

  0 likes
 45. Frederic Vanden Poel

  Fazup 1e nameting video

  Fazup opnieuw gemeten met een Galaxy GIO en HF35C, op einde van experiment na het correct vinden van de ideale locatie zie je de meter droppen naar rond de 400 a 500 microwatt per vierkante meter, en de GSM compenseert het zendvermogen terug naar 700 µW/m2, maar dit is WEL minstens een derde van de meetbare bovengrens, en de werkelijke straling zonder patch zit dus nog een eind boven de 2000µWatt/m2 bovengrens.

  Dus ja deze patch werkt indien correct geplaatst.

  0 likes
 46. Heren,
  Dat uitgevoerde onderzoek zegt mij helemaal niets,… in tegendeel zelfs. Door het aanbrengen van materiaal wordt de antenne (voetpunt)impedantie veranderd. En is de aanpassing van zender en antenne verstoord en niet meer optimaal. Dit houdt in dat het (zender)eindtrapje zijn “vermogen” nu niet goed meer kwijt kan in deze veranderde antenne-impedantie. Dit zal tot grotere dissipatie zal leiden. Ergo het eindtrapje van de GSM wordt daardoor zelf warmer. Hoe warmer hoe korter de levensduur en ook geen wonder dat je dan minder meet!!!

  0 likes
 47. Beste heren,

  Mag ik vragen met welke sticker jullie de testen uitvoeren hebben ?

  Op de site van fazup’s zijn er twee soorten – Fazup Silver en Fazup Gold.

  Ik snap overigens het verschil niet aan kwaliteit(prijs wel ;)…

  Groeten,

  0 likes
 48. Frederic Vanden Poel

  Heb een family pack toegestuurd gekregen, dus de zilveren.

  0 likes
 49. @ Frederic Vanden Poel

  Thnx man! Goed bezig! Ook Fazup bedankt voor het verstrekken van die stickers.
  Hoop dat je de ontvangst ook nog getest krijgt. Super bedankt voor het delen van de uitgevoerde tests in ieder geval!

  @ Willem

  Heb je het dan over de levensduur van je telefoon of je accu oid? Uiteindelijk is je eigen levensduur het belangrijkst natuurlijk.

  @ Iedereen

  En steeds in de vliegtuigmodus zetten is dat een werkende optie?

  0 likes
 50. Frederic Vanden Poel

  Officieel is mijn Galaxy S2 niet ondersteund, maar met de meter kan ik wel de exacte plaats vinden waar de sticker de meeste straling onderdrukt. Die ligt eigenlijk nog enkele mm verwijderd van de achterkant. Dus zoals hij nu op de achterkant van mijn S2 zit, is het niet ideaal. Als ik hem op de achterkant van mijn S2 beschermcover plak, zit er meer ruimte tussen en kan de Fazup nog beter zijn werk doen.

  Fazup komt nog met een oplossing hiervoor (voor modellen die nog niet officieel ondersteund zijn).

  Dus ontvangst is niet verslechterd en ik voel nog steeds wel de straling, maar dan iets minder.

  Heb de fazup ook getest met een Galaxy GIO.

  Enerzijds neemt de fazup straling weg, anderzijds heb ik nog een orgonise africa “minishield” die de straling transformeert. Dat kan je helaas niet meten of amper met een stralingsmeter, maar hooggevoelige mensen kunnen wel het effect van orgonite waarnemen.

  Zet orgonite maar eens naast waterkers en je scheuten worden veel hoger. Planten die harder gaan groeien. Net het omgekeerde effect van de WiFi experimenten met waterkers waarbij waterkers niet wou ontkiemen naast een access point.

  En voor de skeppers: we hebben destijds water ingevroren nabij orgonite, en zonder orgonite. We verkrijgen exact het soort beïnvloeding op water zoals Dr Emoto heeft gevonden. Beïnvloeding van water zonder fysiek contact, en zonder toevoeging van energie met passieve devices … straf.

  We hebben cd-spelers met en zonder orgonite nagemeten. Verschillen wetenschappelijk aantoonbaar met audiodiffmaker 🙂

  Met orgonite onstaat er een vortexpatroon in het ijs, zonder orgonite zie je geen patroon.

  Zei daar iemand dat water geen geheugen kon hebben …. tijd om je wereldbeeld te upgraden.

  0 likes
 51. Reactie op @ Willem
  “Heb je het dan over de levensduur van je telefoon of je accu oid? Uiteindelijk is je eigen levensduur het belangrijkst natuurlijk.”
  De levensduur van de telefoon (het zender eindtrapje).

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronavaccin

Nederland zegt massaal NEE tegen coronavaccin: 80 procent laat zich NIET inenten

Als er een coronavaccin is, willen 6 ...

pieter omtzigt

‘Pieter Omtzigt lag te ver voor. Dus verklaart het CDA-bestuur de stemming ongeldig’

Wie wordt de nieuwe lijsttrekker van het ...