Binnenland

Deze 12 ‘oorlogshitsende’ partijen steunen het ‘naziregime’ in Oekraïne

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Twaalf politieke partijen hebben een steunverklaring aan Oekraïne opgesteld. “Al 365 dagen lang begaan Russische troepen ongekende gruwelijkheden en oorlogsmisdaden tegen onschuldige Oekraïense burgers, met vele doden en miljoenen vluchtelingen tot gevolg,” schrijven de partijen.

“Het is een cynische, criminele en zinloze oorlog, die tegelijk het kantelpunt is in onze geschiedenis,” beweren ze. “Omwille van de vrijheid van Oekraïne en van Europa als geheel, is het aan ons om verenigd achter Oekraïne te blijven staan. Slava Ukraini!

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Wij zullen zij-aan-zij met de Oekraïners blijven staan. Politiek, economisch en militair. Nu, en voor zo lang als nodig,” schrijven Volt, Partij voor de Dieren, GroenLinks, ChristenUnie, SP, CDA, JA21, Denk, PvdA, SGP, D66 en VVD.

Voorheen pacifistische partijen

De steunverklaring leidt tot de nodige kritiek. Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons merkt op: “Ik zie er allemaal voorheen pacifistische partijen tussen staan.”

“Politieke steun? Het bewijs dat de politiek niet het volk vertegenwoordigt. De grote meerderheid wil niks met de oorlog te maken hebben,” twittert Willem Engel.

Rechtsfilosoof en oud-politicus Paul Cliteur reageert: “Zij-aan-zij staan bij het tekenen van dit soort verklaringen is makkelijk, maar in een jarenlange oorlog worden betrokken en je kinderen uitsturen om zich te laten afschieten is iets anders. Denk na over een diplomatieke oplossing voor een cultureel diep verdeeld land.”

Historische fouten

“De 12 historische fouten. We moeten vrede, geen oorlog,” vindt privacyexpert Bas Filippini.

FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff trekt fel van leer. “Dit maakt het weer glashelder. De oorlogshitsers die het naziregime in Oekraïne steunen, hangen het nog een keer aan de grote klok.”

“Zoals het CDA al zegt: dienstplicht opstarten zodat onze kinderen kunnen sterven voor de nazi’s,” voegt De Graaff toe.

4.9 124 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

197 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

Vladimir Poetin houdt jaarlijkse toespraak voor de Russische algemene vergadering. Nederlands Ondertiteld
https://www.youtube.com/watch?v=9Heicy3tQR0

Tanya
Tanya
1 jaar geleden

Tjonge…SGP ertussen… DÁT valt me erg tegen!

Simon
Simon
1 jaar geleden

Het ergste vind ik nog dat JA21, DENK en SGP er bij zitten. SGP nog het allerergste eigenlijk. Vredelievende Christenen en Gereformeerden kunnen nergens meer heen. Men had het over vredesbesprekingen moeten hebben. Wat een blunder.

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

zoals bij de truckersprotesten in Canada de bankrekeningen werden geblokkeerd, wordt voor dit tuig geen blokkade opgeworpen en zo zie je wie erachter zit, dezelfde geldwisselaars van weleer

Back to top button
197
0
We lezen graag je reactie!x