UFO

Onverklaarbaar spektakel: Het Licht van Hessdalen (video)

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Licht van Hessdalen is een onverklaarbaar lichtspektakel dat zich regelmatig voordoet in de vallei van Hessdalen in de Noorse stad Holtålen.

Al zeker sinds 1940 zijn er vreemde, spookachtige lichteffecten gezien in Hessdalen. Een piek in het aantal waarnemingen ligt tussen december 1981 en de zomer van 1984 toen het spektakel zich 15 tot 20 keer per week voordeed.

Sindsdien nam de activiteit af en wordt het spookachtige licht nog zo’n 10 tot 20 keer per jaar gemeld.

Meerdere lichtbollen

Sinds 1983 zijn wetenschappers onder leiding van Erling Strand op zoek naar een verklaring. In 1998 werd de Hessdalen AMS gebouwd: een volledig automatisch observatorium dat sindsdien elk lichtfenomeen heeft opgenomen. In het Hessdalen EMBLA-programma doen wetenschappers en studenten onderzoek om een verklaring te vinden.

Het licht beweegt zich door de lucht en boven het aardoppervlak tegen een snelheid van ongeveer 300 meter per seconde. Meestal zijn er meerdere lichtbollen te zien die elkaar lijken te volgen. Men zou kunnen zeggen dat de lichtbollen met elkaar verbonden zijn middels een onzichtbaar touw.

Wanneer het licht de grond raakt laat het daar sporen na. Het licht wordt dan niet geabsorbeerd in de grond, maar zal op zeker ogenblik terugschieten in de lucht. Men heeft monsters genomen van de grondsporen en de directe omgeving.

Intelligente manier

Uit analyse is gebleken dat het licht niet uitermate warm of koud is want de structuur van het zand bleef ongewijzigd. Opmerkelijk is wel dat de bacteriën in het ‘aangetaste’ zand dood waren in tegenstelling tot in het nabijgelegen zand. Ook wanneer het licht sneeuw raakt is deze niet gesmolten of bevroren. Wel is het duidelijk dat ‘iets’ de sneeuw heeft geraakt aangezien er een visueel patroon verschijnt dat niet voorkomt in de nabije omgeving.

Ook de sneeuw werd onderzocht en men kwam opnieuw tot de conclusie dat bacteriën in de ‘aangetaste’ sneeuw werden gedood. Mensen die het licht met eigen ogen hebben gezien zijn van mening dat het op een ‘intelligente manier’ beweegt.

{qtube vid:=sNObDdZPsY8}

Bron: YouTube

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ronald Abelskamp
Ronald Abelskamp
8 jaren geleden

Ja hoor, uit de lucht..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x