Gezondheid

Deze kruiden zijn goed voor je gezondheid

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is algemeen bekend dat kruiden goed voor je zijn. Zo kunnen ze een kalmerend effect hebben, stress verminderen of voor een heldere geest zorgen. Ken je de gezondheidsvoordelen van deze kruiden al? Je zou ze vaker moeten toevoegen aan je maaltijd want ze hebben een positieve invloed op je gezondheid.

Kurkuma

Door de eeuwen heen gebruikten Ayurvedische artsen kurkuma om ademhalingsproblemen te behandelen. Uit studies is gebleken dat kurkuma helpt de longen te beschermen tegen irriterende en verontreinigende stoffen of stoffen die voor infecties kunnen zorgen, zoals sigarettenrook, uitlaatgassen en virussen. Kurkuma onderdrukt het eiwit NF-κB, wat infecties en slijm in de luchtwegen veroorzaakt. Je kunt het combineren met vette oliën en zwarte peper zodat het kruid beter in het lichaam kan worden opgenomen. Twee tot drie eetlepels tot drie keer dag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Rode pepers

Wetenschappers van de Purdue-universiteit in de Amerikaanse staat Indiana kwamen tot de ontdekking dat capsaïcines in rode pepers onze drang naar vette, zoete en zoute voeding vermindert. Wanneer deze capsaïcines onze darmen bereiken, zorgen ze ervoor dat bruin vetweefsel harder gaat werken waardoor calorieën sneller dan gewoonlijk worden verbrand. Tenminste een halve theelepel pepers per portie.

Rozemarijn, kurkuma, galangal

Als je vlees op de barbecue legt ontstaan heterocyclische amines (HCA’s), gifstoffen die in verband worden gebracht met verschillende kankersoorten. Vooral knapperige, aangebrande stukken zitten vol HCA’s. Onderzoekers van de Kansas State University kwamen erachter dat het marineren of inwrijven van hamburgers met rozemarijn de hoeveelheid HCA’s tot 70 procent verminderde en dat een combinatie van de kruiden resulteerde in een vermindering tot 42 procent. De antioxidanten zorgen ervoor dat de gifstoffen zich minder gemakkelijk kunnen vormen. Gebruik geen zoete sauzen omdat de hoeveelheid HCA’s door de blootstelling van suiker aan hoge temperaturen kan verdubbelen of verdrievoudigen.

Oregano, kaneel, rozemarijn, kurkuma, kruidnagel en paprika

Na het eten van vet voedsel vormen zich triglyceriden en wordt de ongebruikte glucose opgeslagen als vet. Oregano, kaneel, rozemarijn, kurkuma, kruidnagel en paprika bevatten antioxidanten die de gevoeligheid voor insuline verbeteren, waardoor de schade na een vette maaltijd wordt beperkt. Ongeveer twee theelepels kruiden per portie.

Rozemarijn, pepermunt en kaneel

Men vermoedt dat het gebruik van deze kruiden de ontwikkeling van Alzheimer kan uitstellen of de symptomen ervan kan verzachten. Rozemarijn en pepermunt kunnen het geheugen helpen verbeteren. Deze kruiden bevatten antioxidanten die stress verminderen in bepaalde hersengebieden die worden geassocieerd met geheugen en leervermogen. Stoffen in kaneel kunnen neurale aandoeningen in het brein voorkomen.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jack
Jack
10 jaren geleden

Jullie zijn kamille vergeten. Dat is ook goed tegen o.a. hoofdpijn, buikpijn, verkoudheid en nog vele andere zaken.

pietje
pietje
10 jaren geleden

Binnenkort gaat dat ook allemaal verboden worden net als cannabisolie wacht maar ze grijpen alles aan om ons in die fharmaceutische industrie te laten geloven ! We leven in een wereld die zooooo verrot is dat je niets meer kan geloven ! a.u.b. geloof die mensen niet het is allemaal mooipraterij en bedrog ! Kruiden kunnen ons genezen zoals cannabis maar wat van de industrie komt laat ons alleen maar eerder sterven ! Cannabis is de laatstte 30 jaar verboden geweest door bemiddeling van de fharmaceutische industrie nu is er een opleving omdat wij……….mensen het niet meer pikken !!!! Dus zullen we niet doorgaan met de natuur ????? Ik denk van wel !

dehugden
dehugden
10 jaren geleden

En de bonusvraag nu, waar koop je dit?

dehugden
dehugden
10 jaren geleden

En hoe weet je dat je koopt wat je koopt? Dus dat het geen rommel is.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x