Buitenland

België in de ban van miraculeus oplichtend Mariabeeld

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wallonië is in de ban van wat ze het wonder van Jalhay noemen. In dat plaatsje, in de buurt van Luik, licht een Mariabeeldje elke avond spontaan op. Een wonder, aldus de eigenaars en heel wat mensen die het al aanschouwden. Vooral omdat het beeldje volgens hen ook heelkundige en goddelijke krachten zou hebben.

De Maria van Jalhay, zo wordt ze inmiddels genoemd. Honderden kijklustige pelgrims hebben al een bezoek gebracht aan het dorpje. In de woning van het stel waar het Mariabeeld staat, is het dezer dagen aanschuiven geblazen wanneer de sculptuur oplicht. Woensdagavond kwamen 500 mensen opdagen om het gloeien van het beeldje te kunnen zien. De politie moest zelfs snelheidsbeperkingen instellen om het verkeer niet te laten ontregelen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Donderdag telde burgemeester Michel Fransolet meer dan 1000 geïnteresseerden. Het gehele weekend wordt er nog een grote toestroom van bezoekers verwacht. Uit respect voor de eigenaars wordt gevraagd de bezoekuren tussen 19 en 21 uur te respecteren.

Het bisdom Luik stuurt een priester naar het dorpje voor een diepgaand onderzoek. De kerk wil de feiten officieel niet erkennen, maar in tegenspraak met de boodschap van het evangelie is het oplichten alvast niet, aldus bisschop Jean-Pierre Delville. Het gemeentebestuur vraagt de oprichting van een comité van experts om het fenomeen te onderzoeken.

De krant La Dernière Heure slaagde erin een eigen oplichtende Maria te maken met gietklei en een fluorescerende acryllak. Het effect kwam erg dicht in de buurt van de Maria van Jalhay, aldus de krant. Chemicus Mark Van Der Auweraer van de KU Leuven denkt dat fotoluminescentie de meest waarschijnlijke verklaring is voor het oplichtende beeld.

Ook volgens professor natuurkunde Pasquale Nardone is er niets bijzonders aan het beeldje. Na jarenlang stof en nicotine te hebben vergaard is het onlangs eens afgestoft en ‘werkt’ het nu weer, zo is de gedachte.

[De Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob ter Horst
Rob ter Horst
10 jaren geleden

Leuk, heer pastoor zegt dat het beeldje oplicht, maar er is niks te zien met het licht uit…

simpel
simpel
10 jaren geleden

Voor degenen die vragen hebben over God, het spirituele leven en waar wij eigenlijk vandaan komen! Misschien heeft deze man, Marshall Vian Summers, de antwoorden die jullie zoeken!!!
Gratis ebook life in the Universe: http://www.newmessage.org
http://www.youtube.com/user/MarshallVianSummers
zie ook zijn video: http://www.youtube.com/watch?v=pMiaRxbNWbI

Mescal
Mescal
10 jaren geleden

Belgie is helemaal niet in de ban van dit beeld. Er zijn gewoon enkele goedgelovigen. Er zijn ondertussen al heel wat van die beeldjes opgedoken. Het zijn gewoon lichtgevende beeldjes. Niks bijzonders. Vreemd dat er dan wordt gezegd dat belgie in de ban is van.

Mescal
Mescal
10 jaren geleden

Dat een beeld gewoon groen oplicht valt nochtans zeer makkelijk te verklaren. Het werkt volgens hetzelfde systeem als die groen oplichtende sterren in kinderkamers. Erzijn al heel wat gelijkaardige beelden opgedoken. Allemaal mirakels? Ja, maar alleen als je die bekende techniek als dusdanig beschouwt.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x