Gezondheid

Kinderartsen luiden noodklok over ziekmakende energiedrankjes

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kinderartsen willen dat de verkoop van energiedrankjes aan kinderen onder de 13 jaar wordt verboden. Ze komen steeds vaker kinderen en jongeren tegen die ziek zijn geworden van de drankjes.

Energiedrankjes bevatten veel suiker en cafeïne en vaak nog veel meer stoffen die mogelijk slecht zijn voor kinderen. “Het is troep.” De wetenschappelijke vereniging van Nederlandse Kinderartsen pleitte zondag voor de leeftijdsgrens in het Zapp Weekjournaal van NOS en NTR. Voorzitter Rolf Pelleboer noemde als voorbeeld een meisje bij wie de lever niet goed werkte tot ze stopte met het drinken van energiedrankjes.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Pelleboer, zelf kinderarts, ziet ook veel kinderen die rusteloos zijn en zelfs hartkloppingen krijgen. “Zo’n drankje doet niet wat het zou moeten doen, namelijk energie geven, maar het maakt wel dat je er gejaagd en prikkelbaar van wordt, dat je gaat stuiteren.”

De Vereniging van Frisdranken vindt het overdreven om de drankjes te verbieden, aldus een woordvoerder. “De verantwoordelijkheid ligt vooral bij de ouders, die moeten de drankjes niet kopen voor hun jonge kinderen.”

Energiedrankjes zijn al verboden op veel middelbare scholen, maar kinderen mogen ze in de supermarkt gewoon kopen. Pelleboer roept minister Edith Schippers van Volksgezondheid op het verbod bij wet te regelen. Die ziet dat echter niet zitten, mede omdat op het etiket staat dat het drankje niet geschikt is voor kinderen en zwangere vrouwen.

[Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lyra
Lyra
9 jaren geleden

Ik heb altijd al een soort vermoeden gehad dat mevrouw Schippers lid is van de Vrijmetselaars of andere soortgelijk geheime genootschap. We denken altijd dat het alleen mannen zijn maar vrouwen zitten er ook bij aangesloten en hebben soms hoge graad posities. Het zou me in ieder geval niks verbazen als Schippers bij dat stiekeme kliekje hoort. Maar ja, bewijzen kunnen we het (nog) niet.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Dat ze deze drankjes op de markt hebben gegooid, terwijl ze weten dat het slecht is voor zwangere vrouwen en kinderen, is een onderdeel van Agenda 21.

Frans Wolbert
Frans Wolbert
9 jaren geleden

in de tekst staat; ‘het drankje doet wat het moet doen’ ; en dat is vernietiging van het jonge brein van de kinderen. MAW. niet meer in staat zijn om zelfbewust te handelen en totale slaaf te zijn en te worden van de systemen. wordt toch eens wakker!

exegese
exegese
9 jaren geleden

Als je de codex alimentarius kent en begrijpt dan weet je waarom de mensheid opgezadeld wordt met de groots opgezette verkooppropaganda (ook wel reclame genoemd) om zo veel mogelijk consumptie van giftige rotzooi als Red Bull over ons af te roepen.

Zie onderstaande link voor een duidelijke en uitvoerige uitleg over wat codex alimentarius nou precies inhoudt.

http://www.youtube.com/watch?v=PypTn1MCjJk

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x