Buitenland

Deze Noorse arts werkte 16 jaar in het ziekenhuis dat Hamas zou gebruiken als ‘hoofdkwartier’

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

Hamas gebruikt het grootste ziekenhuis van Gaza als commandocentrum, zo stelt het Israëlische leger. Het Al-Shifa-ziekenhuis zou toegang bieden aan door Hamas gegraven tunnels, waarin terroristen van de groep zich zouden hebben verscholen na de aanval op Israël.

De Noorse arts Mads Gilbert heeft 16 jaar in het ziekenhuis gewerkt en stelt dat er geen bewijs is voor deze bewering. “Wij horen die claims al sinds 2009,” zei hij tegen Democracy Now! “Tot twee keer toe dreigden ze het te bombarderen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Ik heb 16 jaar in hele hectische periodes in het Shifa-ziekenhuis gewerkt,” vervolgde Gilbert. “Ik kon vrij rondlopen, foto’s en video’s maken, ik heb in het ziekenhuis geslapen tijdens bombardementen, ik ben overal geweest.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Geen enkel bewijs

Als er een commandocentrum is, laat het ons dan zien, benadrukte de arts. “Waarom is er na 16 jaar nog geen enkel bewijs?”

Als het een militair commandocentrum was, zou ik er niet werken, want ik houd me aan de Geneefse Conventie, aldus Gilbert, die al decennia in ziekenhuizen in Gaza werkt. In zijn ogen is dit onderdeel van een grootschalige intimidatiecampagne.

Massamoord op burgers

De arts wees erop dat in Gaza elke 10 minuten een kind wordt gedood. In de afgelopen drie weken zijn er volgens hem 3324 Palestijnse kinderen om het leven gekomen. Daarnaast zijn er in Gaza 2062 kinderen vermist.

Gilbert vraagt de Amerikaanse president Biden en vicepresident Harris wat ze in hemelsnaam aan het doen zijn. “Heeft u kinderen? Accepteert u dat het Israëlische leger dat u steunt duizenden kinderen doodt?”

Hij pleit voor een staakt-het-vuren en wil dat de belegering van Gaza wordt opgeheven zodat hulpgoederen de inwoners kunnen bereiken. “Mijn collega’s zijn overwerkt, ze werken al drie weken dag en nacht. Dit moet stoppen. Ik hoef het woord genocide niet te gebruiken, het volstaat om te zeggen dat dit massamoord op burgers is.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.6 140 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
AAr om engeland.
AAr om engeland.
5 maanden geleden

Wat is waarheid ,dat zal zich moeten bewijzen niet aleen door deze verklaring .Dit vraagt om meer ,en wat amerikabetrefd zij stoken het vuur verder op met de h
oop op een oorlog met IRAN ..AMERIKA probeerd de macht zo als het voorheen had te behouden.En vandaar deze oorlogs handelingen ,met de ukraine lukt dat niet echt rusland blijft relaxt .Dus nu proberen ze het in het middenoosten zo als eerder Het is algemeen bekend dat de amerikaanse economie draaid op oorlog en niet anders

realist
realist
5 maanden geleden

Ten eerste, artsen komen nooit in kelders van een ziekenhuis. In de kelders kunnen deuren, achter nep muren bevinden die kunnen leiden naar ondergrondse ruimtes met gangen.16 jaar in het ziekenhuis gewerkt, dat wil niets zeggen over wat er in het geheim gebeurde en de inlichtingendienst van Israël is niet misselijk dus het kan waar zijn dat hamas onder het ziekenhuis een commando centrum heeft, maar het kan ook 1 grote leugen van Israël zijn. Alles is mogelijk in een vieze smerige oorlog.

Matt
Matt
5 maanden geleden

Volgens Netanjahoe zijn het geen kinderen maar uitschot, beesten die geen recht van leven hebben.
Niemand durft hem blijkbaar op die woorden aan te pakken terwijl er volop beelden zijn waarop hij dit verkondigd. hij laat kaarten zie waarop Gaza totaal van de kaart is geveegd en dat is hij nu letterlijk aan het uitvoeren. En dat is hij al jaren van plan.
Wilders is wel erg stil in deze kwestie.

Realistisch
Realistisch
5 maanden geleden

Tis dezelfde manier wat ze toen flikten met andere beschuldigingen , zoals Irak , ongelooflijk veel onschuldige doden , nu óók weer …. genocide planning ….

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x