CoronaMens en Dier

Verpleegkundige Sanne stond aan de basis van de eerste echte coronamars: ‘Een moment om nooit te vergeten’

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!

Ik merkte dat het enorm tegen mijn gevoel inging om aan alle maatregelen te moeten voldoen en alles te moeten volgen op het werk en in de maatschappij, zei verpleegkundige Sanne Adrichem van Zorgmedewerkers Verenigd zondag tijdens de demonstratie van Vrouwen voor Vrijheid op het Museumplein in Amsterdam.

Sanne, die benadrukte op persoonlijke titel te spreken, werd wakker geschud door een vriendin en verdiepte zich in de informatie die beschikbaar was. Ze begon zich tegen de maatregelen te verzetten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het gevolg: de relatie met haar familie is bekoeld, ze is vrienden die ze al jaren kent, kwijtgeraakt en ze kreeg het flink aan de stok met haar leidinggevende. “Ik heb gelukkig de ogen van een aantal collega’s helpen openen,” zei ze, waarna luid gejuich klonk.

Schade

Ze ontmoette andere mensen uit de zorg die net als zij kritiek hebben op de coronamaatregelen. Daaruit is Zorgmedewerkers Verenigd ontstaan. “Zo zijn we begonnen om een ander geluid te laten horen,” zei Sanne. “Ons doel was en is om de andere kant van de maatregelen in de zorg te laten zien, waar in onze ogen heel weinig aandacht voor is.”

“We wilden laten zien dat door de maatregelen die bescherming moesten bieden, vele mensen juist schade ondervonden,” benadrukte ze. “We doen het allemaal voor de zorg, was wat er telkens werd gezegd. Maar in de zorg was er geen ruimte voor vragen over het beleid.”

Witte ketting

Zorgmedewerkers Verenigd neemt ook deel aan coronademonstraties. “Samen met de veteranen en oud-militairen zijn we met een wit uniform tussen de demonstranten op het Museumplein gaan staan, om een schild te vormen die de demonstranten mogelijk kon beschermen tegen het geweld van de ME,” zei Sanne, waarna mensen luid begonnen te applaudisseren.

“Deze witte ketting heeft plaatsgevonden op 20 maart 2021 en een aantal van mijn werkgroep en ik waren daarbij aanwezig,” vervolgde ze. “Doordat we de ME in de ogen hebben kunnen kijken, hebben we onszelf als zorgmedewerkers in het wit voor de wereld zichtbaar gemaakt.”

Op eigen kracht

“Toen de ME van hogerhand toch moest ingrijpen, hebben we ze de rug toegekeerd en zijn we het Museumplein afgelopen. De mensen die achter ons stonden, volgden. En zo ontstond op eigen kracht de eerste echte mars van demonstranten in Nederland,” zei Sanne.

“Dat was een moment om nooit te vergeten en het heeft ons laten ervaren hoe het is ergens samen voor te staan.”

4.9 73 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Sanne, wat een prachtig verhaal en wat ben jij een inspirerend voorbeeld voor heel wat anderen.

JIJ stond dus, samen met een aantal van je collega’s en (niet te vergeten) een groep veteranen aan de wieg van één van de grootste verzetsbewegingen van de afgelopen decennia.

Jij mag heel trots zijn, dat je nog steeds in het Licht manoeuvreert en NIET, zoals helaas veel van je collega’s, verpleegkundigen EN artsen, in het donker en daarmee dus het prachtige beroep van zorgwerker hebben gedemoniseerd EN een zeer slechte naam hebben bezorgd.

Wat jij vertelt, dat je relatie met je familie en vrienden is bekoeld, zal voor velen van ons gelden.

Maar het is supergoed, dat je je eigen pad hebt gevolgd en niet, alleen maar voor de lieve vrede en omdat je geen gedoe wilt, hebt toegegeven aan de druk.

Wat vorig jaar op 20 maart is gestart, is inmiddels uitgegroeid tot een enorme beweging, waarbij steeds meer nieuwe mensen zich aansluiten.

Inmiddels zijn er nog steeds de grote demo’s, zoals bijvoorbeeld a.s. zondag 6 februari in Rotterdam, maar ook de kleinere manifestaties, zoals iedere week in steeds meer plaatsen fakkeltochten worden gehouden.

Het verzet groeit!

Sanne, wat jij ook zegt, dat de zorg inmiddels een slechte naam heeft gekregen, kan ik volmondig beamen.

Er zijn inmiddels veel mensen, die eigenlijk niet eens meer naar een huisarts willen. Alleen al, omdat veel artsen inmiddels eerst eisen, dat je een totaal waardeloze test moet doen.

Wat OOIT is begonnen (op valse gronden overigens) in het belang van de volksgezondheid, heeft inmiddels ongelooflijk veel bijkomende schade veroorzaakt.

Het wordt de hoogste tijd, om in ieder geval nog meer schade te voorkomen, dat alle maatregelen van tafel gaan en er weer op een eerlijke manier zorg zal worden verleend.

Even off topic:
Gisteren heb ik gelezen, dat in onze woonplaats een clubje van de GGD bij een winkel van Toys for us ouders met kinderen aangesproken gaan worden om bij de kerk daar vlakbij hun kinderen meteen te laten injecteren.

WAT een gruwel!

Een aantal van ons groepje gaat met flyers een tegenactie doen.

Iedere ouder die wij hiermee kunnen bereiken, betekent een kind gered.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden

Massaal nee zeggen, tegen die achterlijke maatregelen.
Kom voor je zelf op, doe voor je zelf, wat je veilig acht voor je lichaam.
Al die puur angst en tweedracht zaaiende maatregel, dienen een ander doel dan de gezondheid te bevorderen van ons Nederlanders.
RUTTE MAAKT MEER KAPOT, DAN ONS LIEF IS.
RUTTUP.

Avax
Avax
2 jaren geleden

Top!

Guus Velraeds
Guus Velraeds
2 jaren geleden

Door de hele gezondheidszorg moet de bezem. Niet op de werkvloer maar daarboven. Ook voor de bazen moeten tribunalen komen.

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x