Homepagina » Gezondheid » Deze tropische vrucht doodt borstkankercellen
Deze tropische vrucht doodt borstkankercellen

Deze tropische vrucht doodt borstkankercellen

Een tropische vrucht uit Zuidoost-Azië beschermt tegen borstkanker, zo blijkt uit een nieuwe studie. Onderzoekers van de Chinese Academie van Wetenschappen hebben ontdekt dat de vruchtwand van de mangistan, die vooral in Thailand en Maleisië wordt gekweekt, een uniek stofje bevat dat geprogrammeerde celdood van borstkankercellen veroorzaakt.

Het team onderzocht de invloed van alfa-mangostin op vetzuursynthase (FAS), een enzym dat betrokken is bij de aanmaak van langeketenvetzuren. Overexpressie van FAS wordt geassocieerd met borstkanker.

Tijdens het onderzoek zagen de wetenschappers dat alfa-mangostin de expressie van FAS tegenhoudt, waardoor de ophoping van vetzuren tussen cellen vermindert. Alfa-mangostin veroorzaakt daarnaast geprogrammeerde celdood van borstkankercellen.

“Alfa-mangostin kan de expressie van FAS op een effectieve manier onderdrukken en voorkomt intracellulaire activiteit van het enzym. Hierdoor vermindert de ophoping van vetzuren tussen cellen,” schreven de onderzoekers in het tijdschrift Molecular Cancer.

De wetenschappers zeggen dat de tropische vrucht op den duur gebruikt kan gaan worden bij de behandeling van borstkanker. Omdat mangistan op grote schaal wordt gekweekt, kan het extract van de vrucht worden gebruikt als bescherming tegen borstkanker.

De schil van de vrucht, die ook wel de koningin van de vruchten wordt genoemd, wordt gebruikt als medicijn tegen dysenterie. Op de markt zijn diverse preparaten te vinden, zowel tabletten als sappen. Laboratoriumstudies laten zien dat het zinvol is om deze preparaten te onderzoeken op mogelijke antikankerwerking.

De mangistan is al eeuwen beschikbaar op de fruitmarkten van Zuidoost-Azië, maar is nooit echt bekend geworden op de westerse markt. Mede door de beperkte houdbaarheid van deze tere vrucht is een snel transport naar het Westen noodzakelijk. Inmiddels wordt de manigstan in kleine hoeveelheden geïmporteerd uit Zuidoost-Azië.

Afgelopen jaar verscheen er een studie in het tijdschrift Frontiers in Pharmacology waaruit bleek dat de mangistan niet alleen helpt tegen borstkanker, maar ook tegen prostaatkanker.

[Molecular Cancer]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Vandattem schreef:

  Velen waarschuwen niet te geloven in de (vele) oplossingen!

  Velen zijn zó geprogrammeerd dat ze zelfs met de dood op hun schouder wegrennen van genezing.

  Te vaak gezien.

  Eigenlijk bijna allen die ik heb zien gaan.

  0 likes
  • Vandattem schreef:

   Meestal onder druk van hun eigen goedgelovige gezin de dood in gestuurd.

   1 likes
   • Vandattem schreef:

    Wanneer je hoort dat een oude bekende kanker heeft, wordt kontaktinformatie geweigerd door hun naasten als je zegt dat er mogelijke oplossingen zijn.

    Men houdt zóveel van elkaar dat ze op last van de MSM elkaar de dood in sturen.

    Ik weet dat dit voor sommigen hard aankomt, maar dat is wat ik met eigen ogen zie.

    1 likes
 • Pascal schreef:

  Vele slaan volledig door in de vruchten farma!!

  0 likes
 • x

  Check Also

  12.000 artsen pleiten voor kankerwaarschuwing op kaas. Wist jij dit?

  12.000 artsen pleiten voor kankerwaarschuwing op kaas. Wist jij dit?

  De organisatie Physicians Committee for Responsible Medicine, ...

  Deze opvallende bloem helpt in de strijd tegen moeilijk behandelbare tumoren

  Deze opvallende bloem helpt in de strijd tegen moeilijk behandelbare tumoren

  Borstkanker is de meest voorkomende vorm van ...

  >