Het Complot

Conflict tussen Israël en Gaza uitgelokt door ISIS om aandacht af te leiden?

Help door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Heeft ISIS de drie ontvoerde Israëlische tieners gedood om een oorlog tussen de Palestijnen en de Israëliërs te veroorzaken, die de aandacht afleidt van de verdere opmars van de terreurbeweging?

Sommige complottheorieën bevatten een kern van waarheid. Patrick Cockburn schrijft in een opiniestuk in de Britse krant The Independent dat ISIS wellicht achter de dood van de drie Israëlische tieners zit. De islamitische rebellengroep zou de drie jongens gedood kunnen hebben om een oorlog tussen de Palestijnen en de Israëliërs te ontketenen. Zo’n oorlog zou de verdere aandacht van de opmars van ISIS in Irak en de rest van het Midden-Oosten afleiden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens Cockburn is het goed mogelijk dat Naftali Frenkel, Gilad Shaar en Eyal Yifrach ontvoerd en gedood zijn in een poging een oorlog uit te lokken. “Ik sprak met een Syrische Koerd en vroeg hem naar het huidige ISIS-offensief in het oosten van Syrië, waarbij het olierijke district Deir ez-Zor is ingenomen en Koerdische enclaves in het noorden zijn aangevallen,” schrijft hij. “We waren het erover eens dat er in de drie weken na de inname van Mosoel op 10 juni bijzonder weinig aandacht is geweest voor het nieuwe succesvolle offensief van ISIS in Syrië. De reden hiervoor is dat alle ogen gericht zijn op het Israëlische bombardement op Gaza.”

“Denk je dat het mogelijk is dat ISIS verantwoordelijk is voor de dood van de drie Israëlische tieners, in de wetenschap dat de Israëliërs vervolgens Gaza zouden aanvallen en daarmee de aandacht zou worden afgeleid?” vroeg de Syrische vriend. “ISIS beschikt zeker over militante cellen op de Westoever.”

Cockburn herinnert zich hoe de Israëlische ambassadeur Shlomo Argov in juni 1982 werd verwond door drie huurmoordenaars die werkzaam waren voor de beweging van de terrorist Aboe Nidal. Het doel was om een oorlog uit te lokken tussen de Israëliërs en Libanon en ook Syrië erbij te betrekken. Israël wist dat de Iraakse inlichtingendienst achter de aanslag zat, maar gebruikte het toch als excuus om Libanon binnen te vallen en de PLO te vernietigen.

Kan ISIS, gesteund door voormalige strijders van Saddam, een soortgelijk plan hebben gesmeed?

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Als je gebrand bent op de strijd, dan kan elk excuus, hoe klein dan ook, aanleiding zijn voor een grote oorlog.
Het wordt daarom de hoogste tijd dat de Christus van de Nieuwe Tijd zich openbaart.

redice
redice
9 jaren geleden

kalki als we op christus moeten wachten, zal je nog lang mogen wachten> als hij al bestond zou dit alles niet gebeuren.. de wereld is door en door verrot en het zal nog harder verrotten met de huidige situaties in oekraine en het midden oosten. we stevenen regelrecht op onze eigen vernietiging af, dat is in ieder geval WEL duideLIJK..

Keenan
Keenan
9 jaren geleden

Isis is op gezet door de vs Engeland en israel

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Wie, of te wel , welk land, heeft het meeste belang bij een frisse oorlog ?
Wie heeft het meeste baat bij de bodemschatten van de in oorlog zijnde landen ?
Wie zorgt bij het uitlokken van deze conflict situaties ,dat ze niet hiermee in verband gebracht worden ?
Qui bono; who benefits ? En zorgt dus altijd ervoor het slachtoffer te zijn ?

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x