Homepagina » Gezondheid » Dit bijzondere stofje doodt in minder dan 24 uur vrijwel alle kankercellen
sweet wormwood

Dit bijzondere stofje doodt in minder dan 24 uur vrijwel alle kankercellen

Een plant die in Azië vaak aan salades wordt toegevoegd, blijkt kankercellen te vernietigen zonder daarbij gezond weefsel aan te tasten.

Onderzoekers van de Universiteit van Washington hebben op basis van de plant, die al lange tijd gebruikt wordt binnen de traditionele Chinese geneeskunde, een stof ontwikkeld die kankercellen 1200 keer effectiever doodt dan chemotherapie.

In combinatie met ijzer gaat het kruid op effectieve wijze de strijd aan met kankercellen. Hoofdonderzoeker Tomikazu Sasaki omschreef de stof als ‘een speciaal agent die een bom in een kankercel plaatst’.

Malaria

De wetenschappers zijn zeer positief over de resultaten, aangezien chemotherapie gepaard gaat met zware bijwerkingen en daarnaast ook gezonde cellen doodt.

Zomeralsem (Artemisia annua) wordt in China al meer dan 2000 jaar gebruikt, onder meer tegen huidaandoeningen, hoge bloeddruk en malaria. De plant wordt ook in de moderne geneeskunde gebruikt als bron van artemisinine, een stof die als geneesmiddel tegen malaria al miljoenen mensenlevens heeft gered.

Artemisinine blijkt ook kankercellen te doden. De onderzoekers voegden ijzer toe aan de stof, aangezien kankercellen grote hoeveelheden ijzer nodig hebben om zich te kunnen blijven delen. Eenmaal in de kankercel ontstaan er door de combinatie van artemisinine en ijzer giftige moleculen die vrije radicalen worden genoemd. Als er voldoende vrije radicalen zijn ontstaan, sterft de cel af.

Trojaans paard

Professor Henry Lai van de Universiteit van Washington zei dat de stof zich als een soort Trojaans paard toegang verschaft tot kankercellen. Deze cellen staan door de hoge concentratie ijzer al onder stress en artemisinine geeft ze net even dat laatste duwtje. De onderzoekers denken dat de stof werkt tegen vrijwel iedere kankersoort.

Artemisinine is in vitro succesvol getest op menselijke borst- en prostaatkankercellen en blijkt bij ratten giftig te zijn voor borstkankercellen. Tijdens het onderzoek van de Universiteit van Washington waren na 16 uur alle kankercellen gestorven. Er waren slechts enkele normale cellen aangetast.

“De meeste beschikbare medicijnen werken alleen tegen specifieke kankersoorten,” zei Lai. “Deze stof werkt tegen kankercellen in het algemeen.”

Het onderzoeksteam hoopt dat er op den duur voor kankerpatiënten in ontwikkelingslanden een goedkoop medicijn tegen kanker kan worden gemaakt, aangezien artemisinine bijna wereldwijd voorkomt.

[Wake Up World]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Zomeralsem (Artemisia annua). Die moet ik onthouden.

Jelle
Jelle
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden
MarcellodB
MarcellodB
5 jaren geleden

Ik denk dat jarenlang je lichaam vergiftigen door het roken van tabak en veelvuldig drinken van alcohol de grootste boosdoener is. Het lichaam is niet meer in staat om zichzelf te reinigen. Als de tabak zou worden verboden, zouden er op den duur veel minder ziekenhuizen zijn. Genetische afwijkingen tellen hier ook zwaar in mee. Daar is geen kruid tegen gewassen.

Sé Paratist
Sé Paratist
Reactie op  MarcellodB
5 jaren geleden

@MarcellodB
Ja hoor… Kanker krijg je alleen maar van roken….. Waarom je alcohol er bij haalt is me al helemaal een raadsel.
Weet jij dan niet dat bijna alle producten die je in de supermarkt koopt, kankerverwekkende stoffen zitten?
Daarom is kanker ook een westerse ziekte. Onze ongezonde levensstijl… (Bewerkt vlees, lightproducten, zoetjes, kleur en smaakstoffen enz.)
Daarnaast is kanker op zich natuurlijk al een stuk minder dodelijk dan de chemotherapie waaraan ongeveer 90% van e kankerpatiënten binnen 5 jaar aan overlijdt…..

Steffie
Steffie
Reactie op  Sé Paratist
5 jaren geleden

Het zou toch zo mooi zijn.
Maar waarom een goedkoop medicijn alleen in ontwikkelingslanden?

MarceldB
MarceldB
Reactie op  Sé Paratist
5 jaren geleden

Je bent zeker een roker.

Fredo
Fredo
Reactie op  MarceldB
4 jaren geleden

Sorry, maar chemo en bestraling is puur levensverlengend. Indien de behandelde mens langer dan 5 jaar in leven blijft, heeft deze geluk.
In mijn omgeving is bijna 90% van de met chemo behandelden niet meer aanwezig na 5 jaar. Ken er ook die het wel overleven, die hebben een engeltje op hun schouder, zo ook uw vrouw.

MarceldB
MarceldB
Reactie op  Sé Paratist
5 jaren geleden

@Sé Paratis
Pas op wat je zegt dat 90 procent van de mensen die chemotherapie krijgen binnen 5 jaar sterft. Dit zal je niet met dank worden afgenomen. Veronderstel dat je zelf kanker en chemo hebt gehad, dan is jou antwoord niet opbeurend voor deze mensen. Als ik moderator was geweest, had ik je bericht verwijdered. Mijn vrouw heeft zelf chemo gehad en dat is 5 jaar geleden. heeft ze dan 10 procent over om te overleven?

leendert
leendert
Reactie op  MarceldB
5 jaren geleden

In alle bescheidenheid en beleefdheid; Ik begrijp waar je bezorgdheid op gebaseerd is. Geeft mijns inziens aan dat je een mens bent met de betrokkenheid tot jouw en mijn naaste. Modereren, is echter niet de oplossing,
al begrijp ik dat de waarheid ongenadig kan zijn. Wegkijken, negeren, etc heeft nog nooit tot een oplossing geleid maar is al te vaak een blokkade voor het genezingsproces, zowel mentaal als fysiek.

Sterkte.

MarcelB
MarcelB
Reactie op  leendert
5 jaren geleden

Bull sh*t.
De overlevingskans van borstkanker met chemo is 15 % hoger dan zonder chemo.
Die 90 %sterfte na 5 jaar is ook volkomen onzin. Wat dacht je van 80 % is nog steeds in leven na 10 jaar met chemo van degene die borstkanker hebben gehad. Wat Sé Paratist uit zijn duim zuigt is klinkklare onzin. En inderdaad als je je hele leven gerookt hebt, dan krijg je andere cijfers. Daarom mijn betoog van het stoppen met roken. Ik vind als je onzin uitkraamt dan modereren.

Matt van Gerwen
Matt van Gerwen
Reactie op  MarceldB
2 jaren geleden

Die 80% die na 10 jaar nog in leven zijn, slaat op de aantallen die na 5 jaar nog in leven zijn en genezen zijn verklaard. Echter wat veel meer gezegd wordt is dat de reguliere geneeskunde kanker benaderd die per definitie niet genezend zijn, maar levensverlengend zijn. Dat er mensen zijn die dit overleven is eerder een wonder dan de te verwachte uitkomst. Dit zijn feiten, geen uit de duim gezogen onzin. Dat het hard is en voor vele ontmoedigend is, ja dat kan. Echter je laten kisten door deze ziekte is wel heel erg makkelijk en je ook volledig overgeven aan de reguliere geneeskunde zonder een kritische blik, wetende dat artsen worden gevoed door de grote farmacie. Er zijn veel meer misstanden in de zorg, de te grote invloed van de farmacie, de medicijnen-maffia; zij zorgen ervoor dat inferieure medicijnen op de markt komen met alle gevolgen van dien. Maar ook dat onze hoog geschoolde apothekers niet instaat zijn om de te verkopen producten te kunnen controleren op echtheid en betrouwbaarheid. En daarmee belachelijk veel geld verdienen.

Droogtrommel
Droogtrommel
Reactie op  MarcellodB
5 jaren geleden

ppfffffff stoppen met leven helpt ook tegen kanker.

Annemiek
Annemiek
Reactie op  MarcellodB
5 jaren geleden

ja heel kortzichting; stoppen met roken en alcohol drinken!
ben je nooit verder gekomen als dit? oogkleppen op?

Richardc
Richardc
Reactie op  Annemiek
5 jaren geleden

Gewoon stoppen met roken

MarceldB
MarceldB
Reactie op  Annemiek
5 jaren geleden

Annemiek, rook je?

Bert Brinkman
Bert Brinkman
Reactie op  MarcellodB
5 jaren geleden

Geachte Marcel,

Ik ben het met je eens dat roken ongezond is, het ontneemt per sigaret 25 mg vitamine C van je lichaam en is zo een mede-veroorzaker van hart en vaataandoeningen. Dat je van roken kanker krijgt is een fabel maar een mooi stokpaardje. Onze huidige voeding is hoofdoorzaak nr. 1 ! verzuring en suikers zijn een maaltijd voor kanker evenals zo min mogelijk zuurstof. Roken is en blijft ongezond maar wetenschappelijk is aangetoond dat van alle rokers slechts 14% kanker krijgt (waar krijgt de overige 86% het dan van?)

MarcellodB
MarcellodB
Reactie op  Bert Brinkman
5 jaren geleden

Beste Bert,
Waarom staat er op een pakje sigaretten:
Roken kan longkanker veroorzaken.

Waar heb je trouwens die cijfers vandaan en waar is dat op gebaseerd?
Ben benieuwd naar je linkje.

Dirk
Dirk
Reactie op  MarcellodB
1 jaar geleden

Dag,ik heb van gans mijn leven niet gerookt en nu 20 jaar langs geen druppel alcohol gebruikt en heb toch de ziekte van kahler.

wieringa
wieringa
5 jaren geleden

Mooi bericht weer redactie, maar waar is het te krijgen/kopen in Nederland -in welke producten zit het eventueel en in welke vorm gebruiken we het?

Mvrgr
Inge

Patrick
Patrick
Reactie op  wieringa
5 jaren geleden

De bloemenveiling en tuincentra enzo

Willie
Willie
Reactie op  Patrick
4 jaren geleden

Bij bloemenkweek wordt ook gif gebruikt!

Wim
Wim
5 jaren geleden

Dank U Gaia.

HBH
HBH
5 jaren geleden

Iedereen draagt kankercellen bij zich. Voor zover je dit cellen kan noemen. Ik vraag me af of men hierbij serieus de gezwellen bedoeld die kwaadaardig zijn. Dit artikel roept veel vragen bij mij op. Als het echt de dodelijke kankersoorten kan helpen bestrijden zou het fantastisch zijn! Ik zou graag een dieper onderzoek hierover willen zien, ook van de journalisten. Het is heel vaag en oppervlakkig.

Iltar
Iltar
5 jaren geleden
JosTee
JosTee
Reactie op  Iltar
5 jaren geleden

Sterker nog, het geplaatste artikel dateert zo te zien van oktober 2008!
Gewoon weer uit de categorie opgepoetst medisch nieuws dus.
Ben benieuwd welke medische doorbraak daarna in de behandeling van kanker met dit wondermiddel heeft plaatsgevonden….

Hartelijke groet, JosTee

Simon
Simon
5 jaren geleden

The Department of Bioengineering and University of Washington do not advocate the use of artemisinin to treat cancer.

The US Food and Drug Administration does not currently approve the use of artemisinin for the treatment of any disease.

Research on artemisinin and cancer is still in very early stages. Human use of artemisinin should be considered experimental and taking artemisinin or any other drug should be approached with extreme caution and responsibility. Always consult with your physician before beginning any new therapy or treatment.

Please contact UW Bioengineering Research Professor Narendra Singh for further information.

List of publications related to artemisinin and cancer

pietje
pietje
5 jaren geleden

Marcello helemaal met je eens roken is niet goed en alcohol ook niet maar de lucht in ademen in ons land is nog slechter ! (fijnstof) Vlees is slecht niet alleen maar door het te eten maar ook omdat er iemand dood moet om jou te voeden ! Ik doe dat al jaren niet meer kan niet eens meer dat bloederige zooitje zien ! Het idee dat ik een beest moet eten en dat hij/zij dood moet voor mij is te erg voor woorden ! Kon er niet meer tegen dus ben 6 jaar geleden gestopt ! Voel me heel goed er is zoveel meer om te eten ! Voel me zooooooo goed dat er niemand dood meer moed om mij te voeden !

MarceldB
MarceldB
Reactie op  pietje
5 jaren geleden

Goed van je pietje, Wij eten ook geen vlees meer. Als ik naar een kookprogramma kijk met al dat vlees komen bij mij de tranen in de ogen. Mensen zijn vaak erger dan roofdieren. De mens is er om zichzelf te vernietigen.
En dit allemaal om 1 ding, macht en geld.

dimmer
dimmer
Reactie op  MarceldB
5 jaren geleden

mmmm lekker stukkie vlees

Willie
Willie
Reactie op  pietje
4 jaren geleden

Ik eet al 55 jaar geen vlees en vis; ik moet er niet aan denken dat er een dier gedood is om mij te voeden, er zijn genoeg alternatieven en er is een geweldige hoeveelheid variatie aan voedsel buiten vlees. Ben medisch secretaresse geweest en ook op afdeling Chirurgie alwaar ik een goed contact had met de chirurgen, maar een van de chirurgen toen at ook geen vlees; ligt allemaal lang te rotten in je darmen zei hij altijd.

Maria
Maria
5 jaren geleden

Wat is dit nu voor onzin, dan was t allang bekend…

Rene
Rene
5 jaren geleden

al 2000 jaar in de salade in azië
dus dan zal daar wel geen kanker meer voorkomen
kanker alternatief genezen; jammer dat er niemand is die het kan navertellen!

x

Check Also

aangifte

Aangifte tegen Rutte en De Jonge wegens ‘zeer ernstige misdrijven tegen de mensheid’

Een aantal organisaties hebben aan een team ...

hof

Mensenrechtenhof brengt verplichte coronaprik stap dichterbij: wie en wat zit hier achter?

Landen kunnen burgers verplichten zich te laten ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

40
0
We lezen graag je reactie!x