Homepagina » Propaganda » Redacteur grote Duitse krant ‘plaatste verzonnen verhalen voor de CIA’: “We leven in een bananenrepubliek”
Redacteur grote Duitse krant 'plaatste verzonnen verhalen voor de CIA': "We leven in een bananenrepubliek"

Redacteur grote Duitse krant ‘plaatste verzonnen verhalen voor de CIA’: “We leven in een bananenrepubliek”

Dr. Udo Ulfkotte wordt wel gezien als de eerste prominente journalist die openlijk heeft toegegeven dat hij moedwillig propaganda verspreidde voor de Amerikaanse spionagedienst CIA.

De oud-redacteur van een grote Duitse krant trad onlangs in de openbaarheid omdat hij spijt heeft en niet lang meer te leven heeft vanwege een medische aandoening. Ulfkotte werkte lange tijd voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung en plaatste nieuwsartikelen die door de CIA werden aangeleverd onder zijn eigen naam. Het doel van deze verzonnen artikelen was om landen tot oorlog te drijven.

Dr. Ulfkotte zegt dat de CIA routinematig journalisten en grote westerse media corrumpeert. Journalisten die niet meewerken worden ontslagen en kunnen vervolgens nergens meer aan de bak. De 55-jarige Ulfkotte, schrijver van het boek Gekaufte Journalisten, was ooit adviseur van de regering van bondskanselier Helmut Kohl.

Gifgasfabrieken

Hij zegt dat geen enkele Duitse journalist over zijn boek mag schrijven omdat hij of zij dan per direct wordt ontslagen. “Hoewel het boek een bestseller is geworden, mag niemand erover schrijven of praten.”

Ulfkotte heeft door de jaren heen naar eigen zeggen heel wat propaganda moeten publiceren. Zo ook het verhaal dat de Libische president Moammar Gaddafi in 2011 gifgasfabrieken zou hebben gebouwd.

Hij zegt dat veel journalisten niet naar buiten durven te komen omdat ze kinderen hebben die kunnen worden bedreigd. “Toen ik de Frankfurter Allgemeine Zeitung vertelde dat ik het boek ging publiceren, stuurden de advocaten van de krant me een dreigende brief over de juridische gevolgen, maar dat deed me niets,” aldus Ulfkotte. “Ik heb namelijk geen kinderen. Daarnaast ben ik in 1988 in Iran getuige geweest van een gifgasaanval. Ik ondervind daar nog altijd problemen van. Ik heb drie hartaanvallen gehad. Ik denk dat ik niet langer dan een paar jaar te leven heb.”

Bananenrepubliek

Ulfkotte zegt spijt te hebben dat hij jarenlang heeft ‘gelogen’ tegen het volk. “Ik moest artikelen onder eigen naam publiceren die waren geschreven door agenten van de CIA en andere inlichtingendiensten, met name de Duitse geheime dienst,” voegt hij toe.

“Als je eenmaal bevriend bent met bepaalde Amerikanen, denk je dat ze je vrienden zijn en begin je mee te werken,” legt hij uit. “Ze spelen in op je ego en laten je belangrijk voelen. En op een dag vragen ze je om een gunst.”

“Ik kan niet goedpraten wat ik heb gedaan,” zegt Ulfkotte. “Het manipuleren van het volk, de propaganda over Rusland. We hebben het volk verraden, niet alleen in Duitsland, maar in heel Europa. […] Ik wil dit niet meer, ik ben klaar met de propaganda. We leven in een bananenrepubliek en niet in een democratisch land met persvrijheid.”

Voor de inlichtingencommissie in de Amerikaanse Senaat verklaarde voormalig CIA-officier William B. Bader over de tentakels van de spionagedienst in de mediawereld: “Je hoeft bijvoorbeeld Time Magazine niet te manipuleren omdat er mensen van de CIA in het bestuur zitten.”

[RSN]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
6 jaren geleden

Volgens mij heeft die knakker een toupetje op. Wat denken jullie?

exegese
exegese
6 jaren geleden

Vaak als mensen met pensioen zijn en niet zo veel meer te verliezen hebben, of als mensen ernstig ziek zijn en de dood in de ogen kijken gaat hun geweten knagen en schrapen ze de moed bijeen om het gepeupel te waarschuwen en de waarheid te verkondigen. Laten we die mensen vooral serieus nemen want dat is één van de weinige betrouwbare kanalen naar de waarheid. Laat dat goed tot ons besef indalen zodat we de ware feiten onder ogen kunnen zien en daarnaar handelen. De enige manier om dat zielige psychopathische en satanische clubje elitaire machthebbers te verbannen uit ons midden. Om het echte kwaad te herkennen en te vermorzelen onder een overweldigende massa die hen niet meer ter wille is of hoe dan ook gehoorzaamt.

kim
kim
6 jaren geleden

Citaat;Het doel van deze verzonnen artikelen was om landen tot oorlog te drijven.
en ; “Ze spelen in op je ego en laten je belangrijk voelen. En op een dag vragen ze je om een gunst.”

Waarom gaat van veel mensen het geweten pas knagen als ze bijna dood gaan? Intussen heeft hij (ook) bloed aan zijn handen. Doet me een beetje aan Blair denken eerst van alles uitvreten en dan sorry zeggen, pfff Had dan ander werk gezocht als je je zo ”bedreigd” voelde Ulf . Ik heb echt meelij met je (NOT)

Berenbotje
Berenbotje
6 jaren geleden

Vaak zie je gewoon op de Nederlandse TV hoe journalisten zitten te liegen en zich in allerlei bochten wringen. In India is dit fenomeen bekend onder de naam ‘paid news’.

x

Check Also

patholoog

Forensisch patholoog: ‘Ik krijg lichamen op de snijtafel die rechtstreeks door de vaccinatie zijn gestorven’

De Tweede Kamer stemde unaniem voor een ...

kamer

Kamerlid Fleur Agema is woest: ‘We zijn misleid, schandalig!’

Patiënten die in het ziekenhuis terechtkomen om ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

20
0
We lezen graag je reactie!x