Homepagina » Propaganda » Redacteur grote Duitse krant ‘plaatste verzonnen verhalen voor de CIA’: “We leven in een bananenrepubliek”
Redacteur grote Duitse krant 'plaatste verzonnen verhalen voor de CIA': "We leven in een bananenrepubliek"

Redacteur grote Duitse krant ‘plaatste verzonnen verhalen voor de CIA’: “We leven in een bananenrepubliek”

Dr. Udo Ulfkotte wordt wel gezien als de eerste prominente journalist die openlijk heeft toegegeven dat hij moedwillig propaganda verspreidde voor de Amerikaanse spionagedienst CIA.

De oud-redacteur van een grote Duitse krant trad onlangs in de openbaarheid omdat hij spijt heeft en niet lang meer te leven heeft vanwege een medische aandoening. Ulfkotte werkte lange tijd voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung en plaatste nieuwsartikelen die door de CIA werden aangeleverd onder zijn eigen naam. Het doel van deze verzonnen artikelen was om landen tot oorlog te drijven.

Dr. Ulfkotte zegt dat de CIA routinematig journalisten en grote westerse media corrumpeert. Journalisten die niet meewerken worden ontslagen en kunnen vervolgens nergens meer aan de bak. De 55-jarige Ulfkotte, schrijver van het boek Gekaufte Journalisten, was ooit adviseur van de regering van bondskanselier Helmut Kohl.

Gifgasfabrieken

Hij zegt dat geen enkele Duitse journalist over zijn boek mag schrijven omdat hij of zij dan per direct wordt ontslagen. “Hoewel het boek een bestseller is geworden, mag niemand erover schrijven of praten.”

Ulfkotte heeft door de jaren heen naar eigen zeggen heel wat propaganda moeten publiceren. Zo ook het verhaal dat de Libische president Moammar Gaddafi in 2011 gifgasfabrieken zou hebben gebouwd.

Hij zegt dat veel journalisten niet naar buiten durven te komen omdat ze kinderen hebben die kunnen worden bedreigd. “Toen ik de Frankfurter Allgemeine Zeitung vertelde dat ik het boek ging publiceren, stuurden de advocaten van de krant me een dreigende brief over de juridische gevolgen, maar dat deed me niets,” aldus Ulfkotte. “Ik heb namelijk geen kinderen. Daarnaast ben ik in 1988 in Iran getuige geweest van een gifgasaanval. Ik ondervind daar nog altijd problemen van. Ik heb drie hartaanvallen gehad. Ik denk dat ik niet langer dan een paar jaar te leven heb.”

Bananenrepubliek

Ulfkotte zegt spijt te hebben dat hij jarenlang heeft ‘gelogen’ tegen het volk. “Ik moest artikelen onder eigen naam publiceren die waren geschreven door agenten van de CIA en andere inlichtingendiensten, met name de Duitse geheime dienst,” voegt hij toe.

“Als je eenmaal bevriend bent met bepaalde Amerikanen, denk je dat ze je vrienden zijn en begin je mee te werken,” legt hij uit. “Ze spelen in op je ego en laten je belangrijk voelen. En op een dag vragen ze je om een gunst.”

“Ik kan niet goedpraten wat ik heb gedaan,” zegt Ulfkotte. “Het manipuleren van het volk, de propaganda over Rusland. We hebben het volk verraden, niet alleen in Duitsland, maar in heel Europa. […] Ik wil dit niet meer, ik ben klaar met de propaganda. We leven in een bananenrepubliek en niet in een democratisch land met persvrijheid.”

Voor de inlichtingencommissie in de Amerikaanse Senaat verklaarde voormalig CIA-officier William B. Bader over de tentakels van de spionagedienst in de mediawereld: “Je hoeft bijvoorbeeld Time Magazine niet te manipuleren omdat er mensen van de CIA in het bestuur zitten.”

[RSN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Leonard Ariekoek schreef:

  Volgens mij heeft die knakker een toupetje op. Wat denken jullie?

 • exegese schreef:

  Vaak als mensen met pensioen zijn en niet zo veel meer te verliezen hebben, of als mensen ernstig ziek zijn en de dood in de ogen kijken gaat hun geweten knagen en schrapen ze de moed bijeen om het gepeupel te waarschuwen en de waarheid te verkondigen. Laten we die mensen vooral serieus nemen want dat is één van de weinige betrouwbare kanalen naar de waarheid. Laat dat goed tot ons besef indalen zodat we de ware feiten onder ogen kunnen zien en daarnaar handelen. De enige manier om dat zielige psychopathische en satanische clubje elitaire machthebbers te verbannen uit ons midden. Om het echte kwaad te herkennen en te vermorzelen onder een overweldigende massa die hen niet meer ter wille is of hoe dan ook gehoorzaamt.

 • kim schreef:

  Citaat;Het doel van deze verzonnen artikelen was om landen tot oorlog te drijven.
  en ; “Ze spelen in op je ego en laten je belangrijk voelen. En op een dag vragen ze je om een gunst.”

  Waarom gaat van veel mensen het geweten pas knagen als ze bijna dood gaan? Intussen heeft hij (ook) bloed aan zijn handen. Doet me een beetje aan Blair denken eerst van alles uitvreten en dan sorry zeggen, pfff Had dan ander werk gezocht als je je zo ”bedreigd” voelde Ulf . Ik heb echt meelij met je (NOT)

  • exegese schreef:

   pfff Had dan ander werk gezocht als je je zo ”bedreigd” voelde Ulf . Ik heb echt meelij met je (NOT)

   Medelijden opwekken is niet het doel en ook niet de boodschap @Kim. De man wil ons vertellen wat we misschien heel diep van binnen wel weten maar wat we klaarblijkelijk niet durven te beseffen. Zie het als een duwtje in de goede richting, hij wordt er in dit leven niet echt beter van, Blair daarentegen wel. Je vergelijking gaat dus mank.

   • kim schreef:

    Of hij meelij wilde opwekken of niet boeit me niet, IK heb geen meelij met ‘m.
    Maar Als je goed tussen de regels leest/voelt dan is het duidelijk dat hij zich bespeelt en slachtoffer voelt. En ik noem het geen boodschap maar een bekentenis.
    En ik vergelijk die twee niet alleen hun achteraf ”excuses” ,eerst doen terwijl ze wiste dat het niet deugde dan sorry zeggen. Dat de mainstream media ons maar wat wijsmaakt(e) is allang bekend en dat door personen die NIET met één been in het graf stonden

    • Jos schreef:

     Wat mij betreft kunnen er niet genoeg insiders naar buiten komen met hun verhaal. Hun verleden boeit me niet. Wanneer iemand besluit zich naar het licht te keren kan ik dat alleen maar toejuichen, wat ze verder ook op hun kerfstok hebben.

 • Berenbotje schreef:

  Vaak zie je gewoon op de Nederlandse TV hoe journalisten zitten te liegen en zich in allerlei bochten wringen. In India is dit fenomeen bekend onder de naam ‘paid news’.

 • Droogtrommel schreef:

  Spijt komt na de zonde.

 • Een hele hoop mensen gelooft nog wat er allemaal door de media wordt verspreid. Bepaal zelf wat waar is en laat je niet direct leiden door datgene wat je leest.

  Dat wat de Amerikanen/Russen/Chinezen en wat allemaal nog meer vertellen heeft allemaal een diepere betekenis en/of agenda. Momenteel gaat het maar om 1 ding en da’s macht en dan uitgedrukt in geld.
  Waarom zie/lees/hoor je nooit iets over de mensen die echt veel geld en macht hebben en dan praat ik niet over de lijst van zgn rijkste der aarde daar de echte rijken er niet op staan.

 • Tinus schreef:

  De wereld zit echt op een hele zieke manier in elkaar, gelukkig dat dit soort verhalen naar buiten komen dat is echt ongelooflijk belangrijk.

 • Brianwashed schreef:

  Zag 2 beren….. hihihihahaha stond erbij en ik keek ernaar.
  M.a.w. wat kun je eraan doen? Wat zijn de invloeden voor de economie op het moment wanneer er nergens meer oorlog heerst?

  Misschien hebben we allemaal wel bloed aan de vingers omdat we participeren aan het systeem.

 • Robin schreef:

  Ik kijk al een tijdje niet meer naar het journaal, en mis het ook niet.
  En als ik kijk, dan probeer ik uit te vissen wat ze NIET vertellen.
  Het is pure manipulatie om de massa een kant op te richten, net zoals in Rusland, Amerika en Engeland.

 • frans schreef:

  Als ‘vriendjes’ je iets willen laten doen waarvan je het GEVOEL hebt dat het niet klopt dan moet je je eigen EGO even uitzetten en bij je eigen Hart te rade gaan.
  Dan kom je een Zuiverheid tegen die je moedig maakt om deze vriendjes los te laten.

 • x

  Check Also

  biden

  De familie Biden ‘is een criminele organisatie’

  Het recente e-mailschandaal rond Hunter Biden laat ...

  coronadoden

  Even over die ‘schrikbarende toename’ van het aantal coronadoden

  Tijd voor wat nuance in de discussie ...

  >