Gezondheid

Gifmix op genetisch gemanipuleerde soja van Monsanto groot gevaar voor de gezondheid: “We zijn geschokt”

Help ons door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bepaalde onkruidbestrijdingsmiddelen die achterblijven op genetisch gemodificeerde soja kunnen ernstige gezondheidsrisico’s veroorzaken. Dat blijkt uit een rapport dat is opgesteld door het Duitse onderzoeksbureau ForCare.

Residuen van de onkruidverdelgers kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken zoals leverproblemen en tumoren. De middelen worden regelmatig gebruikt op nieuwe soorten gensoja van producenten zoals Monsanto en Bayer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Consumenten en boerderijdieren kunnen gemakkelijk aan de onkruidverdelgers worden blootgesteld. Op 11 januari gaan de Europese lidstaten stemmen over de import van genetisch gemanipuleerde soja. De Europese Commissie is van plan de import van deze soja goed te keuren.

Gensoja kan dan in de EU worden gebruikt in voedingsmiddelen en veevoer. De Europese Commissie beweert dat de gezondheidsrisico’s voldoende zijn onderzocht. Het rapport van ForCare laat echter zien dat de onkruidverdelgers apart zijn onderzocht en dat niet is gekeken wat het effect is als ze in een mix worden gebruikt.

“De Europese Commissie heeft ons verschillende brieven gestuurd om aan te tonen dat de herbiciden die op de sojabonen werden gespoten, zijn onderzocht op alle mogelijke risico’s,” aldus directeur Christoph Then van Testbiotech, het instituut dat het onderzoek liet uitvoeren. “We zijn niet alleen ongerust over de resultaten van het rapport, maar ook geschokt over de manier waarop de Europese Commissie omgaat met gezondheidsrisico’s.”

[IPS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bob
Bob
8 jaren geleden

Ik vraag me wel eens af wanneer de geprogrammeerde mensen massa eens echt wakker word en gaat inzien dat wij de mens een GMO product zijn van onze bovenburen. Als men zo gaat denken moet men de gehele wereld nog eens anders gaan zien. Uw word met GIF GEPROGRAMMEERD en uw van vlees en bloed is dus niet bestendig tegen dat geprogrammeerd van uw bovenkamer. Ik hoop dat ik hier begrepen word.

Gr. Bob

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Je gaat me toch niet vertellen dat gif slecht is voor je gezondheid heh?

Anne
Anne
8 jaren geleden

Ik hoop dat dit rapport een ommekeer brengt in het besluit om dit toe te laten in Nederland.
Je kunt de gezondheid van mens en dier niet in gevaar brengen.
Maar zo langzamerhand weet je dat alles met geld te maken heeft, en dat je geen bescherming geniet van je eigen regering.

Loki
Loki
8 jaren geleden

Nederland importeert al GEN soja uit Zuid-Amerika, dus over dat stemmen door de EU, wel of niet is pure volksverlakkerij.
De eerste lading die Nederland binnen kwam was 85.000 ton. Dit werd ondersteund door het oa WNF en Universiteit Wageningen. Dat heb ik 3 jaren geleden onderzocht en heeft breed uitgemeten in de MSM gestaan dat het hier om Ecologische Soja ging, die duurzaam werd verbouwd. Niet dus, gewoon GEN soja die verbouwd werd op stukken afgebrand oerwoud, om of afgekochte boeren, vermoordde boeren en onteigende stukken grond. Dit gaat tot op heden nog steeds door.

Wie goed op zijn producten let welke hij koopt zal vooral opmerken dat tegenwoordig het GEN soja-afval wordt verwerkt in allerlei producten.
Brood met sojameel
Brood met soja-gris (en meel)
Koekjes (en Luxe) met sojameel
Vleeswaren met sojameel en/of andere sojaproducten
Kerstbrood met sojameel of met sojabonenspijs
En zo kunnen wel nog wel even doorgaan.

Je kunt er behoorlijke darm en maag problemen van krijgen zoals ik dat aan de lijve heb ondervonden.
WEET WAT JE EET!!!!!!!

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x