Homepagina » Gezondheid » Gifmix op genetisch gemanipuleerde soja van Monsanto groot gevaar voor de gezondheid: “We zijn geschokt”
Gifmix op genetisch gemanipuleerde soja van Monsanto groot gevaar voor de gezondheid: "We zijn geschokt"

Gifmix op genetisch gemanipuleerde soja van Monsanto groot gevaar voor de gezondheid: “We zijn geschokt”

Bepaalde onkruidbestrijdingsmiddelen die achterblijven op genetisch gemodificeerde soja kunnen ernstige gezondheidsrisico’s veroorzaken. Dat blijkt uit een rapport dat is opgesteld door het Duitse onderzoeksbureau ForCare.

Residuen van de onkruidverdelgers kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken zoals leverproblemen en tumoren. De middelen worden regelmatig gebruikt op nieuwe soorten gensoja van producenten zoals Monsanto en Bayer.

Consumenten en boerderijdieren kunnen gemakkelijk aan de onkruidverdelgers worden blootgesteld. Op 11 januari gaan de Europese lidstaten stemmen over de import van genetisch gemanipuleerde soja. De Europese Commissie is van plan de import van deze soja goed te keuren.

Gensoja kan dan in de EU worden gebruikt in voedingsmiddelen en veevoer. De Europese Commissie beweert dat de gezondheidsrisico’s voldoende zijn onderzocht. Het rapport van ForCare laat echter zien dat de onkruidverdelgers apart zijn onderzocht en dat niet is gekeken wat het effect is als ze in een mix worden gebruikt.

“De Europese Commissie heeft ons verschillende brieven gestuurd om aan te tonen dat de herbiciden die op de sojabonen werden gespoten, zijn onderzocht op alle mogelijke risico’s,” aldus directeur Christoph Then van Testbiotech, het instituut dat het onderzoek liet uitvoeren. “We zijn niet alleen ongerust over de resultaten van het rapport, maar ook geschokt over de manier waarop de Europese Commissie omgaat met gezondheidsrisico’s.”

[IPS]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Loki schreef:

  Nederland importeert al GEN soja uit Zuid-Amerika, dus over dat stemmen door de EU, wel of niet is pure volksverlakkerij.
  De eerste lading die Nederland binnen kwam was 85.000 ton. Dit werd ondersteund door het oa WNF en Universiteit Wageningen. Dat heb ik 3 jaren geleden onderzocht en heeft breed uitgemeten in de MSM gestaan dat het hier om Ecologische Soja ging, die duurzaam werd verbouwd. Niet dus, gewoon GEN soja die verbouwd werd op stukken afgebrand oerwoud, om of afgekochte boeren, vermoordde boeren en onteigende stukken grond. Dit gaat tot op heden nog steeds door.

  Wie goed op zijn producten let welke hij koopt zal vooral opmerken dat tegenwoordig het GEN soja-afval wordt verwerkt in allerlei producten.
  Brood met sojameel
  Brood met soja-gris (en meel)
  Koekjes (en Luxe) met sojameel
  Vleeswaren met sojameel en/of andere sojaproducten
  Kerstbrood met sojameel of met sojabonenspijs
  En zo kunnen wel nog wel even doorgaan.

  Je kunt er behoorlijke darm en maag problemen van krijgen zoals ik dat aan de lijve heb ondervonden.
  WEET WAT JE EET!!!!!!!

  15 likes
  • Loki schreef:

   En oh ja laten we niet vergeten dat er talloze mensen ziek zijn geworden of dood gegaan van de bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden bij GMO gewassen.
   Niet zo lang geleden is hier nog een documentaire over geweest.
   Hier bleek, dat het hele GMO gebeuren 1 corrupte klerezooi is en dat boeren er niet over mogen praten.

   1 likes
 • speedmaster schreef:

  als ik het goed begrijp suggereert dit artikel dat het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen op NIET-genetisch gemanipuleerde soja GEEN gezondheidsproblemen veroorzaakt ???

  1 likes
  • an argie schreef:

   Dit is allemaal dikke B.S.

   1: Landbouwgif, in welke vorm dan ook, is slecht voor de mens.
   In 2010 is (dankzij gifmeter.nl) de MRL (maximale residu limiet) verdubbeld omdat anders zeer veel van de fruit en groenten in de supermarkten niet meer kunnen worden verkocht.

   2: GGO/ GMO (Genetisch Gemanipuleerde Objecten/ Genetic Modified Objects), in welke vorm dan ook, zijn slecht voor de mens.
   Het gaat hierbij enkel en alleen om de patenten, en het feit dat zaad ALLEEN IN LICENTIE mag worden verbouwd. (Monsanto, DuPont, Bayer Crop Services)
   Er mag door de boeren geen zaad voor het jaar erop worden gewonnen, dit moet opnieuw worden aangeschaft.

   Het “voordeel” is dat er met méér gif kan worden gewerkt, dan bij de natuurlijke variant (dit is de genetische manipulatie). BTCorn, BTSoja, BTCotton, BT Whatever, zijn allemaal “Roundup Ready” – Roundup; de pesticide van Monsanto, gebaseerd op Agent Orange (Het ontbladermiddel dat werd gebruikt in de Vietnam oorlog)

   De EFSA (European Food Safety Authority) heeft middels zgn. risk assessment een studie gedaan waaruit bleek dat dit middel “veilig voor consumptie” was. Deze studie duurde echter maar 90 dagen, van waaruit middels statistieken alles werd geëxtrapoleerd.

   Het blijkt dat op de (middel)lange termijn BTCorn WEL DEGELIJK schadelijk is.
   http://ww.w.rapaluruguay.org/transgenicos/Maiz/Genetically_Maize.pdf
   http://www.gmoseralini.org/republication-seralini-study-science-speaks/
   http://earthopensource.org/gmomythsandtruths/sample-page/2-science-regulation/2-2-myth-independent-studies-confirm-gm-foods-crops-safe/

   En iedereen die dit publiceert wordt door de (miljarden)industrie aangevallen.

   Terzake heeft een aantal jaren geleden een documentaire over GMO gemaakt, getiteld
   De wereld volgens Monsanto.

   https://www.youtube.com/watch?v=x2jo9nOW2wE

   Ik weet 1 ding:

   Op het moment dat een bedrijf, helemaal een voedingsbedrijf, de slogan heeft: No food shall be grown that we don’t own, gaan bij mij de nekharen recht overeind staan.

   Bekijk de geschiedenis van Monsanto, PCB’s, Agent Orange, Aspartaam, BGH, Neotaam, Dioxine, de lijst is ellenlang

   http://naturalsociety.com/monsantos-deep-legacy-of-corruption-and-cover-up/

   En zo’n bedrijf heeft het beste met de mensheid voor?

   7 likes
 • Bob schreef:

  Ik vraag me wel eens af wanneer de geprogrammeerde mensen massa eens echt wakker word en gaat inzien dat wij de mens een GMO product zijn van onze bovenburen. Als men zo gaat denken moet men de gehele wereld nog eens anders gaan zien. Uw word met GIF GEPROGRAMMEERD en uw van vlees en bloed is dus niet bestendig tegen dat geprogrammeerd van uw bovenkamer. Ik hoop dat ik hier begrepen word.

  Gr. Bob

  7 likes
 • Anne schreef:

  Ik hoop dat dit rapport een ommekeer brengt in het besluit om dit toe te laten in Nederland.
  Je kunt de gezondheid van mens en dier niet in gevaar brengen.
  Maar zo langzamerhand weet je dat alles met geld te maken heeft, en dat je geen bescherming geniet van je eigen regering.

  7 likes
 • helder schreef:

  groene thee, gunpowder thee, citroen, maagzout werken goed tegen deze oxidanten.

  4 likes
 • Arwijn schreef:

  Je gaat me toch niet vertellen dat gif slecht is voor je gezondheid heh?

  2 likes
 • peter schreef:

  Nothing to see here people, everybody move on…

  2 likes
 • x

  Check Also

  EU

  ‘Enorm schandaal’: EU betaalt Moslimbroederschap €36,5 MILJOEN om ‘Europa te onderwerpen’

  De EU heeft 36,5 miljoen euro overgemaakt ...

  europese commissie

  Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken

  De Europese Commissie heeft net een doodeng ...

  >