Buitenland

Dit bizarre wetsvoorstel is zojuist ingediend in Canada

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

In Canada is een wetsvoorstel ingediend dat het ‘promoten’ van fossiele brandstoffen strafbaar moet stellen. Als de wet er komt, zouden Canadezen in de cel kunnen belanden als ze dingen zeggen die waar zijn, bijvoorbeeld dat het verbranden van aardgas schoner is dan het verbranden van kolen.

Het wetsvoorstel, C-372 of Fossil Fuel Advertising Act, is ingediend door het Canadese parlementslid Charlie Angus. In het Canadese Lagerhuis kondigde hij vol trots zijn wetsvoorstel aan, dat ‘misleidende reclame’ afkomstig van de olie- en gasindustrie illegaal zou maken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij zei dat de olie- en gassector ‘desinformatie’ verspreidt en ‘mensen doodt’.

Nog veel verder

C-372 gaat echter nog veel verder dan dat. De kans is overigens nihil dat het wetsvoorstel daadwerkelijk wordt aangenomen.

De wet kan zoals hij nu geschreven is van toepassing zijn op elke Canadees die zich positief uitlaat over de olie-industrie of olie in het algemeen.

Twee jaar celstraf
wets
Charlie Angus (DrOwl19 CC BY-SA 4.0)

In de wettekst valt te lezen dat het verboden is om een fossiele brandstof, een aan fossiele brandstoffen gerelateerd merk of de productie van een fossiele brandstof te promoten. Als je deze wet overtreedt als burger, staat daar een boete tot 500.000 dollar op. Als je de wet overtreedt en voor een oliebedrijf werkt, kun je tot twee jaar celstraf en 1 miljoen dollar boete krijgen.

‘Promotie’ wordt door Angus breed gedefinieerd en kan zelfs betrekking hebben op bijvoorbeeld een Facebookbericht of een bumpersticker.

Fossiele brandstoffen mogen volgens het parlementslid nog wel in films te zien zijn. Daarnaast mogen Canadezen met betrekking tot fossiele brandstoffen nog steeds hun mening geven, maar dan moeten ze zich daarbij wel aan bepaalde richtlijnen houden, stelt Angus.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.6 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maurice
Maurice
2 maanden geleden

Hadden we iets anders verwacht soms? Alle complotdenkers krijgen gelijk!

salvar
salvar
2 maanden geleden

zijn er nog normale mensen bij de regeringen , ik hoop het maar begin nu toch wel te twijfelen.

het is een bende psychopaten allemaal ontsnapt uit de inrichting wordt tijd dat het jaagt seizoen geopend wordt om ze weer op te sluiten.

Hans
Hans
2 maanden geleden

wel grappig dat ze maar blijven zeuren over “Fossil Fuel” terwijl nog nooit wetenschappelijk is aangetoond dat het echt door fossielen is ontstaan

wefbeffer
wefbeffer
2 maanden geleden

Deze canadees zit er ook met huid en haar in wef niet een klein beetje ook.

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x