Natuur en Milieu

Sneeuw in de woestijn (video)

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Inwoners van de Atacama-woestijn in Chili zijn afgelopen weekend verrast door een ongewoon natuurverschijnsel: het sneeuwde in de woestijn.

De woestijn, één van de droogste gebieden ter wereld, werd bedekt door een laag sneeuw.

Volgens inwoners van de stad San Pedro de Atacama is het pak sneeuw het zwaarste in 30 jaar. Men is bezorgd dat de sneeuw en de regen van afgelopen weekend problemen kunnen veroorzaken. In het verleden overstroomden enkele rivieren als gevolg van de neerslag.

Volgens het Chileense verkeersbureau is de weg naar San Pedro de Atacama tijdelijk afgesloten vanwege het ongebruikelijke weer. Er is nog geen opdracht gegeven tot evacuatie, hoewel er meer neerslag op komst is.

De woestijn bestaat grotendeels uit zoutmeren, zand en felsisch magma. Er valt ieder jaar gemiddeld maar een paar centimeter neerslag.

Bron: Sky.com Foto: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Als er walvissen in de Noordzee aanspoelen omdat ze hun navigatie kwijt zijn en dat het steeds warmer word krijg ik het idee dat de polen verschoven worden. Ik denk aan een planmatig iets.

Dondervogel
Dondervogel
9 jaren geleden

Overal op de wereld doet het klimaat de wereld in een puinhoop veranderen.En als vliegveld Tampa Canada 65 mijl moet corriceren in haar automatische piloot systemen, omdat de magnetische noordpool 65 mijl in één jaar verschuift richting Rusland, zou een aardse ompoling de grondslag kunnen zijn van dit veranderende klimaat.Grote vraag wat staat ons nog meer te wachten??

Spectral
Spectral
9 jaren geleden

Alles wat is heeft een cyclus, bij de planeten en sterren/zonnen is dit niet anders.

Al Gore, de zelfbenoemde goeroetoeter zag dit als een inkomstenbron en hield de wereld starrig voor dat, als we hier niet voor zouden betalen, wij hier op een andere manier voor zouden betalen..

Deze planeet gaat ook door een bepaalde cyclus, wat wij als vreemd ervaren gebeurt al ik weet niet hoeveel duizenden eeuwen..

Martijn1205
Martijn1205
9 jaren geleden

Gewoon een natuurlijke cyclus, niet gek laten maken door de angstcultuur!

Nederland was ooit sub-tropisch, op andere planeten zijn ook temperatuur veranderingen waar te nemen. De zon zou wel eens in een heel andere cyclus kunnen zitten, waardoor het klimaat aan het veranderen is.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x