Homepagina » Natuur en Milieu » Sneeuw in de woestijn (video)
Sneeuw in de woestijn

Sneeuw in de woestijn (video)

Inwoners van de Atacama-woestijn in Chili zijn afgelopen weekend verrast door een ongewoon natuurverschijnsel: het sneeuwde in de woestijn.

De woestijn, één van de droogste gebieden ter wereld, werd bedekt door een laag sneeuw.

Volgens inwoners van de stad San Pedro de Atacama is het pak sneeuw het zwaarste in 30 jaar. Men is bezorgd dat de sneeuw en de regen van afgelopen weekend problemen kunnen veroorzaken. In het verleden overstroomden enkele rivieren als gevolg van de neerslag.

Volgens het Chileense verkeersbureau is de weg naar San Pedro de Atacama tijdelijk afgesloten vanwege het ongebruikelijke weer. Er is nog geen opdracht gegeven tot evacuatie, hoewel er meer neerslag op komst is.

De woestijn bestaat grotendeels uit zoutmeren, zand en felsisch magma. Er valt ieder jaar gemiddeld maar een paar centimeter neerslag.

Bron: Sky.com Foto: AFP

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Als er walvissen in de Noordzee aanspoelen omdat ze hun navigatie kwijt zijn en dat het steeds warmer word krijg ik het idee dat de polen verschoven worden. Ik denk aan een planmatig iets.

  0 likes
 2. Overal op de wereld doet het klimaat de wereld in een puinhoop veranderen.En als vliegveld Tampa Canada 65 mijl moet corriceren in haar automatische piloot systemen, omdat de magnetische noordpool 65 mijl in één jaar verschuift richting Rusland, zou een aardse ompoling de grondslag kunnen zijn van dit veranderende klimaat.Grote vraag wat staat ons nog meer te wachten??

  0 likes
 3. Alles wat is heeft een cyclus, bij de planeten en sterren/zonnen is dit niet anders.

  Al Gore, de zelfbenoemde goeroetoeter zag dit als een inkomstenbron en hield de wereld starrig voor dat, als we hier niet voor zouden betalen, wij hier op een andere manier voor zouden betalen..

  Deze planeet gaat ook door een bepaalde cyclus, wat wij als vreemd ervaren gebeurt al ik weet niet hoeveel duizenden eeuwen..

  0 likes
 4. Gewoon een natuurlijke cyclus, niet gek laten maken door de angstcultuur!

  Nederland was ooit sub-tropisch, op andere planeten zijn ook temperatuur veranderingen waar te nemen. De zon zou wel eens in een heel andere cyclus kunnen zitten, waardoor het klimaat aan het veranderen is.

  0 likes
 5. Misschien dat de komst van Niburu hier iets mee te maken heeft ? Er zijn steeds duidelijkere aanwijzingen dat onze zon een begeleider heeft in de vorm van de bruine dwerg. Er zijn al verschillende foto’s en filmpjes (SOHO en Niemeyer station) van een object in de buurt van de zon. Eind dit jaar zal er uitsluitsel zijn van deze beweringen. We wachten af…..

  0 likes
 6. Misschien moet U zou het weleens kunnen zijn dat ze de volgende technologie uit testen.
  http://www.de-waarheid-sorry.nl/index.php/9

  0 likes
 7. Er valt een klein beetje sneeuw en men raakt al overstuur terwijl het heel goed is dat er in de woestijn eens wat water in de bodem komt. Jammer maar die hoeveelheid is gauw opgedroogd. Zolang als daar geen meter sneeuw valt hoeft men zich geen zorgen te maken. Maar misschien is Nederland wel weer zo gek om subsidie of ontwikkelingsgeld te verstrekken aan Chili.

  0 likes
 8. [quote name=”StefanZ”]Misschien dat de komst van Niburu hier iets mee te maken heeft ? Er zijn steeds duidelijkere aanwijzingen dat onze zon een begeleider heeft in de vorm van de bruine dwerg. Er zijn al verschillende foto’s en filmpjes (SOHO en Niemeyer station) van een object in de buurt van de zon. Eind dit jaar zal er uitsluitsel zijn van deze beweringen. We wachten af…..[/quote]

  Ik ben dan wel benieuwd hoe dat wetenschappelijk mogelijk zou kunnen zijn. Een planeet van enige grote zou qua aantrekkingskracht etc al zo een invloed hebben dat we er heus wel wat meer van zouden merken 😉

  maar ieder zijn mening hè,

  0 likes
 9. En jij vindt, dat we geen invloed ondervinden van iets ? Kijk eens om je heen. Bijv. naar het klimaat. Deze zomer is en uitzonderlijk warme en langen zomer. Ik weet niet hoe oud jij bent, maar zo’n warme en lange zomer heb ik nog nooit meegemaakt. Overal op aarde is het weer van slag. Opvallend niet ????

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

adrenochroom

Adrenochroom: Mensenbloed als drug en verjongingsmiddel

Mutya Buena, voormalig lid van de Sugababes, ...

de jonge

De Jonge bombardeert Kamerbrief over coronavaccin tot STAATSGEHEIM: ‘Informatie kan ernstige schade toebrengen’

Het kabinet zet maar liefst 700 miljoen ...