Binnenland

Even dreigde de coalitie debat over verpletterende verkiezingsuitslag tegen te houden: ‘Echt onbestaanbaar’

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

De Tweede Kamer gaat binnenkort toch debatteren over de gevolgen van de verkiezingsuitslag van vorige week. Aanvankelijk werd het aangevraagde debat door de coalitie geblokkeerd, maar de partijen zijn daarvan teruggekomen.

Het debat over onder meer de winst van BBB en de gevolgen die dat heeft voor politiek Den Haag, zal plaatsvinden op 4 april. Premier Ruttte en vicepremiers Kaag, Hoekstra en Schouten zijn erbij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De weigering van de coalitiepartijen om over de uitslag te debatteren leidde tot veel woede. Een hoofdelijke stemming bleek uiteindelijk niet nodig.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ongehoord

“Het is ongehoord dat de premier niet naar de Kamer durft te komen voor een debat en dat hij hier uit de wind gehouden wordt,” zei Kamerlid Pieter Omtzigt. “Dat gebeurde bij het debat over de kinderopvangtoeslag, hij is nog niet hier geweest om uitleg te geven over Groningen, hier komt hij geen uitleg geven en hij komt straks alleen voor de Europese top.”

“Het is echt onbestaanbaar, onbestaanbaar om het hier niet te hebben over de politieke gevolgen terwijl er hier in alle achterkamertjes over gesproken wordt,” tierde Omtzigt.

Lachwekkend

“VVD, D66, CDA en CU blokkeren een debat over de verkiezingsuitslag. Dit betekent dat de coalitie tot op het bot verdeeld is en men niet uit elkaar gespeeld wil worden voor het oog der natie,” reageert journalist Ton F. van Dijk.

Het Haagse raadslid Ralf Sluijs schrijft: “Lachwekkend. De landelijke kopstukken waren niet van de beeldbuis af te slaan bij de Provinciale Statenverkiezingen, maar nu er een debat gevraagd wordt over de verpletterende verkiezingsuitslag houdt de coalitie dat tegen omdat het om ‘de provincie’ gaat.”

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.9 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

95 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Ondanks de resultaten van de verkiezingen is er nog steeds ontzettende fraude gepleegd met de telling van de stemmen vermoed ik…

Chero
Chero
1 jaar geleden

Mooi zo

Keep it simple
Keep it simple
1 jaar geleden

Dit is allemaal theater/poppenkast om ons te doen geloven dat er nog hoop is, plannen van tafel gaan enz. Het is ZO doorzichtig. Het is PRECIES de ‘kat en muis’ tactiek die narcisten met hun slachtoffers doen; mee spelen en de gelegenheid geven te ‘ontsnappen’ en dan op het laatste moment de muis toch weer grijpen, over and over again tot de genadeslag.

Bert
Bert
1 jaar geleden

Kartellieneke zit er al. Dronken van de macht

Boerenverstand zit niet in Lieneke, ze is haar verstand al aan het verliezen.

Dronken van de macht.

Goed gedaan boeren, let nu maar op uw saeck. Geef dat wijf geen cm ruimte. En nee rot op met stikstof Ik neem het jullie niet kwalijk boeren. Misschien is het geen kartelllienke . Maar er is een stemmetje dat wat anders zegt.

Back to top button
95
0
We lezen graag je reactie!x