Buitenland

Dit gebeurde er met de journalist die meehielp met ontmaskering van Oekraïense nazi-veteraan

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!

Een Britse onafhankelijk journalist is gearresteerd nadat hij zich kritisch had uitgelaten over de staande ovaties voor een Oekraïense nazi-veteraan in het Canadese parlement.

Warren Thornton presenteerde zondag een aflevering van zijn podcast The Real Truth toen de politie plotseling voor zijn deur stond.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Gast Fiona Ryan zei dat Thornton 20 minuten voor het einde van de aflevering ‘verdween’. Toen ze hem een WhatsApp-bericht stuurde om hem te vragen wat er was gebeurd, stuurde hij één woord terug: ‘politie’.

Eer

Thornton werd gearresteerd en meegenomen naar een politiebureau in Bristol, vele kilometers van zijn huis. Daar werd hij ervan beschuldigd ‘malinformatie’ te hebben verspreid op social media.

In een video op X, voorheen Twitter, die inmiddels is verwijderd zei hij dat het ‘een eer is’ om te worden meegenomen en ondervraagd voor het verspreiden van ‘malinformatie’.

Malinformatie is informatie die correct is, maar die verspreid wordt ‘met het enige doel om een persoon, organisatie of land te beschadigen’.

Ontmaskering

Thornton sprak zich eerder kritisch uit over de steun die de NAVO biedt aan Oekraïne. Hij speelde daarnaast een rol bij de ontmaskering van de 98-jarige oud-SS’er Jaroslav Hoenka, die tijdens een speech van de Oekraïense president Zelensky in het Canadese parlement een staande ovatie kreeg. Hij was uitgenodigd door premier Trudeau.

Hoenka maakte deel uit van een beruchte divisie van de nazi’s die bloedbaden aanrichtte onder burgers. Nadat nazi-Duitsland was verslagen, emigreerden duizenden Oekraïense nazi’s naar Canada, waaronder de opa van vicepremier Chrystia Freeland.

Officiële waarschuwing

Heel erg bedankt dat jullie hebben laten zien dat alle 16 video’s die jullie hebben onderzocht, op waarheid berusten, zei Thornton tegen de politie. Hij liet weten dat de politie ‘geen verdere stappen’ tegen hem onderneemt.

Thornton laat zich niet het zwijgen opleggen. “We blijven mensen de waarheid vertellen.”

4.9 302 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eleonora
Eleonora
6 maanden geleden

Applaus voor Thornton!!! We hebben heel veel van deze moedige mensen nodig, zeker nu de censuur in een “Europese wet ” is vastgelegd. Want ja, de mensheid is in oorlog met “het kwaad”.

dirk
dirk
6 maanden geleden

Zoals een goede dictatuur het gediend dissidente stemmen moeten worden bestraft

Andre
Andre
6 maanden geleden

Emigreerden naar Canada! jajaja van de haak gehaald met een vrijbriefje bedoelen ze. En dan de politie want de politie doet uitvoeren. Een jongen van 16 in zn rug schieten als hij op zn trekker naar huis wil of een meisje met haar hoofd vol gas tegen een muur spuiten maar XR mag niet aangeraakt worden. Welke zieke geesten trekken aan de touwtjes bij de politie?? en wie is die Rutte eigenlijk want hij zit er nog steeds.

Herman R
Herman R
6 maanden geleden

Ongelooflijk😩 wat n foute aktie van de politie🙄

Back to top button
76
0
We lezen graag je reactie!x