Buitenland

In Italië is maar weer eens gebleken dat niet het volk, maar de elite bepaalt. Zo werd de regering van verandering tegengehouden

Help door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De benoeming van een voormalig IMF-directeur als interim-premier laat zien dat de Italiaanse president niet de kant van het volk, maar die van de bankiers heeft gekozen. Dat heeft het hoofd van de eurosceptische Lega Nord gezegd.

“Ze kiezen de kant van de bankiers en de machtigen. Wij kiezen de kant van het Italiaanse volk,” schreef Matteo Salvini, leider van Lega Nord, op Twitter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png


President Mattarella gebruikte zijn veto om te voorkomen dat er een regering tussen Lega en anti-establishmentpartij M5S (Vijfsterrenbeweging) zou komen.

Regering van verandering

Na dit besluit haalden zowel Lega als M5S hard uit naar de president.

“Wat een verschrikkelijke dag voor Italië en de democratie,” schreef Salvini zondag in een bericht op Facebook.

“De regering ‘van verandering’ kon niet worden gevormd omdat de banken en ministers in Berlijn, Parijs en Brussel erop tegen waren,” voegde hij toe.

Geen vrije democratie

Hij schreef op Twitter: “Italië is geen kolonie, we zijn geen Duitse of Franse slaven.”

Zijn coalitiepartner en leider van de Vijfsterrenbeweging Luigi Di Maio merkte op dat kennelijk alleen in het gelid lopende EU-cheerleaders minister mogen worden.

“Dit is geen vrije democratie,” zei hij. “Ik heb president Mattarella altijd gerespecteerd, maar ik kan deze keuze simpelweg niet begrijpen.”

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sergio
Sergio
5 jaren geleden

Veranderingen in Europa (en de rest v.d. wereld) zullen pas gebeuren als er een ware & totale volksopstand komt.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
5 jaren geleden

We leven in bezet gebied.
Bezet door een groep die zich bovende wetgesteld voelt.
Leugenachtig en opportunistisch.

rasecht berensiroop
rasecht berensiroop
5 jaren geleden

de houding van het imperialisme en neo-communisme hebben twee gezichten tgv van de juist waardebepaling tov de politieke democratische instellingen, de binnenlandse elites van geldmachtsgeilheid

Nehemia
Nehemia
5 jaren geleden

Alles wat niet welgevallig is voor de Nieuwe Wereld Orde zal met keiharde repressie gestopt worden. Brussel is volkomen uitwisselbaar met een totalitair kwaad dat elke burger zal ketenen, financieel zal leeg knijpen als een citroen, de vrijheid van meningsuiting zal vernietigen en iedereen die niet braaf in het gelid loopt hard zal afstraffen. Het is tijd voor een Franse revolutie om dit corrupte gajes uit hun Brusselse torens te slepen en deze levensgevaarlijke zelfverrijkende criminelen verantwoordelijk te stellen voor al het onheil dat ze hebben aangericht en wat ze nog voornemens zijn om in de toekomst uit te rollen. Ze vernietigen Europa met een satanisch genoegen. Het zijn psychopaten. Zielloze corrupte wezens die geen donder geven om u of mijn rechten.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x