CoronaBinnenland

Ophef over beïnvloeding OMT-adviezen door ministerie VWS: ‘Grof schandaal dit’

Help anderen door deze info met je vrienden op je socials te delen!

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich in het begin van de coronapandemie bemoeid met adviezen van het OMT, schrijft Nieuwsuur. Het ministerie droeg meerdere keren aanpassingen aan, die werden overgenomen door het RIVM, dat het OMT voorzit. Het adviesorgaan werd niet ingelicht.

Een ambtenaar schreef bijvoorbeeld in april 2020 dat het OMT-advies over mondkapjes voor zorgmedewerkers ‘nog wel een tandje scherper’ kon. Dat werd vervolgens in het advies verwerkt. Experts spreken van ‘politieke sturing’.

Er wordt verontwaardigd gereageerd op de onthullingen. “Wat een bagger komt er naar buiten over de aanpak van de coronacrisis door VWS! Iemand moet rekenschap geven,” zegt Kamerlid Fleur Agema (PVV) tegen zorgminister Kuipers.

Ongekend

“Het RIVM. Onafhankelijk instituut. Volledig onafhankelijk. In een ‘nieuwe bestuurscultuur’ met nieuw elan. Horen, zien en zwijgen. Met veel elan. Heel veel elan,” schrijft neuroloog Jan Bonte.

SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen reageert: “Ongekend. En je dan nog afvragen waarom steeds minder mensen vertrouwen hebben in de overheid. Het ministerie mag zich op geen enkele manier bemoeien met de adviezen van het OMT.”

Kamerlid Maarten Hijink (SP) spreekt van een ‘grof schandaal’. “Als het ministerie heeft meegeschreven aan adviezen aan zichzelf dan zijn de bevolking en de Tweede Kamer bedonderd. De SP wil volgende week opheldering van de minister over deze politieke sturing op de wetenschap,” twittert Hijink.

Valsgespeeld

“Schokkend,” stelt Kamerlid Wybren van Haga. “Dit bewijst dat het OMT dus helemaal niet onafhankelijk was, maar wel degelijk politiek gestuurd werd. Dat is altijd ontkend door het kabinet.”

Fractievoorzitter van Denk Farid Azarkan reageert: “Premier Rutte en Hugo de Jonge hebben valsgespeeld.”

4.9 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Don
Don
6 maanden geleden

Goh, wat een ‘verrassing’…. Dit en véééle andere zaken roepen de ‘wappies’ al twee jaar, dus ga nou geen krokodillentranen janken, maar had geluisterd naar mensen met gezond verstand die zich wél in de materie hadden en hebben verdiept!
Anyway, ga als de sodemieter PUINRUIMEN en breng het schorum dat het regime vormde en vormt voor een ONPARTIJDIGE rechter! x

Bezorgde nederlander
Bezorgde nederlander
6 maanden geleden

Eindelijk word de slaapkamer kritisch?
Goede raad kijk nog eens naar de stemming die c-19.i.d. A status deed belanden.
Evenzo alle stemmingen die met QR te maken hebben.
Wat een falen.

William
William
6 maanden geleden

Valsgespeeld??? Wat een lichte benaming van pure oplichting, gaat de justitie deze mensen achter de tralies zetten? Lijkt me de beste eerste stap… deze (mensen) hebben 1000 den levens verwoest, voor miljarden door de plee gespoeld en dan word er gesproken van valsspelen… dit is geen spel maar keiharde realiteit..

Ron
Ron
6 maanden geleden

Als dat bewezen kan worden op deze manier, dan kan er wel een aanklacht volgen en de horeca kan zijn rekening aan deze personen overhandigen… o nee, zover gaat het geblaat niet bij onze volksverlakkers, je verwacht het niet hé… en we gaan weer over tot de orde van de dag… iemand nog koffie?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

129
0
We lezen graag je reactie!x