Binnenland

Dit is de laatste kans: ‘Stop deze wet! In vredesnaam!’

Help anderen door dit artikel met kennissen op je socials te delen!

Binnenkort stemt de Eerste Kamer over de wijziging van de Wet publieke gezondheid (Wpg) waarin maatregelen zoals lockdowns en een mondkapjesplicht worden vastgelegd in de permanente wet. Dat terwijl de evaluatie van deze maatregelen nog moet beginnen en niet is bewezen dat deze maatregelen werken.

De organisatie De Vierde Golf heeft deze week een aantal bezwaren verzonden aan de Eerste Kamer. Het is niet aanvaardbaar dat het wetsvoorstel maatregelen bevat waarvan niet kan worden bepaald of deze werkzaam zijn, niet individueel, maar ook niet in de verschillende samenstellingen waarin ze de afgelopen jaren daadwerkelijk hebben gegolden, schrijft De Vierde Golf in een memo.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het wetsvoorstel is een recept voor détournement de pouvoir, is in strijd met het Europees Handvest en dreigt maatregelen te normaliseren die naar hun aard uitzonderlijk behoren te zijn, aldus de organisatie.

Onvoldoende doordacht

De Vierde Golf wijst er verder op dat bij de behandeling van dit wetsvoorstel geen medisch-wetenschappelijke stemmen met kritiek op de maatregelen zijn gehoord.

“Het huidige wetsvoorstel is onvoldoende doordacht. Zowel de effectiviteit als de nevenschade van de maatregelen is nog onbekend, en de parlementaire enquête moet nog van start gaan. Evaluatie had natuurlijk al lang plaats hebben kunnen en moeten vinden,” aldus de groep, die de Eerste Kamer oproept dit wetsvoorstel nu af te wijzen.

Het ‘nieuwe normaal’ mag nooit normaal worden

Hoogleraar Ewald Engelen is ook fel gekant tegen de wet. “Het ‘nieuwe normaal’ mag nooit normaal worden! Stop deze wet! In vredesnaam!” twittert hij.

Journalist Erick Overveen weet te melden dat de plenaire behandeling van de permanente coronawet waarschijnlijk op 16 mei zal plaatsvinden, waardoor de stemming in de Eerste Kamer op 23 mei op de agenda staat. “Komt D66-Kuipers prima uit, vlak voor de installatie van de nieuwe Eerste Kamer,” schrijft Overveen.

4.8 160 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

137 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johannes
Johannes
1 jaar geleden

wetten na mei 1940 waren toch niet rechtsgeldig….

K. Renten
K. Renten
1 jaar geleden

Met die snuivende massamoordenaar zijn ontvangst in de 1e kamer net gezien te hebben zie ik het somber in.

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Mocht die wet er toch komen doe ik NIET mee! En hopelijk velen met mij.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Afmeting van een virus:120 nanometer, afmeting openingen in mondkappen: 55.000 nanometer. Een virus trachten tegen te houden met een mondkap is hetzelfde als muggen trachten buiten te houden met een hor van kippengaas.

Back to top button
137
0
We lezen graag je reactie!x