Financieel

Video over kloof tussen superrijken en de rest gaat viraal

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het gemiddelde Amerikaanse gezin spaart slechts een fractie van het inkomen. Beleidsmakers en analisten merken op dat minder dan 4 procent van het inkomen wordt weggezet.

In een nieuwe video wordt het economische landschap van de Verenigde Staten in kaart gebracht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De bovenste 1 procent van de inkomensgroepen bezit bijna de helft van alle aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Daarentegen beschikt de onderste 50 procent slechts over 0,5 procent van deze investeringen.

Het is niet moeilijk om te bepalen waarom het inkomen van de superrijken sinds 1976 bijna is verdriedubbeld. De Amerikaanse oud-minister van Werkgelegenheid Robert Reich wees er onlangs op dat de economie in de laatste 30 jaar bijna twee keer zo groot is geworden, en dat zou in een ideale wereld meer geld voor iedereen betekenen.

Daar komt in de werkelijkheid weinig van terecht, zo blijkt. Hoewel het inkomen van de rijkste 1 procent is verdriedubbeld, is het inkomen van een gemiddeld huishouden nagenoeg gestagneerd.

Op zich niets nieuws onder de zon, maar de video maakt het aan de hand van de illustraties gemakkelijker voor kijkers om ‘wakker te worden en te beseffen dat de realiteit anders is dan ons wordt voorgehouden’.

Bron: Dailyfinance.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dymphna
dymphna
11 jaren geleden

En dan kijken de machtige vreemd op dat men in opstand komt. Er is genoeg eten op deze wereld en er staan vele huizen gewoon leeg. Van alles is er overvloed maar er zijn onozele wetten die vele laten leven in grote armoede. Ook wetten bv dat je geen groente in je tuin mag kweken is 1 van de vele bizare wetten in deze wereld en wij mensen slikken dat egwoon.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

De Maya,s: Er zullen moeilijke tijden aanbreken, welke moeilijk zijn door te komen.Er zal een verdrukking komen, zoals die nog nooit is geweest, en ook nooit weer komen zal>AL WAKKER???Snappen we de plannen van de elite nu dan soms??RINGGGGGGGGG Wakker worden, de 1% staat op ontploffen.Waarom?JUIST OMDAT WE WAKKER WORDEN.En dat pikt die 1% elite toch niet??De Maya,s:De wapens die van u als volk zijn, zullen TEGEN u gebruikt gaan worden.

Pascal
Pascal
11 jaren geleden

Het grootste probleem is dat ook deze wereld gemaakt is door het Vaticaan. Als je rijk wilt worden of wil blijven moet je aansluiting hebben bij de Geheime genootschappen van het Vaticaan. Zo worden mensen Vrijmetselaar zodat je dan door andere geheime genootschappen word geholpen om nog rijker of meer macht te verkrijgen. Zie de Media magnaten De Mol en van der Ende ook zij behoren bij die groepen. Rolf Wouters wilde ook voor zichzelf beginnen en die is nu geheel verdwenen omdat die waarschijnlijk niet op de hoogte was van die genootschappen en zat met de verkeerde vinger in de PAP van een ander. De wereld is niet vrij want rijken worden beschermt en krijgen meer macht zodat het verschil met Elite en slaven groot blijft.

M.R.Rijsdijk
M.R.Rijsdijk
11 jaren geleden

Te bizar voor woorden dit… Ik wist wel dat het erg was, maar dit schept wel een heel goed beeld en dan vraag ik mij af of dit percentage in nederland hetzelfde ligt? Ik zelf denk dat als je heel de wereld berekend op deze manier de grafiek nog bizarrer eruitziet en alleen de 1% zichbaar zal zijn, maar ik kan het ook mis hebben natuurlijk…

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x