Mens en Dier

Statenlid haalt uit naar ‘fascistische oorlogshitser’ Zelenski: ‘Hij is hier ongewenst’

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!

De Oekraïense president Zelenski is donderdag in Den Haag in het gebouw van de Eerste Kamer ontvangen door de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer. Hij hield daarna een toespraak waar ook minister van Buitenlandse Zaken Hoekstra aanwezig was. Die verzekerde Zelenski dat Nederland Oekraïne zal blijven steunen.

Zelenski bedankte Nederland voor de steun, zoals de geleverde pantserhouwitsers, en zei blij te zijn dat het sturen van F-16’s niet wordt uitgesloten. Nederland is achter de schermen stevig in overleg met bondgenoten over het leveren van straaljagers aan Oekraïne, liet premier Rutte weten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De president zei ervan overtuigd te zijn dat de Russische president Poetin in Den Haag zal worden berecht en dat daar een speciaal tribunaal voor moet komen.

Nederland heeft voor dit jaar 2,5 miljard euro beschikbaar gesteld voor steun aan Oekraïne. Ondertussen heeft minister Kaag gezegd dat ‘we gewoon weer binnen onze marges moeten gaan leven’.

Triest

Veel mensen zitten niet te wachten op de komst van president Zelenski. “Uiterst ongepast dat vandaag de fascistische oorlogshitser Zelenski een bezoek brengt aan Nederland,” vindt Statenlid Martin Bos (FVD). “Zelenski is hier sowieso ongewenst, maar hij hoort zeker op 4 mei geen toespraken te houden. Triest.”

“Dagenlang zijn ze bezig om, in het kader van 4 en 5 mei, mensen te bewegen de omgekeerde vlag weer in de deugstand te laten wapperen,” vervolgt Bos. “En nu laten ze oorlogshitser Zelenski vrijuit zijn oorlogspropaganda spuien. Hoogst ongepast deze ontheiliging van Dodenherdenking.”

Volstrekt van het padje

Hij kan rekenen op bijval van neuroloog Jan Bonte. “Wat moet die B-acteur hier op 4 mei?” vraagt hij zich af. “Zijn land is in oorlog, Bachmoet staat op het punt te vallen, en zijn leger wordt door de gehaktmolen gedraaid.”

“Dan hoor je als leider van een land thuis. Niet hier. Onze regering is volstrekt van het padje,” stelt Bonte.

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen spreekt van een ‘schaamteloze provocatie’.

4.9 264 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

215 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Stuur die clown eens écht naar het front met zijn legertruitjes.

Herm
Herm
1 jaar geleden

Belachelijk dat ze deze man op 4 mei in Nederland laten komen, hij kan alleen maar over wapens praten en wapens vragen, in plaats van vrede te bespreken, Rutte zegt dat Poetin voor een tribunaal moet komen, nou Rutte en de rest van de boeven kunnen zo mee naar dat tribunaal, het zijn landverraders ons kabinet. Nederland kapot maken volgens het WEF is hun opdracht en veel mensen slapen gewoon door.

Anja Heij
Anja Heij
1 jaar geleden

Site “De Gulden Middenweg” heeft op YouTube een geweldig commentaar gegeven op Zelenski’s bezoek. De moeite van het bekijken waard.

Turtel
Turtel
1 jaar geleden

Ze hebben werkelijk lak aan het volk!!

Back to top button
215
0
We lezen graag je reactie!x