Archeologie

Mysterieus 9500 jaar oud houten standbeeld bevat informatie over ‘creatie van de wereld’

Help door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Duitse wetenschappers zijn bezig het oudste houten standbeeld ter wereld te dateren. Het standbeeld, dat in het westen van Siberië is gevonden, bevat een geheime code die ongeveer 9500 jaar geleden is geschreven.

Het standbeeld, Shigir Idol geheten, is ouder dan de Egyptische piramides en is als een soort tijdcapsule bewaard gebleven. Russische experts zeggen dat het opzienbarende artefact gecodeerde informatie bevat over de ‘creatie van de wereld’. Het is een boodschap voor de moderne mens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Mysterieus 9500 jaar oud standbeeld bevat informatie over 'creatie van de wereld'
Shigir Idol (Ekaterina Osintseva)

Het standbeeld is een prachtig voorbeeld van de creatieve vermogens van de antieke mens, meldt de krant The Siberian Times. De definitieve datering wordt in februari of maart volgend jaar verwacht. Shigir Idol, dat met een ‘steenlepel’ is gemaakt van larixhout, is 4000 tot 5000 jaar ouder dan Stonehenge. Het standbeeld is 2,8 meter hoog, maar was oorspronkelijk 5,3 meter hoog.

Een deel van het standbeeld ging in de 20e eeuw verloren, maar de Siberische archeoloog Vladimir Tolmatjsev wist tekeningen te maken van alle stukken. De Duitse historicus professor Thomas Terberger zei: “Nergens in Europa is een dergelijk antiek standbeeld te vinden. Dit is een droom die uitkomt.”

Professor Mikhail Zhilin van de Russische Academie van Wetenschappen zei erg onder de indruk te zijn van Shigir Idol. “Het is een meesterwerk, dat een enorme emotionele waarde en kracht met zich meedraagt.”

“Het is een uniek standbeeld, nergens in de wereld vind je zoiets,” ging hij verder. “Het is een erg ingewikkeld artefact. Het is bedekt met gecodeerde informatie. Mensen gebruikten Shigir Idol om informatie door te geven.”

Hoewel de boodschappen voor de moderne mens één groot mysterie zijn, wist de Russische wetenschapper wel te vertellen dat de makers van het standbeeld in totale harmonie met de wereld leefden, intellectueel ontwikkeld waren en een ingewikkelde spirituele wereld hadden opgebouwd.

De makers gaven het standbeeld zeven gezichten, waarvan slechts één driedimensionaal is. “Als dit afbeeldingen zijn van geesten die de menselijke wereld vroeger bewoonden, houdt de verticale positionering van de figuren mogelijk verband met hun hiërarchie,” zei schrijver Petr Zolin. “Afbeeldingen op de voor- en achterkant van Shigir Idol zouden erop kunnen wijzen dat ze uit verschillende werelden afkomstig zijn.”

[The Siberian Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dr. Why
Dr. Why
9 jaren geleden

dus, ze begrijpen niet wat er op staat, maar weten wel wat er op staat?

Freek
Freek
9 jaren geleden

“Het standbeeld, dat in het westen van Siberië is gevonden, bevat een geheime code die ongeveer 9500 jaar geleden is geschreven.
Russische experts zeggen dat het opzienbarende artefact gecodeerde informatie bevat over de ‘creatie van de wereld’. Het is een boodschap voor de moderne mens.”

Uit de bron:
“The ornament is covered with nothing but encrypted information. People were passing on knowledge with the help of the Idol.”

Wat als het nou eens gewoon een mooie, versierde paal is geweest? Niks geheime codes, niks geheime informatie over de creatie van de wereld, niks boodschap voor de moderne mens… Gewoon een mooie lange paal, versierd met mooie lijnen en een kop erop. Dat is wat het is als je het mij vraagt, kijkend naar de foto’s die in de bron zijn te vinden. Misschien is het wel gebruikt om aan te geven dat er een bepaalde stam woonde of zo.

Denk dat er veel meer van wordt gemaakt dan het is, om redenen waar ik alleen maar naar kan gissen. Wel gaaf dat ze het hebben gevonden, natuurlijk! Laat dat duidelijk zijn.

Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Alles wat we niet begrijpen kan potentieel het antwoord op de grootse vragen zijn, maar zodra het dan wel ontcijfert word blijkt het meestal een boodschappenlijstje of een roddel over de buren te zijn…
Mensen waren 50.000 jaar geleden precies hetzelfde als nu.

c.e.
c.e.
9 jaren geleden

heb geen specs, maar als het gereedschap is kan ik hier goud mee ‘wassen’. Een ‘goldsluice’ dus. Het artefact is trouwens gevonden in een prehistorische ‘open’ goudmijn.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x