Blog

Kleding etiquette op kantoor tijdens de zomermaanden

Help ons door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Met de zomer in aantocht is het tijd om je garderobe aan te passen aan de warmere temperaturen. Maar terwijl het verleidelijk kan zijn om in korte broeken en slippers op het werk te verschijnen, is het belangrijk om de juiste kleding te dragen op kantoor tijdens de zomermaanden.

Niet alleen respecteer je op deze manier de regels van je werkgever, maar het kan ook helpen om een professionele uitstraling te behouden en om te zorgen voor een comfortabele werkomgeving.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In dit artikel bespreken we waarom het belangrijk is om de juiste kleding te dragen op kantoor tijdens de zomermaanden en geven we tips over hoe je de juiste kleding kunt kiezen die zowel aan de dresscode voldoet als comfortabel is tijdens de warmste periode van het jaar.

Dresscode op kantoor

Tijdens de zomermaanden zit je er niet altijd op te wachten om met een lange broek naar je werk te moeten gaan. Het kan zijn dat jouw werkgever hier vanaf een bepaalde temperatuur wat soepeler mee omgaat. Afhankelijk van het bedrijf en de sector waarin je werkt, kan de dresscode bijvoorbeeld minder formeel zijn.

Toch is het belangrijk om te onthouden dat de dresscode nog steeds geldt en dat het belangrijk is om er professioneel uit te zien. Als je niet zeker weet wat de regels zijn, kun je het beste navragen bij je leidinggevende of de HR afdeling.

Over het algemeen gelden er nog steeds regels zoals het het niet dragen van korte broeken, tanktops en slippers op kantoor. In plaats daarvan kun je kiezen voor kledingstukken zoals luchtige blouses van Schulte Herenmode, katoenen broeken en nette sandalen.

De juiste kleding voor op kantoor

Tijdens de zomermaanden is het belangrijk om geschikte kleding te dragen op kantoor. Kies voor luchtige stoffen zoals katoen, linnen en zijde, die je koel houden in de warmte. Vermijd synthetische stoffen die niet ademen en zweet kunnen veroorzaken.

Kies ook voor lichte kleuren zoals wit, beige, lichtblauw en pasteltinten, omdat deze minder warmte absorberen dan donkere kleuren. Vermijd te felle kleuren of patronen die te opvallend kunnen zijn op kantoor. Kies liever voor eenvoudige, klassieke grote maten herenkleding zoals een blouse, een chinobroek of voor de dames een nette jurk tot over de knieën.

Let er ook op dat je kleding niet te strak zit, omdat dit oncomfortabel kan zijn tijdens de warme dagen.

Tot slot

De meeste werkgevers zullen je tijdens de warme zomermaanden de vrijheid geven om je wat meer ‘casual’ te kleden. Toch kan het zijn dat je, omwille van een bepaalde sector niet in de gelegenheid wordt gesteld iets anders aan te doen.

Wat vooral van belang is, is dat je vooraf goed weet wat wel en ook niet mag. Het kan namelijk zomaar zijn dat het dragen van een polo over t-shirt geen enkel probleem is, mits je geen tattoos hebt bijvoorbeeld.

Twijfel je over de regels op jouw werk? Dan is het aan te raden even bij HR naar binnen te lopen of je leidinggevende te vragen wat er nu wel en niet mag.

2.6 5 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lees ook
Close
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x