Mens en Dier

‘Dit is zonder meer de beste speech van Wybren van Haga van het afgelopen jaar’

Help ons door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een strijdvaardige Wybren van Haga meldde zich donderdag achter het spreekgestoelte van de Tweede Kamer. “Nederland zit vol met dikke burgemeesters die strijden om wie zich het best aan de coronamaatregelen houdt. Ongekozen bestuurders die met grote bogen om elkaar heen lopen en zich tooien met zo groot mogelijke mondkapjes, als pauwen in een paringsdans, vastberaden om de ander te laten zien hoezeer zij deugen,” zei hij tijdens het coronadebat.

“Ondertussen hebben weldenkende mensen hun normale leven weer opgepakt. We zijn niet bang meer en we geloven de coronamodellen van het RIVM en de fabeltjes van het kabinet over de derde golf en de Britse variant niet meer. De leugens zijn ontkracht, onwaarheden zijn ontmaskerd en het falen van dit kabinet ligt open en bloot op straat,” aldus Van Haga.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Hij zei dat de politieke elite er ook niet meer in gelooft. “In Parijs worden voor diezelfde mensen die het volk knechten, coronavrije diners georganiseerd met kaviaar en champagne. In Nederland doen onze leiders alleen voor de camera een mondkapje op en vieren ze hun bruiloft gewoon in oude stijl. En de ministers van Volksgezondheid en Justitie eten iedere week vrolijk samen met 50 burgemeesters hun buikje vol tijdens het Veiligheidsberaad in Utrecht, waar gezellig gekeuveld wordt over welke vrijheidsberovingen ze nu weer aan het volk zullen opleggen,” sprak Van Haga.

Ontsla deze falende minister van Volksgezondheid

Het FVD-Kamerlid haalde ook fel uit naar de coronaminister. “De Jonge zette laatst een half miljoen Nederlanders weg als wappies en hij zei dat hij ons geluid in de Tweede Kamer gevaarlijk vindt voor de volksgezondheid. Woedend nam hij mij hier de maat na een vraag over de bijwerkingen van vaccinaties om vervolgens lijdend aan statisticitis met de staart tussen de benen te stoppen met AstraZeneca vanwege bijwerkingen. Bijwerkingen die hij eerder nog bagatelliseerde als nepnieuws,” zei Van Haga.

“Deze minister gokte op de verkeerde vaccins, ontkende de bijwerkingen, zwabberde met betrekking tot het vaccineren en heeft nu tot overmaat van ramp AstraZeneca voor mensen onder de 60 jaar stopgezet, omdat dit vaccin een ernstige vorm van trombose kan veroorzaken,” vervolgde hij.

“We zitten nog steeds midden in een crisis, niet door een virus, maar wel door het catastrofale beleid van deze minister,” benadrukte Van Haga. Hij deed een oproep aan premier Rutte: “Dit is het moment om leiderschap te tonen. Ontsla deze falende minister van Volksgezondheid.”

Beste speech

Neuroloog Jan Bonte was zo onder de indruk van het optreden van het Kamerlid dat hij op Twitter schreef: “Dit is zonder meer de beste speech van Wybren van Haga van het afgelopen jaar.”

“Na deze speech stonden alleen de schoenen van Hugo de Jonge nog in de Tweede Kamer. Zelf is hij als een losgelaten ballon het raam uitgevlogen,” voegde hij toe.

4.8 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
3 jaren geleden

Van Haga for president!

wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

Op staande voet ontslaan deze narcist. Meneer de zelfvoldane, incapabele onderwijzer had nooit voor deze functie in aanmerking mogen komen.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

Wat mij betreft kan Wybren zo meteen ook markje vervangen.
markje, het jongetje dat voor iedere oplossing een probleem heeft.

Emphyrio
Emphyrio
3 jaren geleden

Hoppa en wat gaan alle nep kranten hiervan overnemen? Niks natuurlijk, build back BAGGER! Blijf ontkennen MSM, ik koop jullie rotzooi toch niet.

Back to top button
112
0
We lezen graag je reactie!x