Buitenland

Brabantse boer steunt Poetin: ‘We zouden geen oorlog hebben als het Westen zich had gehouden aan deze 2 beloftes’

Help ons door dit met vrienden op je social media te delen!

Boer Hugo Jansen baarde in 2017 opzien door de Russische president Poetin te steunen met grote borden langs de snelweg. “Media: ‘Poetin is slecht’. Hou toch op! Niemand gelooft jullie nog!” stond op één van de borden. Ook zette hij een bord met ‘Spasiba’ (Bedankt) langs de A4.

Jansen vindt dat Rusland en Poetin in de westerse media te negatief worden afgeschilderd. “Elke week nieuwe beschuldigingen, maar nooit zag ik één bewijs,” zei Jansen destijds. “Deskundigen die pro-Russisch zijn, hoor je nooit bij de NPO.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Niet Rusland, maar Amerika is de gevaarlijkste agressor,” aldus de boer. “De VS spreken steeds vaker over een atoomoorlog die ze zouden kunnen winnen. Erg zorgelijk.” Volgens Jansen vormen de neocons (neoconservatieven, red.) met invloed in het Witte Huis, Pentagon en de CIA het grote gevaar.

Twee beloftes

De boer neemt het nog steeds op voor Poetin. Hij is boos over de ‘jarenlange zwartmakerij’ van Poetin. Veel westerlingen hekelen de Russische media, maar wij krijgen net zo goed selectieve of gemanipuleerde info voorgeschoteld, stelt Jansen in een uitgebreid gesprek met BN De Stem.

Hij wijst erop dat we nu geen oorlog zouden hebben als het Westen zich had gehouden aan twee beloftes: het Minsk 2-akkoord en de NAVO geen centimeter naar het oosten laten opschuiven.

Daar hoor je niks over

De boer vindt dat de Russische invasie proportioneel is. Hij merkt op dat de afgelopen acht jaar 14.000 Russen zijn omgekomen in Oost-Oekraïne. Poetin kón niet anders dan ingrijpen in Oekraïne om de veiligheid van zijn eigen bevolking te waarborgen, zegt hij. “Maar daar hoor je hier niks over, dus blijven westerlingen naïef.”

De beweringen dat Poetin uit is op herstel van een Groot Rusland, slaat nergens op, meent Jansen. “Het gaat om de veiligheid van alle Russen.” De boer zegt dat de NAVO in 2016 raketsystemen in Roemenië heeft geplaatst die de Russische veiligheid bedreigen.

4.2 268 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

160 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Xander
Xander
1 jaar geleden

Hij heeft gelijk.

ikke
ikke
1 jaar geleden

de boer heeft volkomen gelijk

Mattie
Mattie
1 jaar geleden

Wat een SUPER BOER is dit. Ik sta in elk geval 100% achter hem 👊💪

Jan
Jan
1 jaar geleden

Gelukkig een boer die wakker is en zelf verder kijkt,maar de massa volgt blind wat de m.s.m .ons voorspiegeld.

Back to top button
160
0
We lezen graag je reactie!x