Homepagina » Archeologie » DNA-onderzoek langwerpige schedels uit Peru levert verrassende resultaten op. Bekijk de video
DNA-onderzoek langwerpige schedels uit Peru levert verrassende resultaten op. Bekijk de video

DNA-onderzoek langwerpige schedels uit Peru levert verrassende resultaten op. Bekijk de video

In 2012 werd op het Peruaanse schiereiland Paracas een langwerpige schedel gevonden. De schedel is 2,5 keer zo zwaar als een normale schedel en heeft een inhoud die 20 procent groter is dan normaal.

In het zuiden van Peru zijn door de jaren heen honderden van dit soort mysterieuze schedels gevonden.

Volgens archeologen werden de schedels afgebonden om hun vorm te veranderen.

Imiteren

Sommigen zeggen echter dat bepaalde culturen aan schedelvervorming deden om buitenaardse bezoekers te imiteren.

Onderzoeker Brien Foerster wijst erop dat er nog meer verschillen zijn tussen de schedels die in Peru zijn gevonden en normale menselijke schedels.

Zo zijn de oogkassen een stuk groter dan normaal en zitten er twee gaten in de achterkant van de schedel.

Volstrekt onbekend

In 2014 werd één van de vreemde schedels onderworpen aan een DNA-onderzoek. Sommige DNA-segmenten waren volstrekt onbekend.

Foerster denkt dat het hier mogelijk gaat om een oude bloedlijn die verwant is aan de Homo sapiens.

Bekijk het filmpje hieronder:

[History]


Vond je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Door afbinden wordt de schedelinhoud niet groter (en zeker geen 20%) of 2x zo zwaar. Ook de fontenel is afwezig bij de “elongated skulls”. Onmogelijk dat ze van normale mensen afkomstig zijn dus.. Ook de farao’s hadden langwerpige schedels.. dat zou toch een lichtje moeten doen branden.. In Peru is trouwens heeeeeeeeeeeeel veel wat onverklaarbaar is en wat getuigd van vergevorderde technische en astronomische kennis. Veel meer kennis dan de mens in die tijd bezat.. en we kunnen zelfs NU veel dingen uit die tijd niet reproduceren.. (of begrijpen). We hebben bezoek gehad dat is wel zeker en ik denk dat dat “bezoek” nooit weggegaan is en de “onzichtbare” macht achter de schermen is.. Elke regering van grote landen/staten is op de hoogte maar ze houden hun mond stijf dicht (Op sommige hooggeplaatste russen en Paul Hellier na dan..). Al met al geen prettig idee.. want het betekent dat we van “aliëns” weinig goeds te verwachten hebben (net als van onze immorele en criminele regering).. We zijn slaven vermoed ik ALLEMAAL!

  27 likes
 2. Foerster denkt dat het hier mogelijk gaat om een oude bloedlijn die verwant is aan de Homo sapiens.

  natuurlijk gewoon in stand houden de leugen.

  9 likes
 3. Die grotere schedel heeft ze niet geholpen om het te overleven, blijkbaar. Bovendien zit niemand te wachten op een mensensoort dat 10 kg voedsel per dag moet hebben.

  3 likes
 4. Omdat het er anders uitziet is het een Alien. Er kan ook een dna foutje zijn opgetreden en zo een groepje mensen met hetzelfde zijn ontstaan. Vroeger had je sowieso met inteelt te maken. Toen had je nog geen regels(kennis) van dat je niet moet trouwen met familie. Vroeger werd een foutje ook nog aangezien als iets goddelijks. (in India denken ze nog steeds zo).
  Logica wat nu dus nog steeds gebeurt. DNA foutjes.
  Ik geloof nog steeds in de evolutie mens/aap(sommige mensen lijken op de apen die daar wonen) in combinatie met omgevingsfactoren. Dat wij(veel noordelingen) wit zijn komt door het klimaat/omgeving/leefomstandigheden. Die DNA veranderingen gebeuren niet op 1 dag. Daar gaan duizenden jaren of over. Of misschien wel meer.
  Om het wetenschappelijk neer te zetten/te verklaren is dus vrijwel onmogelijk. We waren er niet bij en dus weten we ook niet precies welke omstandigheden er toen waren.
  Wat we wel weten: land zat vroeger aan elkaar. Dus als je dezelfde schedels in Zuid Amerika of in Egypte vindt is niet zo spectaculair.

  1 likes
  • Owjaaah? Op welke apen lijken de blanken dan? Huidskleur is 1 ding, maar hoe verklaar je andere fysieke kenmerken? Wie waren er dan eerder? Blanken of getinte? Evolutietheorie is zoooo achterhaald….eerst was er een aap en *plop* duizenden jaren evolutie overgeslagen en er was “ineens” de mens…yeah right.

   2 likes
 5. conehead de series wie kent ze niet

  2 likes
 6. Deze langwerpige abnormale schedels vind men overal bij de polygone megalithische bouwwerken over de wereld!
  Zij hadden de kennis om de zwaartekrachten te tarten en graniet te smelten!
  https://www.youtube.com/watch?v=TqUtb1O4TkA&list=PLEpr4aa9rk9q8ICOHAORSWJgncQP6VRL3
  https://www.youtube.com/watch?v=Ab1MPDXlB5U&list=PLEpr4aa9rk9qFJOjjQLiNSLHLGX4KfYvB

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ufo

UFO-hype: ‘We zeggen letterlijk tegen jullie dat aliens bestaan. Het kan niemand wat schelen’

Het Pentagon heeft videobeelden vrijgegeven van drie ...

ruimtesignaal

Harvard-prof: Dit ruimtesignaal is mogelijk van een buitenaardse beschaving

Eerder deze maand kondigden Canadese onderzoekers aan ...