Homepagina » Natuur en Milieu » Man uit Zwitserland doneert 1 miljard om de aarde te redden. Kijk, zo kan het ook
Man uit Zwitserland doneert 1 miljard om de aarde te redden. Kijk, zo kan het ook

Man uit Zwitserland doneert 1 miljard om de aarde te redden. Kijk, zo kan het ook

Een Zwitserse filantroop gaat de komende 10 jaar één miljard dollar doneren om de aarde te redden.

Miljardair Hansjorg Wyss zegt bij te willen dragen aan het behoud van land en oceaan door lokale initiatieven te steunen.

Via zijn Wyss Foundation wil de miljardair helpen om tegen 2030 zo’n 30 procent van de aarde in de natuurlijke staat te behouden.

1000 keer sneller

Wyss zegt in een opiniestuk voor de New York Times dat dit haalbaar is.

Hij merkt op dat plant- en diersoorten naar schatting 1000 keer sneller verdwijnen sinds de mens ten tonele is verschenen.

Sinds de creatie van het eerste nationale park in 1872 is 15 procent van het landoppervlak en zeven procent van de oceanen beschermd in een natuurlijke staat, aldus Wyss.

Heel klein deel

Wetenschappers claimen dat tenminste de helft van de planeet beschermd moet worden om de meeste soorten tegen uitsterven te beschermen. Wyss hoopt daaraan bij te dragen.

Volgens hem wordt momenteel maar een heel klein deel van de natuurlijke wereld beschermd en moet daar dringend verandering in komen.

Samenwerken

Zijn stichting heeft een belangrijke rol gespeeld bij de bescherming van gebieden in Afrika, Zuid-Amerika, Europa, Canada en Mexico.

De miljardair hoopt dat we onze planeet voor altijd kunnen beschermen door allemaal te gaan samenwerken.

[UNILAD]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. een stichting?
  is dat niet zoeen systeen waarbij 90% van het gecollecteerde/gedoneerde geld in de zakken van de de directie verdwijnt?

  ben niet onder de indruk van dit soort praktijken.

  fff

  10 likes
  • Jammer dat je niet snapt wat een stichting is. Het zijn de foute MENSEN achter een stichting die dat soort negatieve praktijken uitvoeren. Dat maakt een stichting niet tot een slecht iets.

   Bovendien GEEFT deze man 1 miljard dollar van zijn vermogen via die stichting.

   Misschien even terugkijken naar een aflevering van Sesamstraat, waarin Bert het verschil uitlegt aan Ernie tussen GEVEN en NEMEN?

   Of heb je die aflevering net gemist?

   Ik vind het een geweldig initiatief. Er zouden meerdere miljardairs dit moeten doen.

   9 likes
  • Met historisch gebouw als hoofdkantoor in Washington DC
   Werving bij bepaalde Universiteiten in US
   Capitalisme

   Geen hoge pet van op

   3 likes
   • en straks mag het volk alleen in steden vertoeven met chip in de hersenen en de sociopaten de de wereld besturen kunnen genieten van het wereldschoon.

    oh wacht dat is nu al zo.

    fff

    8 likes
  • Doe het dan zelf he! Je kan waarschijnlijk nog geen 100 euro geven. Stichting of niet toch gaat nog meer dan de helft naar één of andere positieve organisatie. En ja de andere helft terug in zijn zak. Nog altijd beter dan al jullie grote bek hollandertjes samen.

   1 likes
   • Kortzichtige opmerking hoor, als wij een enkele euro van ons loon afgeven dan hebben we in vergelijking wss meer gegeven dan hij met z’n miljard uit z’n foundation.

    2 likes
   • Je beseft toch wel dat niet iedereen hetzelfde pad kan bewandelen. Als dat wel zo zou zijn, dan zou jij niet eens groot geworden zijn.
    Je reageert heel “gestrest”. Dus zo happy ben je niet.
    Waar het eigenlijk over gaat is: Waarom wordt een mindere, zwakkere, zieke, die het niet gemaakt heeft, niet geaccepteerd zoals het is? En daar bedoel ik mee: als mens zijnde. Niet vanuit het systeem zijnde.
    Voorbeeldje: Ik zit in de bijstand(ernstig chronisch ziek). Ik kan niet eens in de WAO, omdat je alleen vanuit werk in de WAO kunt belanden. Ik kom niet eens tussen werkende mensen qua vriendschap. Ik ben de luie mens, voor wie zij moeten werken. En zo blijft men je links laten liggen, want zelf kom ik er niet uit. Ik wil niet zielig gezien worden. Het enige wat ik wil is dat men mij als gelijke ziet. Kun je dat niet, dan kun je beter ver weg blijven.

    0 likes
 2. We moeten naar een andere economische vorm c.q. ordening, inderdaad op een andere manier samenleven. Het arbeidsethos moet op de schop en de welvaartsverdeling eerlijker. Voor miljardairs is dan geen plaats meer, dus deze meneer moet zichzelf dan “overbodig” maken…

  19 likes
  • Communisme pur sang zou hier uitkomst bieden, en dan bedoel ik niet de varianten van USSR, China, Cuba e.d. die enkel misbruik hiervan maakten…

   1 likes
   • Wellicht is een combinatie van beiden het beste voor de mensheid. Een vorm van communisme/zekerheid voor ieder mens dat op aarde komt dat de basisbehoeften ingevuld zijn zodat je niet je hele leven in de overlevingsstand hoeft te staan. En boven deze treden van Maslow een “wereldkampioenschap” voor mensen die willen excelleren waabij een plafond wordt ingesteld.

    Iedereen tevreden.
    Dat gaat in de huidige vormen helaas niet gebeuren

    2 likes
 3. Gelieve geen signaal af te geven dat iedereen (onder dwang) een filantroop moet zijn door allerlei drogredenen op te dissen waarom we ons schuldig zouden moeten voelen.

  6 likes
  • In ca 99% van de gevallen mogen mensen met een vermogen van vele tientallen miljoenen of meer, zich best (een beetje) schuldig voelen over de maatschappelijke status quo op dit moment.

   9 likes
   • Je werkt waarschijnlijk ook 16 uur per dag he? Of toch niet? Wel ik werk soms 20 uur per dag en geef tientallen gezinnen een inkomen . Enkel en alleen omdat ik risico’s neem en mijn kop durf uit te steken en ja ik verdien daarbij iets meer. En op het einde van dit al als ik niet doodval hoop ik er beter uit te komen dan de rest . En dan kom je mensen zoals jij tegen. Met je 99% jaloerse zieke mensen die Alexanders . niemand houdt je tegen om 25 jaar lang 16 uur per dag te werken….hup doe het dan… Oops je grote bek staat je in de weg… spijtig.

    0 likes
    • Deze “grote bek” werkt zeker 16 uur per dag voor zinvolle projecten en hoef daar geen eurocent voor te hebben.

     1 likes
    • Jouw manier van benaderen kan jij beter doen op andere websites zoals geenstijl ofzo waar nog meer gefrustreerde figuren ronddwalen als jij.

     Dat jij werkt wil niet zeggen dat jij meer/beter bent dan iemand die 0 uur inlevert. Werken= slaaf zijn . Geld = slaaf zijn. 0 euro of 1 miljoen je bent en blijft slaaf.

     Geld moet afgeschaft worden willen wij als mensheid vooruit.
     Geen geld geen dwang.
     Wij hebben de technologiën, grondstoffen en kennis om iets moois te creeëren voor ieder levend wezen op deze planeet.

     Wat ons tegenhoudt is ons gedrag en intenties. Ons EGO .

     Wie is Jacque Fresco?

     1 likes
    • Inot is de enige die hard werkt en wel 16 u pd.
     en dan geeft hij de helft aan stichtingen en de andere helft verdwijnt naar het buitenland?

     logisch dat je blijft werken.

     ik ben dakdekker,super makkelijk en licht beroep en verdien tussen de 4 en 5 duizend per maand met een 40 urige werkweek.
     en veel tijd om te genieten.

     fff

     0 likes
 4. Ja ok goed Bert, maar als je een brand kan voorkomen, om diezelfde mensen te redden? Volgens mij, onderscheidt ons dat juist van de dieren. Weet je, om te eten moet je natuurlijk eerst kunnen ademen, om maar is wat te noemen.
  Rikk … helemaal mee eens.

  3 likes
  • het onderscheid tussen ons en dieren is dat wij moeten betalen om te mogen leven en dat wij niet in balans leven met de natuur.

   het idee dat de mens denkt zich verheven te moeten voelen boven dier en plant is natuurlijk van de meest onderontwikkelde.

   fff

   5 likes
 5. De wereld te redden is dit nodig dan ? De wereld draaidt toch wel zoals die al miljoenen jaren doet en het klimaat gaat z’n eigen gang zoals altijd . Geef dat geld liever aan hongerende mensen dat is dan beter besteed en die zijn er in overvloed . De mensheid staat bij mij op nummer 1 ruim voor bij beesten en dieren .

  7 likes
 6. Investeren in ongerepte natuur. En wat kun je daar allemaal vinden? Goudmijntjes(grondstoffen)/schoon water etc. En waarschijnlijk natuurvolken, die verdreven moeten worden.
  Gezegde: Geld is lelijk, maar het is makkelijk als je het hebt.

  4 likes
  • @Elise. Ja precies, investeren betekent alleen maar dat er winst uit gehaald moet worden en meer niet. Er zou ook niets beschermd hoeven worden als het leven simpelweg kan gedijen. Het is de top van de wereldmacht die er de kern van is dat dat niet gebeurt. Zij hebben ook de massa productie van al die onzin bedacht zodat de mens gaat kopen. Dat hebben we hier ook sinds het einde van de tweede wereldoorlog. Dat noemen ze dan de zogenaamde welvaart met een zogenaamde democratie. Je kunt je afvragen wie er wel bij varen aan dat systeem. Niet het leven zelf in ieder geval. Als we werkelijk welzijn en welvaart hebben dan hebben genoeg om een normaal leven te leven. Wat er nu is is niet het leven. En daar is ook niemand rijk in. De meesten hebben niet genoeg en de kapitalisten en globalisten hebben nooit genoeg.

   0 likes
 7. 2030, hmm, waar heb ik dat eerder gehoord.
  Klinkt als agenda 2030, de opvolger van agenda 21.
  George Soros is ook een filantroop, maar heeft geen goede bedoelingen.
  Lijkt me een goede zaak om achterdochtig te zijn en eerst eens goed naar zijn bedoelingen te kijken voordat we hem steun geven.

  4 likes
 8. De natuur kan alleen behouden blijven als het aantal mensen niet verder toeneemt of indien de mens de helft minder gaat consumeren. Ik zie beide niet gebeuren.

  1 likes
 9. B Bee denk wel dan de belasting ook hierover. door Ik burger betaald Wordt?

  2 likes
 10. Een miljardair die zichzelf filantroop noemt en daarbij ook nog eens het jaar 2030 noemt (agenda 2030). Wie noemen zichzelf nog meer filantroop: Mark Zuckerberg, George Soros en meer van dat soort types. Allemaal doneren ze aan schimmige stichtingen die er andere zaken mee doen. Wil deze miljonair werkelijk iets betekenen? Laat hem dan naar China (?) kijken. Daar planten militairen miljoenen bomen om de natuur te laten herrijzen. Als hij dan werkelijk iets wil betekenen, laat hem dan persoonlijk mensen gaan betalen om hetzelfde te doen in plaats van het beetje natuur te beschermen dat we nu hebben. Niets beschermen, opnieuw tot bloei brengen. De natuur wordt vernietigd door de Cabal en hun vernietigingsprogramma’s. Die programma’s vernietigen al het leven, niet alleen dat van de mens. De politiek hier hoort daar ook bij. Die hebben (in opdracht) alles geprivatiseerd waardoor SBB nu geld moet verdienen door de natuur te kappen in plaats van te beschermen en beheren.

  Wil de natuur weer op kunnen bloeien dan moet het gewoon weer aangeplant worden als de mens de natuur een handje wil helpen. Als we niet zo’n corrupt financieel systeem hadden dan hoefde dat geen rooie cent te kosten. Dan hoefde alleen de mens maar een inkomen te hebben om van te leven en konden we als werk de zorg voor het leven op de eerste plaats zetten. Nu is iedereen gewoon een slaaf van de heersende macht. Nou ja, iedereen, iedereen die nog een betaalde baan heeft en de top helpt zichzelf te verrijken. Het is een feit dat het hele huidige systeem een slavernijsysteem is. Niet vanwege huidskleur of wat dat dan ook, slavernij gaat ook over macht. Het hele wereldwijde systeem is gebaseerd op macht en uit zich op vele manieren.

  2 likes
 11. Al het geld op de wereld is niet genoeg om de aarde te ‘redden’. Leuk gebaar, maar dat is dan ook alles.

  0 likes
 12. Mooi zo en als de vele wereld naties hem nu navolgen door de meer dan 100 miljard euro’s extra zinloze verspillingen aan kernwapens investeringen, deze terug te draaien naar zero, dan kunnen we meer hopen dat het alsnog goed gaat komen met onze wereld en mensheid.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavaccin

‘Ons’ coronavaccin wordt getest op arme Afrikanen. Deze wetenschapper onthult wie het onderzoek financiert

In Zuid-Afrika testen wetenschappers momenteel het coronavaccin ...

coronavaccin

Afrikanen protesteren tegen tests met ‘ons’ coronavaccin: ‘Bill Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen’

Afgelopen week is een experimenteel coronavaccin getest ...