Natuur en Milieu

Man uit Zwitserland doneert 1 miljard om de aarde te redden. Kijk, zo kan het ook

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Zwitserse filantroop gaat de komende 10 jaar één miljard dollar doneren om de aarde te redden.

Miljardair Hansjorg Wyss zegt bij te willen dragen aan het behoud van land en oceaan door lokale initiatieven te steunen.

Via zijn Wyss Foundation wil de miljardair helpen om tegen 2030 zo’n 30 procent van de aarde in de natuurlijke staat te behouden.

1000 keer sneller

Wyss zegt in een opiniestuk voor de New York Times dat dit haalbaar is.

Hij merkt op dat plant- en diersoorten naar schatting 1000 keer sneller verdwijnen sinds de mens ten tonele is verschenen.

Sinds de creatie van het eerste nationale park in 1872 is 15 procent van het landoppervlak en zeven procent van de oceanen beschermd in een natuurlijke staat, aldus Wyss.

Heel klein deel

Wetenschappers claimen dat tenminste de helft van de planeet beschermd moet worden om de meeste soorten tegen uitsterven te beschermen. Wyss hoopt daaraan bij te dragen.

Volgens hem wordt momenteel maar een heel klein deel van de natuurlijke wereld beschermd en moet daar dringend verandering in komen.

Samenwerken

Zijn stichting heeft een belangrijke rol gespeeld bij de bescherming van gebieden in Afrika, Zuid-Amerika, Europa, Canada en Mexico.

De miljardair hoopt dat we onze planeet voor altijd kunnen beschermen door allemaal te gaan samenwerken.

[UNILAD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rikk
Rikk
3 jaren geleden

We moeten naar een andere economische vorm c.q. ordening, inderdaad op een andere manier samenleven. Het arbeidsethos moet op de schop en de welvaartsverdeling eerlijker. Voor miljardairs is dan geen plaats meer, dus deze meneer moet zichzelf dan “overbodig” maken…

Bert vd P
Bert vd P
3 jaren geleden

De wereld te redden is dit nodig dan ? De wereld draaidt toch wel zoals die al miljoenen jaren doet en het klimaat gaat z’n eigen gang zoals altijd . Geef dat geld liever aan hongerende mensen dat is dan beter besteed en die zijn er in overvloed . De mensheid staat bij mij op nummer 1 ruim voor bij beesten en dieren .

vladi
vladi
3 jaren geleden

een stichting?
is dat niet zoeen systeen waarbij 90% van het gecollecteerde/gedoneerde geld in de zakken van de de directie verdwijnt?

ben niet onder de indruk van dit soort praktijken.

fff

weg met ons
weg met ons
3 jaren geleden

Gelieve geen signaal af te geven dat iedereen (onder dwang) een filantroop moet zijn door allerlei drogredenen op te dissen waarom we ons schuldig zouden moeten voelen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

31
0
We lezen graag je reactie!x